Praca na wychowawczym

Dziewczyny wy wiecie wszystko !
Myślę przyszłościowo . Obecnie mam umowę o pracę na pełen etat , i jestem na wychowawczym . Czy jak znajdę zatrudnienie na pół etatu ale też na umowę o pracę (w innej firmie wgl inna działalność ) to mogę tam być nadal na wychowawczym ? Czy muszę napisać wypowiedzenie ?

Jeśli powieliłam to przepraszam ale coś nie działa mi wyszukiwarka

Możesz. Moja koleżanka była na pół etatu będąc na wychowczym i to było tak 1,5 roku wstecz i do teraz jakoś., dała wypowiedzenie do tej 1szej pracy jsk już się kończył wychowawczy i miała wracać do pracy i teraz pacuje w tej co na wychowawczym na całym etacie :slight_smile:

O to ekstra wiedzieć /:slight_smile: . Nie chciałabym mieć żadnych problemów , a zależy mi na wyjściu z domu do ludzi . A w swojej pracy mam pracę od pon-nd w godz 8-21 więc przy dzieciach tak srednio

1 polubienie

Z tego co kojarzę to możesz podjąć pracę. Jednak ja bym zasięgnęła opinii u jakiegoś specjalisty z tej dziedziny. Nie wiem u kogo dokładnie najlepiej. Ja bym się bała , że są jakieś kruczki prawne i wolałabym wszystko dokładnie sprawdzić. Czasem ogólnikowo słyszymy - tak można. A później okazuje się , że trzeba było spełnić jakieś wymogi.

Masz rację dowiem się u jakiegoś źródła :slight_smile:

1 polubienie