Pralka

PattMazz ojej tylko 3lata? To faktycznie mało , my mamy z firmy Beko i mamy ja 10lat jedynie po 8latach mąż wymienił łożysko i już po tym chodzi 2lata i jestem zadowolona;-)

Nasza pralka po 3latach samsung eco bubble odmówiła posłuszeństwa naprawa przerosła wartość pralki i tu mohe pytanie jakie pralki polecacie? 

Patt a co konkretnie się zepsuło? Też mamy ten Eco i jesteśmy zadowoleni, chodzi już 5 rok. 

Ja uważam że najlepsze pralki ma Electrolux, moja mama tylko tej firmy kupuje, ja również taką mam, ale użytkuję niespełna rok dopiero.

Ja mam pralkę z firmy electrolux ale wkładaną od góry ze względu na małą łazienke mamy już ja z dobre 5 lat i sprawdza się idealnie ;) Jakby faktycznie padła to kupuję z tej samej firmy ale juz wkładaną standardowo i do tego osobno suszarkę bębnową tylko zamiast w zamian za to rezygnujemy z wanny a damy prysznic aby zdobyc wiecej miejsca ;)

my mamy electrolux,  tylko mala ze względu na mala łazienkę. W sumie to mamy pralko-suszarke użytkujemy 2lata i jest jak nowa także polecam ta firmę  ;)

Ja mam beko już prawie 6 lat i do tej pory nic się z nią nie dzieje

Jestem zadowolona :) 

Figa pompa odpływowa i ta kulka pokrętło za czym idzie oprogramowanie naprawę łącznie wyliczyli na 900zl

Ja mam pralkę LG .Moja służy już prawie 14lat :) Wymienialiśmy dwa lata temu łożyska i tyle, także ten....;) 

Ja też mam pralkę Beko. W sumie już 3,5 lata ale jestem z niej zadowolona 

Ja mam pralkę beko już 4lata i jeszcze nic się z nią nie wydarzyło, mam nadzieje ze jeszcze mi posłuży 

ja mam samsung eco bubble ale u mnie działa bez zarzutu juz 4 rok.

Moniczka to jeszcze masz pralkę jak wszystko solidnie robili ;) teraz juz chyba nie produkują pralek, ktora aż tyle pochodzi ;). Moja mama miała simensa i łaziła nam 20lat :D 

Patt o masakra, oczywiście po gwarancji już bo nie braliście przedłużonej? 

Teraz sa te pralki tak produkowane ze max 5 lat nam posluza i zaczyna cos sie w nich psuc a jesli chodzi o naprawe to nie sa one warte tego bo naprawa przewyzsza cene pralki czasami 

Teraz wszystko robią tak że do gwarancji działa ok a po gwarancji po wszystkim już i nie opłaca się naprawiać lepiej nowe kupic

Tak to wlansie wygląda w dzisiejszych czasach. Minie czas gwaranci i kupuj człowieku nową bo naprawiać się nie opłaca... 

Ja mam prakle filmy Miele, jest bardzo stara już. Działa bez zarzutów i polecam ale cenowo to też nie jest najniższa półka. Są bardzo drogie, ale jak kogoś stać żeby zainwestować to w taki sprzęt to naprawdę warto 

Moja mama to ma pecha na pralki co dwa lata wymienia bo zawsze coś się w niej psuję 

Figa niestety nie, ale człowiek na błędach się uczy jutro przychodzi pralka nowa z przedłużona gwarancja 

Warto kupić taka przedłużona gwarancję ale warto też zorientować się co ona obejmuje. 

Teraz właśnie wszystko tak robią żeby zaraz kupować nowe. Nam ostatnio po prawie 6 latach zaczęła szwankować lodówka oczywiście gwarancja na 5 lat po prostu nie chłodziła tak jak trzeba ale mąż coś pogrzebał w termostacie i działa zobaczymy jak długo :/