supero11 chyba bezpośredniego wpływu az takiego duzego nie ma , ale pośrednio to a i owszem: musisz uważac na to co jesz, szczególnie w pierwszych miesiacach, o czekoladzie zapomnij. Dzieci na cycusiu częściej jedza niż na mm, więc i mamy są bardziej niewyspane, zmęczone, co na spadek kg też ma wpływ, aby zrobił się pokarm, tez zuzywasz energie, itd więc reasumując - w efekcie dochodzi się szybciej do swojej pierwszej wagi.
Z tym dochodzenie do swojej wagi przy kp, moim zdaniem jest różnie, bo przecież nie zawsze waga zawsze ładnie spada.
Tak jest z tym różnie niektóre kobiety mają z tym problem. Mi waga ładnie spadła.
bawi mnie kwestia tego ze niektorzy mysla ze jak karmia to dziala to jak antykoncepcja
to nie jest mit, ale sprawdza się to tylko wtedy gdy dziecko jest wyłącznie karmione piersią i odstępy między karmieniami nie są dłuższe niż 3 godziny
karmie piersia, a waga srednio spada
ja mam nadzieję że będę mogła długo karmić
Ja będę karmić jak długo się da
Angelika1991 hehe co prawda to prawda, niektórzy mają mało oleju w głowie. To tak samo jak nastolatki myślą że jak się całują to zajdą w ciąże hahaha
To ciekawe, prawda? Trzeba edukować!
karmiłam do roku
ja mam male piersi a pokarmu pelno było, tylko moj maluch nie mial odruchu ssania i ciezko mu to szlo. niby kobieta nie musi byc na diecie eliminacyjnej ale ja jadla tylko pelnoziarnisty chleb z wedlinka i dziecko czulo sie zle po moim pokarmie
moja córka w nocy już wcale nie wstaje do karmienia
karmiłam do 3 miesięcy
Dkładnie dieta to mit. Ja na śniadanie po porodzie dostałam talerz zupy mlecznej i kanapkę z pomidorem.
u nas nawet kawe z mlekiem oferowali, a na obiad potrafili przyniesc kapuste kiszona. zupa mleczna byla codziennie jesli ktos chcial
Nie wolno miety pic
jest kilka zół których nie wolno pić
czemu mięty nie wolno? ja piłam miętę jak mnie brzuch bolał małej nic nie było
Najśmieszniejsze jest to jak niektórzy uważają że laktacja=antykoncepcja