Poradzcie mi :)

ogólnie jest problem własnie z tymi wysyłkami sama kiedyś padłam ofiarą gdzie wysłałam grę na konsole dosyć spora wartosć i tak sobie kursowała a pani nie odebrała wysyłki, chciała odebrać w innym miejscu bo wyjazd bo to tamto;) potem sie okazało zże tak działają oszusci ;) gdybym dała adres powrotny paczki inny niż wysyłałam to by było jako ze ja odbieram paczkę;)

co do wyprawki i zwlekania;) no cóż... jak by to określić... zabobony swoją drogą ale gdy dojdzie do sytuacji gdzie traci sie dziecko ;( co niestety też sie zdaża i te wszystkie rzezy kupione w domu... musi być ciezko ;(

ja miałam ciaze zagrożoną wiec wyprawka była kompletowana przez neta;) dodawałam wczesniej wszystko co mnie interesowało do ulubionych zapisywałam strony co chce kupić i obserwowałam zarówno zmiany cen jak i inne rzeczy które mogą bardziej lub mniej sie przydać;)

zamawiałam jak już byłam w końcówce 2 trymestru jak nie w trzecim;) łóżeczko przyszło na tydzień przed porodem ;) (w 36 tygodniu trafiłam do szpitala) a wózek kupiony jak już mała sie urodziła i miała chyba 2 czy 3 tygodnie;)

moja wyprawka co najwczesniej kupowałam i tak czy siak sie przyda to koszule do szpitala podkłady poporodowe czy podpaski to zamawiałam wczesniej bo nie wiedziałam kiedy mogę trafić na szpital, wydawało mi sie takie rozwiazanie najbardziej logiczne ;) aby wyprawkę kompletować od siebie

Mnie również chcieli oszukać. Przedmiot wystawiony na OLX i nagle ze 100 wiadomości na what's up, od różnych osób. Dlatego jak coś wystawiam tylko odbiór osobisty.

No właśnie miałam ta sama sytuację że przychodziły mi dziwne wiadomości na what's upie w sprawie sprzedaży i wysyłki ale już byłam świadoma tego że to jest po prostu oszustwo i nie ryzykowałam 

what up to nawet nie mam;) al eczasmai jak ktoś bzdury pisze to ingnoruje;) albo blokuje odrazu;)

Ja mam tylko dla jednej koleżanki która nie ma Facebooka bo nie korzysta i to jedyna opcja porozumieć się z nią :) 

hehe to tak jak ja z messangerem;00000000000000000000000000000000000

Ja lubię whats app bo zdjęcia i filmy w dobrej jakości są przesyłane a na messenger zaemwsze jakość się psuje 

Ja nie mam what's up bo mało moich znajomych go ma więc nie mam po co zakładać jak na razie.

No właśnie pod względem jakości zdjęć jest super i zdecydowanie szybciej te zdjęcia się przesyłaja niż na mesengera :) 

Ja nawet jak tort zamawiałam w cukierni to właścicielka pytała czy mogę jej inspiracje do tortu przesłać przez tą aplikację bo wygodniej niż mailem 😄

Ja też z reguły wysylalam zdjęcie torta jakiego chce ale przez mesengera :) zawsze staram się pilnować żeby tort był taki jaki chce dokładnie i zlecam to komuś kto na pewno taki mi wykona bo moja koleżanka raz zamówiła tort niby miał być jak na zdjęciu a okazało się jedno wielkie rozczarowanie 

MamaLaury może się wstrzymaj jeszcze i dodaj do obserwowanych to wyszukanie i może pojawi się jakieś ogłoszenie w okolicy? wtedy można podjechać i zobaczyć przy okazji. 

Ja właśnie upatrzyłam sobie piaskownice pieniek, miałam jechać odebrać, a pani mi pisze, że mąż najechał autem ;/ trochę się wkurzyłam, ale no nic się nie zrobi... 

Tak właśnie whatsup ma lepszą jakość zdjęc niż messenger.

Co do tortów to warto mieć zaufaną cukiernię i tam zlecać zrobienie, bo tak jak piszesz MamaLaury później można się rozczarować;/

u mnie teściowa robi super torty i są przepyszne

dobrze mieć kogoś bliskiego takiego co umie. Ja osobiście nie lubię piec placków wole gotować

Moja mama czy siostra też pyszne torty robią, siostra ma nawet taki wypasiony zestaw do dekorowania ale oczywiście nie ma czasu ani siły już na takie rzeczy przy dwójce dzieci 

Ja robię dobra szarlotkę. A tort chciałabym się nauczyć robić. Co roku torty w cukierniach coraz droższe. Jakiś z figurkami z bajek itp. to już 200 zł kosztuję. Też używam Whatsapp szybko przesyła zdjęcia i w dobrej jakości.

Ja mam super babkę w okolicy robi torty przepyszne i w dodatku co nie wymyślicie zawsze wam zrobi taki jaki chcecie ale właśnie taki średni tort w granicach 200-300 nawet złotych ale mi robiła i na roczek dla córki i na rocznicę ślubu i zawsze jestem bardzo zadowolona :)

Ja to wam powiem że taka prywatna osoba która zajmuje się pieczeniem tortu czasem zrobi Więcej żeby sprostać naszemu oczekiwaniom i jest pyszniejszy i ładniejszy ten tort niż jak zamówimy w cukierni kiedyś poszłam do cukierni właśnie zamawiać torty na roczek Sima i trochę się rozczarowałam bo miałam wrażenie że co tylko pani nie zaproponowałam i zapytałam czy dałoby się tak zrobić ona po prostu najzwyczajniej w świecie Okrężną drogą robiła tak żeby mi ten pomysł  odradzić i namówić na taką wersję którą jej najzwyczajniej w świecie będzie łatwiej szybciej zrobić wstępnie poszłam zamówić tort z postacią ulubioną mojego syna z piosenki ostatecznie wyszłam stamtąd z propozycją  zrobienia  przez panią najzwyklejszego białego tortu z ozdobami z kwiatów żywych jak możecie się domyślać jednak zrezygnowałam i właśnie Umówiłam się z taką znajomą która po prostu prywatnie zajmuje się robieniem tortów na różne okazje bez problemu zrobiła mi to co chciałam troszkę Denerwuje mnie takie podejście bo jeżeli ktoś nie potrafi czegoś zrobić to po prostu powinien powiedzieć wprost Nie bawię się w figurki postacie z bajek nie mam na to czasu mam dużo zamówień robię tylko klasyczne torty ozdobione jakimiś prostymi wzorami napisami i żywymi kwiatami a nie że kobieta w cukierni twardo wciska mi kit że teraz takie torty z postaciami z bajek albo opłatkami są już niemodne i na siłę namawia mnie abym zrobiła dziecku inny tort

U nas tez jest taki chłopak co piecze torty prywatnie i bardzo dobre robi a do tego pięknie wyglądają