Magda zabiłaś mnie tym boczkiem ![]()
Agnieszka po drugiej stronie
i Bruno w brzuszku obecnie to trzecia ciąża mamy już dwie córki 10 i 6 lat . Obecnie to 23 tydzień i chyba oboje świrujemy z. Mężem bo czekaliśmy tyle by się udało (2 ciąże straciliśmy obaj chłopcy ) więc teraz odliczamy każdy dzień i cieszymy się z córkami że już niedługo będzie nasz skarb .
Magda no to nieźle boczek z grilla na dziąsła ![]()
Kapinka bliźniaki tak mi się marzyły
ale faktycznie to wyzwanie, starsze dzieci sprawnością pomogą przy opiece.
Super, gratuluję bliźniaczek.
coraz wiecej nas tu, super!
Moi już się nie mogą doczekać listopada i uważają, ze zdecydowanie za wolno ten czas leci :D. Moja chrzestna kupuje cały czas ubranka dla Maluszka i tylko dzwoni informować mnie co tym razem. Pogania mnie tylko żebym dowiedziała się jaka płeć (chyba nie wierzy, że Maluszek nie chce się pokazać), bo jest zblokowana kolorami ![]()
Widzę, że dziadek oryginalny
(może słyszał, ze jak ząbki rosną to może być problem)
Gratuluje bliźniaków
Mój Mąż parę razy mnie prosił jak szłam na usg żeby lekarz poszukał drugiego dziecka ![]()
Od wczoraj już znamy płeć - będzie dziewczynka
Ale się cieszę :))))
Ewelka to tak jak u mnie też pod sercem noszę córcie a nawet dzisiaj ją zobaczę i dowiem się jak przybiera itp. Ach nie mogę się doczekać ![]()
Gabilabi powodzenia na wizycie ![]()
Ewelka dziękuję, wizyta była bardzo ciekawa lekarka zrobiła usg z poglądem dzidzi w 3D i mieliśmy przyjemność zobaczyć córeczkę jak dosłownie zjadała swoją rączkę no piękny widok a i dowiedziałam się że jest ułożona miednicowo co mnie zaskoczyło.
Gabilabi domyślam się jak emocjonująca musiała być ta wizyta.
Maggda brawo dla dziadka
moja szwagierka jak starszy ząbkował (miał sześć miesięcy) kazała mu dać kabanosa ![]()
także ewelka33 uważaj na wszelkie porady nawet od tych młodych osób, które mają dzieci. Oni też mają ciekawe pomysły ![]()
Safcia0505 gratuluję wyczekanej ciąży ![]()
ewelka33 z tymi ubrankami w rozmiarze 56 niech chrzestna nie przesadza. Jeśli już kupuje sporo ubranek to niech też zaopatrzy cię w większe rozmiary 62, 68. Z rozmiaru 56 dzieci szybko wyrastają. U mnie obaj synowie po miesiącu nosili już 62
ewelka33 super wieści. Fajnie, że będziesz mieć córeczkę. U nas w rodzinie w ciągu czterech lat urodziło się pięciu chłopców, a teściowa marzy o wnuczce.
gabilabi zazdroszczę usg 3d. Mój ginekolog takiego nie robił. To musi być piękny widok
Safcia0505, super że Wam się udało, bardzo się cieszę. Gratuluję wytrwałości i cierpliwości.
Witam serdecznie Mamy i Tatów (swoją drogą jestem ciekawa, czy jakiś Tata tu zagląda) ![]()
Jestem, a raczej staję się Mamą 4-miesięcznej Panny B. która sukcesywnie wywraca mój świat i światopogląd do góry nogami.
Z zawodu jestem pedagogiem, kilka lat pracowałam jako wykładowca akademicki, ale los tak chciał, że diametralnie zmieniłam zawód i aktualnie pracuję w branży marketingu i grafiki w agencji reklamowej… Z resztą jestem zdania, że nic nie dzieje się bez przyczyny i głęboko wierzę, że gdyby nie ta mała rewolucja zawodowa i zmiany jakie ze sobą przyniosła, nie doczekalibyśmy się Panny B…
Od lutego b.r. odkrywam blaski i cienie rodzicielstwa na tzw. URLOPIE macierzyńskim (swoją drogą sformułowanie “urlop” jest komiczne)…
Praktykujemy idee rodzicielstwa bliskości i karmimy się mlekiem i miłością (chociaż z tym karmieniem nie obyło się bez charakterystycznych turbulencji) ![]()
Pozdrawiamy serdecznie i liczymy na cenne rady, wskazówki i serdeczną pomoc.
Joanna_J jak jej wytłumaczyłam, żeby przystopowała z tymi rozmiarami to dziś kupiła strój kąpielowy na 104 cm
Tyle jej to radości sprawia, że moje argumenty nie trafiają.