Praca a karmienie piersią – poznaj swoje prawa

Hiacyntabukiet- nie wiem czy dobrze zrozumialm, planujesz po pól roku dawac dziecku same stale posilki a mleko tylko wieczorem? Pamietaj ze do roku mleko jest podstawa diety. Na początku dajesz tez 1 nowy posilek a nie 4

Ja podobnie planuję wrócić do pracy po pół roku a karmić jak najdłużej

nie mam zagrozonej ciąży

Justyna - wiec w takim razie mozna karmic w ciazy

Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można karmić, ale najlepiej skonsultować to z ginekologiem. Większość mam łączy przerwy i wychodzi godzinę wcześniej do domu.

oczywiscie ze lepiej skonultowac z ginekologiem ale warto tez najpierw dowiedziec sie jakie podejscie ma ginekolog, niektorzy po prostu z gory mowia kazdej ciezarnej zeby lepiej nie karmila w ciazy, bo sa do tego uprzedzeni

Teraz raczej malo ktora mama wychodzi z pracy na karmieniem poprostu czasowo siebto nie oplaca. Lepiej wyjść godzine wczesniej

Nie wiedzialam ze mamy tyle praw w pracy aby karmić dziecko. Trochę byn się bała by szef mnie nie zwolnił bo przez 8 h mam tylko 15 min przerwy niemal nie

mlodamamaopowida można

Musiałbym mieszkać obok zakładu pracy by czasowo było karmienie do zrealizowania.sam dojazd do domu to pół godziny

Prawa prawami a rzeczywistość już pokazuje co innego niestety

to juz lepiej zaopatrzec się w laktator

na szczęście są jeszcze pracodawcy, którzy respektują prawo

ja jestem jak na razie z córeczka w domu więc nie musze sie nad tym zastanawiać i martwic jak to by było u mnie w pracy

Ja też mam jeszcze rok spokojnej głowy :slight_smile:

mi zostalo pol roku, potem do pracy ale zobaczymy czy bede wtedy jeszcze kp

na razie nie mam zamiaru wracac do pracy, dopiero po 2 dziecku jak troszkę odchowam

Jusen ale niestety takich pracodawców jest coraz mniej

Niestety u prywatnych pracodawców nie zawsze jest kolorowo.

Ja chyba i tak tak długo bym nie karmila. …