Ja długo walczyłam o to by karmić jak najdłużej niestety drugą córeczkę karmiłam tylko 3 miesiące. Ciężko było mi się z tym pogodzić ale już jest ok i nie zadręczam się tym.
Córcie karmiłam krótko, bo tylko 2 miesiące. Synek ma teraz 3 miesiące i chce go karmić piersią jak najdłużej.
im dluzej tym lepeij tez dla mamy i jej zdrowia
z tym odchudzaniem to rzeczywiście prawda jak karmiłam jadłam prawie wszystko i nie tyłam jak przestałam od razu wszystko się odkładało;/
u mnie z odchudzaniem nie do końca się sprawdziło gdyż nie schudłam do wagi sprzed ciąży mimo że karmiłam piersią
Ja po 5,5 miesiąca waze mniej o jakieś 3 kg niż przed ciaza
mi jeszcze zostały kilogramy
każda kobieta inaczej reaguja na karmienie i waga czasem spada, a czasem nie
Wg mnie kobiety karmiące część zbędnych kilogramów gubią, lecz pojawiają się nowe gdyż podczas karmienia wzrasta apetyt i czuje się nieustanny głód - tak było w moim przypadku.
chciałabym karmić moje dziecko piersią a nie sztucznym mlekiem. Zobaczymy jak to będzie
Oj ja na poczatku miałam wilczy apetyt tylko bym jadła i jadła.
Podczas karmienia piersią uważałam na to co jadłam.
Ja przez ok 12 też bardzo uważałam. Teraz powoli wprowadzam nowe produkty.
Mnie zaintrygowały te liście kapusty, któraś z Was próbowała?
Siostra składała piersi podczas zapalenia liśćmi kapusty czy pomaga ciężko stwierdzić, ale zapalenie wyleczyla
podobno pomagają te liście kapusty, jeśli mi się przytrafi takie zapalenie to na pewno spróbuję tego sposobu…
artykuł jest idealny dla młodych mam które nie wiedzą co i jak ja byłam w ciąży to jeszcze go nie było a szkoda;/
nie miałam nawalu i pokarmu bardzo malo
Wiele kobiet poleca przykładanie liści kapusty, wiec raczej coś w tym jest
pewnie ,że karmienie piersią boli,