Pranie i prasowanie ubranek dziecięcych

mój mąż nawet do szpitala przyniósł nieuprasowane pieluchy, tak się śpieszył że wziął z innej kupki , nikt nic nie powiedział że nie mogę takiemu noworodkowi ich dać. często prasuje się tylko dlatego, że wtedy zmiękczają się włókna i są milsze te ciuszki dla delikatnej skórki

ja zawsze prasuję i piorę w delikatnym płynie

Ja prasuje każde pranie, bo uwielbiam jak te małe ciuszki są ładnie poskładane i wyprasowane.

ja jakos sobie nie wyobrazam nie wyprasowac ale to kwestia gustu

ja również nie wyobrazam sobie prasowania po kazdym praniu

kazdy ma swoje upodobania kolezanka do tej pory prasuje mimo ze dzieci już ma duże ja nie robię tego i tak przy 4córek i męzu mam sporo pracy

my tylko nie które ubranka prasujemy

ja na razie prasuje wszystkie ubranka

Ja to w sumie nie prasuje ubranek dziecięcych a ostatnio jak byłam u znajomej to ona była tym bardzo zdziwiona . Ona prasuje swojemu młodszemu synkowi a starszemu nie i ten chodzi do przedszkola w pogniecionych koszulkach. I takie sytuacje mnie strasznie irytują gdy ktoś zwraca mi uwagę a sam nie jest idealny.

wydaje mi sie że powinno sie prasować tylko te co trzeba przecież wszystkiego maluszkowi nie wyprasujemy jak dla mnie to strata czasu

ja piore w platkach mydlanych i prasuje wszystko, nawet skarpetki.

jeśli juz kos jest zmuszony bo dziecko ma alergie to musi uzywac specjalnych detergentów do prania i niestety prasować mnie to ominęło na szczescie

ja prałam do roku w proszku dla dzieci a prasowałam bardzo krótko

ja prasowałam wszystko jak był malutki, później już nie

ja zamierzam tak to 3 miesiąca prasowac wszystko

lubię tylko jak ubrania są wypłukane w płynie są miękkie i nie trzeba ich nawet prasować

ja tez bede na początku prasowac, pozniej dokladnie wyplukane w plynie i ladnie powieszone, nie beda pogoniecieone a ni nic

ja mam zamiar do pół roku prasować

ja prasowałam ubranka na początku jak synek był malutki, potem prasowałam te które tego wymagają (są pogniecione), dla córeczki robię tak samo

ja przesatałm prasować, no chyba że są ciuchy pogniecione to wtedy wyprasuje, mały nie ma z tym problemu, w sensie nie dostał żadnej wysypki, żadnych otarć więc po co prasować