Pościel dla niemowlaka

Ja się zastanawiam nad takim soiwirkiem bo w styczniu to jeszcze zimy trochę będzie i niewiem co kupić żeby mojej malutkiej ciepło było w trakcie snu 

Natinka a w jakim jest wieku? 

Aneczka, jeszcze w brzuszku, w styczniu wychodzi :) 

Natinka myślę, że praktyczniejsze dla noworodka będzie jednak zawijanie w rożek/kocyk. Takiemu maluszkowi często zmienia się pieluszkę. Wyciąganie ze śpiworka może malutką wybudzać, a przewijanie w rozsuwanym śpiworku może byc dość uciążliwe. 

Megg są różne śpiworki ja miałam rozpinane po całości więc że zmiana pieluszki nie było by problemu

Moja córka dostała kolderke gdy miała półtora roku ale nie chciała pod nią spać :( do około roku i 3 mcy używała spiworkow (kocyki odkrywala po kilku minutach). Potem uznała, że musi mieć swobodę stóp i nie chce być ograniczona więc spała w Grubszych polarowych pajacach. Dopiero teraz gdy ma 2 lata i 5 mcy zaakceptowała kołdrę. 

Moja pod kołderka zaczęła spokojniej spać :)

Aneczka mam śpiworek rozsuwany po całości i mimo to zmiana pieluchy nie jest wygodna.

Megg u mnie córeczka od początku śpi pod kołderką, a poduszeczkę miała cienką ale nie pod główką ale kładłam je w brzeg łóżeczka.

Megg może to kwestia przyzwyczajenia

Córeczkę do tej pory przykrywałam kołderka albo kocykiem ale ostatnio zauważyłam że naciaga sobie na buzię próbując po prostu włożyć to do buzi. Kupiłam śpiworek u góry na ramiączkach na guziki a po całości zasuwany. Nie przeszkadza małej. W nocy pampersa już jej nie przebieram także mi nie przeszkadza ale gdyby coś to myślę że nie byłoby problemu 

Patka to super że zaakceptowała śpiworek bo nie każde dziecko chce w tym spać.

Aneczka nawet gładko poszło ale śpi w nim tylko w nocy 

Patka dobrze że w nocy w nim śpi 

U nas śpiworek nie wchodzi w grę, bo synkowi jest chyba za ciepło, poza tym lubi mieć gołe nóżki.

Megg u mnie śpiworek też się nie sprawdził ale córeczka lubi być zakryta zwlasza nóżki. Spi pod.kolderka i się nie rozkopuje 

Ja kupiłam zestaw na wyprawkę, ale w mieszkaniu jest na tyle ciepło że narazie niema potrzeby wyciągać. Mała lubi być otulana więc używam spiworka do spania 

Jeśli twój synek lubi spać ze stopami wolnymi to może śpiworek tego typu by się sprawdził? 

https://poscieldladzieci.pl/pl/mamo-tato-spiworek-muslinowy-z-nogawkami-96-110-galaktyka.html

Kaczmarkowa fajny, ale przy zmianie pieluchy gwarantuje wybudzenie. A że niestety ostatnie dni mamy problem z przesikiwaniem pieluchy to muszę ją w nocy zmieniać...

Mój synek i śpiworek to się wyklucza. On nie lubi być skrępowany. Kołderki już nie skopuje, ale do śpiwora to nie widzę, abym mogła go wsadzić.

U nas niestety skopuje kołderkę wstaje poprawiam zastanawiam się nad śpiworem bo wcześniej mieliśmy i nie było problemu z tym że teraz chyba musiałabym kupic ten na nóżki . 

Megg mój też się przesikuje w nocy ostatnio często muszę zmieniać pieluchę , ale zawsze śpi a jak się rozbudzi to ja szczęście szybko zasypia więc chyba będę musiała się powaznie zastanowić nad spiworkiem z drugiej strony idzie lato i już sama nie wiem co będzie lepsze