Poznajmy się :)

Dziewczyny :slight_smile: a może poznamy się bliżej i napiszemy kilka słów o sobie. Fajnie jest wiedzieć kto jest po drugiej stronie kiedy pytamy o ważne dla nas sprawy :wink:

To może ja zacznę.
Jestem mamą trzynastoletniej dziewczynki i dziewięcioletniego chłopca. W czerwcu powitamy kolejnego syna :slight_smile: Niby trzecia ciąża więc powinnam być spokojniejsza ale czuję się jak nowicjuszka stąd mój udział w tego typu forach :slight_smile: wcześniej nie miałam z tym do czynienia (tzn we wcześniejszych ciążach). Poród pierwszy sn dwa tygodnie po terminie trwał i trwał i trwał…szkoda pisać. Drugi poród również sn ale tym razem tylko 3 godzinki :wink: długo zwlekałam z wyjazdem do szpitala i to była dobra decyzja. Córka karmiona mlekiem modyfikowanym, syn piersią…

Napiszcie coś o sobie :slight_smile:

Mam na imię Asia i jestem w pierwszej ciąży - przewidywany termin porodu 25 kwietnia, zapowiada się nam chłopak, więc jeśli nie będzie niespodzianek to już niedługo Aleksander będzie z nami:) w ciążę zaszłam tak jak planowaliśmy, ale w przyszłości nie wykluczam niespodzianek, bo na jednym maluchu nie chcemy kończyć więc na pewno będę stałą bywalczynią tego forum:D
Wielu rzeczy dowiedziałam się od doświadczonych mam tutaj, wiele informacji dostarczają też te świeże w ciąży jak ja, więc miło mi będzie poznać każdą z Was i dalej korzystać z zasobów Waszych doświadczeń:)
Ps. Po porodzie dodam coś o swoich przeżyciach:P

Jestem Ania, pierwsza koja ciąża. Termin porodu 14 maja. Aktualnie 35 tydzień :wink:

Witajcie. Jestem 25 letnia mama prawie 15 miesiecznej coreczki, ktora nadal - mimo coraz czestszych uwag - karmie piersia. Nosimy sie tez w chuscie. Mozna powiedziec, ze praktykujemy rodzicielstwo bliskosci. Mam nadzieje, ze moje wypowiedzi i wskazowki przydadza sie “swiezo upieczonym” mamom :slight_smile:

Witajcie wszystkie mamusie:-) Jestem szczęśliwą mamą ośmiomiesiecznej Alicji. Do załogi canpol babies dołączyliśmy nie dawno,ale już zdążyłam się trochę doedukować. Pozdrawiamy wszystkich i życzymy dużo radosci oraz wszystkiego dobrego :slight_smile:

Witam mam na imię Justyna
Jestem mamą 2 letniego Michałka i 2 miesięcznego Huberta

Mam na imię Kasia i jestem mamą prawie 11 miesięcznego Synka.

jestem Sandra i już na przełomie sierpnia i września przywitamy naszą małą gwiazdeczkę Inge która przez ponad 5 miesiecy miała być Igorem :smiley: pierwsza ciąża i tylko 0.4 kg na plus a 6 miesiąc zaczęliśmy już :smiley: dzidzia waga idealna a mama w świetnym stanie z cudownym tatą obok

Witajcie dziewczyny!
pereska28, fajnie to zabrzmiało “Inga, która przez ponad5 miesięcy miała być Igorem” (raczej rzadko zdarzają się takie pomyłki, jak już to raczej w drugą stronę, że niby miała być dziewczynka, a jednak jest chłopak, ale jak widać w tą stronę też się zdarza).

Obecnie jestem w 24 tc będzie córcia a jestem już mamą mam 5 letnią córcie i 3 letniego synka. Wszystkie ciążę włącznie z obecną zakończyły i zakończą się cc. Muszę stwierdzić że w każdej kolejnej ciąży uczę się wciąż nowych rzeczy np. dopiero w trzeciej ciąży pomyślałam sobie ze zacznę używać pieluszek wielorazowych i realizuje to :wink:

To jest właśnie niezwykłe w ciąży, każda jest i wciąż uczymy się czegoś nowego. Każda jest niezwykła.
gabilabi, gratuluje (i trochę zazdroszczę) trójki!

Pereska, dobrze, że pomyłka wyszła nieco wcześniej niż przy porodzie:) Dobre samopoczucie w ciąży to świetna sprawa!
Emmka wszystko przed Tobą :slight_smile:
Gabilabi tak właśnie jest, że każda kolejna ciąża to nowe doświadczenia, my jesteśmy dojrzalsze, inaczej też podchodzimy do różnych kwestii. Ja w kolejnej ciąży na pewno więcej bym odpoczywała i nie pracowała tak dużo:)

Dziewczyny trójka dzieciaczków to potrójne szczęście i tyle miłości :wink: szkoda że znów będzie cc bo pewnie pomyślelibyśmy o czwartym szczęściu.

Witajcie

Jestem mamą dwóch chłopców w wieku 4 miesiące i trzy lata. Od niedawna prowadzę bloga dla mam mlodamamawtoruniu.blogspot.com, na którym dzielę się swoja wiedzą na tematy związane z ciążą i wychowywaniem dzieci. Mam nadzieję, że i tu na forum będę mogła podzielić się z Wami moim doświadczeniem,a i Wy będzie służyć radą.

emmka wszyscy mają z tego niezły ubaw i szczerze mowiąc nawet lekarz był w szoku bo mówi że to bardzo rzadko się zdarza (zaśmiał sie nawet że to może pora na emeryture bo ma jakies urojenia :smiley: )

Cześć:) Mam na imię Magda, jestem mamą 9cio miesięcznej Marcelinki:) córcia jest wymagającym dzieckiem stąd moja obecność na forum. Fajnie jest móc poradzić się kogoś doświadczonego, porozmawiać, czy pośmiać się z naszych pociech. Wszystkie jesteśmy, a niektóre z Was będą mamami, więc warto się wspierać:) Poza tym kto zrozumie nas lepiej , jak nie my same.

Mamy muszą trzymać się razem! :slight_smile:

Witajcie :slight_smile:

Jestem Ewelina, która oczekuje swojego pierwszego Maluszka. Termin porodu mam na 14.11.2017 i potrzebuje mnóstwo informacji, bo niestety nie mam kogo zapytać, bo w rodzinie od prawie 30 stu lat nie było żadnego dziecka.

Ooo, ewelka33 to pewnie Twój Maluszek będzie bardzo rozpieszczany, jeśli od tak długiego czasu będzie to pierwsze dziecko w rodzinie. Na pewno wszyscy bardzo na nie oczekują.

Witajcie! Jestem Paulina i mam dwójke wspaniałych dzieci Nikolke(10 lat) i Fabiana(8 lat). Teraz spodziewam się bliźniaczek.:slight_smile: Niezłe wyznanie przed nami :slight_smile: Za mną 2 cięcia cesarskie i trzecie przede mną:) Jest mały stres bo jednak dwoje dzieci naraz to nie jedno. Ale myślę,że damy radę:)Pozdrawiamy

Ewelka33 - skoro w Twojej rodzinie od 30 lat nie bylo dziecka to Twoje bedzie zapewne niesamowicie wyczekiwane przez kazdego☺ pd tego czasu duzo sie zmienilo wiec zwracaj uwage na wszystkie ciocine i babcine podpowiedzi☺ tak doradzam bo u mnie bylo podobnie. Mam 9cio miesieczna corke a jej dziadek chcial jej dac boczek z grila zeby sobie dziasla masowala!!! Moglabym wymieniac pelno takich przykladow.