Dziewczyny a może poznamy się bliżej i napiszemy kilka słów o sobie. Fajnie jest wiedzieć kto jest po drugiej stronie kiedy pytamy o ważne dla nas sprawy
To może ja zacznę.
Jestem mamą trzynastoletniej dziewczynki i dziewięcioletniego chłopca. W czerwcu powitamy kolejnego syna Niby trzecia ciąża więc powinnam być spokojniejsza ale czuję się jak nowicjuszka stąd mój udział w tego typu forach wcześniej nie miałam z tym do czynienia (tzn we wcześniejszych ciążach). Poród pierwszy sn dwa tygodnie po terminie trwał i trwał i trwał…szkoda pisać. Drugi poród również sn ale tym razem tylko 3 godzinki długo zwlekałam z wyjazdem do szpitala i to była dobra decyzja. Córka karmiona mlekiem modyfikowanym, syn piersią…
Mam na imię Asia i jestem w pierwszej ciąży - przewidywany termin porodu 25 kwietnia, zapowiada się nam chłopak, więc jeśli nie będzie niespodzianek to już niedługo Aleksander będzie z nami:) w ciążę zaszłam tak jak planowaliśmy, ale w przyszłości nie wykluczam niespodzianek, bo na jednym maluchu nie chcemy kończyć więc na pewno będę stałą bywalczynią tego forum:D
Wielu rzeczy dowiedziałam się od doświadczonych mam tutaj, wiele informacji dostarczają też te świeże w ciąży jak ja, więc miło mi będzie poznać każdą z Was i dalej korzystać z zasobów Waszych doświadczeń:)
Ps. Po porodzie dodam coś o swoich przeżyciach:P
Witajcie. Jestem 25 letnia mama prawie 15 miesiecznej coreczki, ktora nadal - mimo coraz czestszych uwag - karmie piersia. Nosimy sie tez w chuscie. Mozna powiedziec, ze praktykujemy rodzicielstwo bliskosci. Mam nadzieje, ze moje wypowiedzi i wskazowki przydadza sie “swiezo upieczonym” mamom
Witajcie wszystkie mamusie:-) Jestem szczęśliwą mamą ośmiomiesiecznej Alicji. Do załogi canpol babies dołączyliśmy nie dawno,ale już zdążyłam się trochę doedukować. Pozdrawiamy wszystkich i życzymy dużo radosci oraz wszystkiego dobrego
jestem Sandra i już na przełomie sierpnia i września przywitamy naszą małą gwiazdeczkę Inge która przez ponad 5 miesiecy miała być Igorem pierwsza ciąża i tylko 0.4 kg na plus a 6 miesiąc zaczęliśmy już dzidzia waga idealna a mama w świetnym stanie z cudownym tatą obok
Witajcie dziewczyny!
pereska28, fajnie to zabrzmiało “Inga, która przez ponad5 miesięcy miała być Igorem” (raczej rzadko zdarzają się takie pomyłki, jak już to raczej w drugą stronę, że niby miała być dziewczynka, a jednak jest chłopak, ale jak widać w tą stronę też się zdarza).
Obecnie jestem w 24 tc będzie córcia a jestem już mamą mam 5 letnią córcie i 3 letniego synka. Wszystkie ciążę włącznie z obecną zakończyły i zakończą się cc. Muszę stwierdzić że w każdej kolejnej ciąży uczę się wciąż nowych rzeczy np. dopiero w trzeciej ciąży pomyślałam sobie ze zacznę używać pieluszek wielorazowych i realizuje to
To jest właśnie niezwykłe w ciąży, każda jest i wciąż uczymy się czegoś nowego. Każda jest niezwykła.
gabilabi, gratuluje (i trochę zazdroszczę) trójki!
Pereska, dobrze, że pomyłka wyszła nieco wcześniej niż przy porodzie:) Dobre samopoczucie w ciąży to świetna sprawa!
Emmka wszystko przed Tobą
Gabilabi tak właśnie jest, że każda kolejna ciąża to nowe doświadczenia, my jesteśmy dojrzalsze, inaczej też podchodzimy do różnych kwestii. Ja w kolejnej ciąży na pewno więcej bym odpoczywała i nie pracowała tak dużo:)
Jestem mamą dwóch chłopców w wieku 4 miesiące i trzy lata. Od niedawna prowadzę bloga dla mam mlodamamawtoruniu.blogspot.com, na którym dzielę się swoja wiedzą na tematy związane z ciążą i wychowywaniem dzieci. Mam nadzieję, że i tu na forum będę mogła podzielić się z Wami moim doświadczeniem,a i Wy będzie służyć radą.
emmka wszyscy mają z tego niezły ubaw i szczerze mowiąc nawet lekarz był w szoku bo mówi że to bardzo rzadko się zdarza (zaśmiał sie nawet że to może pora na emeryture bo ma jakies urojenia )
Cześć:) Mam na imię Magda, jestem mamą 9cio miesięcznej Marcelinki:) córcia jest wymagającym dzieckiem stąd moja obecność na forum. Fajnie jest móc poradzić się kogoś doświadczonego, porozmawiać, czy pośmiać się z naszych pociech. Wszystkie jesteśmy, a niektóre z Was będą mamami, więc warto się wspierać:) Poza tym kto zrozumie nas lepiej , jak nie my same.
Jestem Ewelina, która oczekuje swojego pierwszego Maluszka. Termin porodu mam na 14.11.2017 i potrzebuje mnóstwo informacji, bo niestety nie mam kogo zapytać, bo w rodzinie od prawie 30 stu lat nie było żadnego dziecka.
Ooo, ewelka33 to pewnie Twój Maluszek będzie bardzo rozpieszczany, jeśli od tak długiego czasu będzie to pierwsze dziecko w rodzinie. Na pewno wszyscy bardzo na nie oczekują.
Witajcie! Jestem Paulina i mam dwójke wspaniałych dzieci Nikolke(10 lat) i Fabiana(8 lat). Teraz spodziewam się bliźniaczek. Niezłe wyznanie przed nami Za mną 2 cięcia cesarskie i trzecie przede mną:) Jest mały stres bo jednak dwoje dzieci naraz to nie jedno. Ale myślę,że damy radę:)Pozdrawiamy
Ewelka33 - skoro w Twojej rodzinie od 30 lat nie bylo dziecka to Twoje bedzie zapewne niesamowicie wyczekiwane przez kazdego☺ pd tego czasu duzo sie zmienilo wiec zwracaj uwage na wszystkie ciocine i babcine podpowiedzi☺ tak doradzam bo u mnie bylo podobnie. Mam 9cio miesieczna corke a jej dziadek chcial jej dac boczek z grila zeby sobie dziasla masowala!!! Moglabym wymieniac pelno takich przykladow.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.