Prawdy i mity o kaszlu

Kaszel jest naturalnym odruchem obronnym przed różnymi ciałami obcymi, które mogłyby dostać się do dolnych dróg oddechowych. Może być reakcją na kurz i pyłki lub oznaczać chorobę. I choć nie musi być zły, lekceważyć go nie wolno. Jak z nim walczyć? Zanim zaczniesz, dowiedz się wszystkiego, co ważne na temat kaszlu u małego dziecka.

Świetny artykuł wszystko bardzo fajnie i dokładnie opisane ale z tą teleporada to brzmi trochę tak jak żart :D 

Artykul na czasie :) 

Super porada, w sam raz na obecną porę. 

Ja zawsze mam problem z odróżnieniem kaszlu.. Niby najczęściej jest suchy ale czasami jest taki suchy/duszący a jednak odksztusza się jakaś wydzielina.. 

Ech te kaszle, u dzieci niestety na porządku dziennym :/

Mama Hani ja też zazwyczaj mam z tym problem. Ciężko rozróżnić mi kaszel chyba że jest on już taki na prawdę odkrztuszajacy 

Fajna porada na czasie, akurat corka walczy z potwornym katarem a dzisiaj pojawił się bardzo mokry kaszel, jutro chyba wizyta u lekarza :(

Super artykuł i racja na czasie 🙃

Dużo ciekawych informacji na temat kaszlu.teraz właśnie na czasie porada....zawsze.czlowiek mądrzejszy o kolejną.wiedze

O tak a ludzie na ulicy jak usłyszą kaszel u dziecka przechodza na drugą stronę ulicy.. 😂 

PatMazz nie ma co się dziwić, ja wczoraj stalam w kolejce do laboratorium to zasad żadnych, na plecy ludzie człowiekowi włażą a jak się mowi ze proszę zachować odległość to się wielce oburzają, a gadają ze stoja zeby zrobić test na korona.

Ludzie są nieodpowiedzialni ale z drugiej strony tak robią człowiekowi wodę z mózgu że już nie wiadomo w co wierzyć. 

PattMaz to prawda teraz jak ktoś kaszle to uciekają na drugą stronę ulicy albo patrzą na człowieka jak na nosiciela covida :D

tak bo to już jest do przesady robione...u mnie syn kaszlał to sam nie chciał iść do szkoły bo będą mu mówic że ma covid...to sie chore robi..

DoNiWe nie ma co się dziwić bo zrobili taka panikę że naprawdę strach za kasłać w miejscu publicznym 

Ja kiedyś stałam w sklepie w kolejce do kasy i nagle zakrztusiłam się śliną,kaszlałam jak szalona.Ludzie na mnie patrzyli jakbym miała jakąś zarazę.Widziałam jak na mnie spoglądali...Teraz kaszel i katar nie jest normalny w oczach wielu ludzi.

Moniczka teraz to by wszyscy ze sklepu uciekli :D

paranoja dobrze ze w tv duzo mowia ze kaszel jest rekacja orgnizmy na wiele czynnikow moze troche choc garstke ludzi to oswieci.

Dziewczyny ale powiem Wam że z jednej strony to jest na plus bo przynajmniej dzieci w przedszkolu są zdrowe bez kaszlu kataru (zawsze alergicznego) i tak powinno być bo w tamtym roku pamiętam że dzieciaki z takimi gilami zielonymi chodziły że aż nie miło było patrzeć 

Fajny artykuł ,u moich synkow jak i u mnie zawsze na kaszel działa supremin i syrop grintus pediatric. 

Ja to się boję kuchnia  lub odkaszlnac w sklepie bo od razu wszyscy patrzą.