Poznajmy się :)

Magda zabiłaś mnie tym boczkiem :smiley:

Agnieszka po drugiej stronie :slight_smile: i Bruno w brzuszku obecnie to trzecia ciąża mamy już dwie córki 10 i 6 lat . Obecnie to 23 tydzień i chyba oboje świrujemy z. Mężem bo czekaliśmy tyle by się udało (2 ciąże straciliśmy obaj chłopcy ) więc teraz odliczamy każdy dzień i cieszymy się z córkami że już niedługo będzie nasz skarb .

Magda no to nieźle boczek z grilla na dziąsła :wink:
Kapinka bliźniaki tak mi się marzyły :wink: ale faktycznie to wyzwanie, starsze dzieci sprawnością pomogą przy opiece.

Super, gratuluję bliźniaczek.

coraz wiecej nas tu, super!

Moi już się nie mogą doczekać listopada i uważają, ze zdecydowanie za wolno ten czas leci :D. Moja chrzestna kupuje cały czas ubranka dla Maluszka i tylko dzwoni informować mnie co tym razem. Pogania mnie tylko żebym dowiedziała się jaka płeć (chyba nie wierzy, że Maluszek nie chce się pokazać), bo jest zblokowana kolorami :smiley:

Widzę, że dziadek oryginalny :smiley: (może słyszał, ze jak ząbki rosną to może być problem)

Gratuluje bliźniaków :slight_smile: Mój Mąż parę razy mnie prosił jak szłam na usg żeby lekarz poszukał drugiego dziecka :smiley:

Od wczoraj już znamy płeć - będzie dziewczynka :slight_smile: Ale się cieszę :))))

Ewelka to tak jak u mnie też pod sercem noszę córcie a nawet dzisiaj ją zobaczę i dowiem się jak przybiera itp. Ach nie mogę się doczekać :wink:

Gabilabi powodzenia na wizycie :slight_smile:

Ewelka dziękuję, wizyta była bardzo ciekawa lekarka zrobiła usg z poglądem dzidzi w 3D i mieliśmy przyjemność zobaczyć córeczkę jak dosłownie zjadała swoją rączkę no piękny widok a i dowiedziałam się że jest ułożona miednicowo co mnie zaskoczyło.

Gabilabi domyślam się jak emocjonująca musiała być ta wizyta.

Maggda brawo dla dziadka :wink: moja szwagierka jak starszy ząbkował (miał sześć miesięcy) kazała mu dać kabanosa :wink:
także ewelka33 uważaj na wszelkie porady nawet od tych młodych osób, które mają dzieci. Oni też mają ciekawe pomysły :wink:

Safcia0505 gratuluję wyczekanej ciąży :slight_smile:

ewelka33 z tymi ubrankami w rozmiarze 56 niech chrzestna nie przesadza. Jeśli już kupuje sporo ubranek to niech też zaopatrzy cię w większe rozmiary 62, 68. Z rozmiaru 56 dzieci szybko wyrastają. U mnie obaj synowie po miesiącu nosili już 62

ewelka33 super wieści. Fajnie, że będziesz mieć córeczkę. U nas w rodzinie w ciągu czterech lat urodziło się pięciu chłopców, a teściowa marzy o wnuczce.

gabilabi zazdroszczę usg 3d. Mój ginekolog takiego nie robił. To musi być piękny widok

Safcia0505, super że Wam się udało, bardzo się cieszę. Gratuluję wytrwałości i cierpliwości.

Witam serdecznie Mamy i Tatów (swoją drogą jestem ciekawa, czy jakiś Tata tu zagląda) :slight_smile:
Jestem, a raczej staję się Mamą 4-miesięcznej Panny B. która sukcesywnie wywraca mój świat i światopogląd do góry nogami.
Z zawodu jestem pedagogiem, kilka lat pracowałam jako wykładowca akademicki, ale los tak chciał, że diametralnie zmieniłam zawód i aktualnie pracuję w branży marketingu i grafiki w agencji reklamowej… Z resztą jestem zdania, że nic nie dzieje się bez przyczyny i głęboko wierzę, że gdyby nie ta mała rewolucja zawodowa i zmiany jakie ze sobą przyniosła, nie doczekalibyśmy się Panny B…
Od lutego b.r. odkrywam blaski i cienie rodzicielstwa na tzw. URLOPIE macierzyńskim (swoją drogą sformułowanie “urlop” jest komiczne)…
Praktykujemy idee rodzicielstwa bliskości i karmimy się mlekiem i miłością (chociaż z tym karmieniem nie obyło się bez charakterystycznych turbulencji) :wink:
Pozdrawiamy serdecznie i liczymy na cenne rady, wskazówki i serdeczną pomoc.

Joanna_J jak jej wytłumaczyłam, żeby przystopowała z tymi rozmiarami to dziś kupiła strój kąpielowy na 104 cm :smiley: Tyle jej to radości sprawia, że moje argumenty nie trafiają.