Są dziedziny, w których każdy czuje się ekspertem. Na pewno wiele razy słyszałyście dobre rady mam, teściowych, sąsiadek, a także zupełnie obcych osób, dotyczące Waszych dzieci. Ja w każdym razie na pewno. A to są za lekko ubrane, a to znów za ciepło. Za często je karmicie, niepotrzebnie nosicie na rękach, a tak w ogóle to zupka jest bez smaku i warto ją posolić. To samo dotyczy pielęgnacji niemowlęcia.
Zawsze prasuje rzeczy syna i raczej bede to robic no chyba ze jak zaczne pracowac to juz nie bede miala tyle czasu
ja do 3miesięcy prasowałam później już nie
ja tez juz nie prasuje ![]()
Ja nie prasuję rzeczy chyba że przed ubraniem
ja prasuje ubranka tylko te do wyjścia, a reszty nie szkoda czasu lepiej jest pobawić się z dzieckiem
własni mi lezy sterta prania od małego i nie wiem jak się za to zabrać
ja prasowałam tylko do 3miesiecy i to rzeczy które bezposrednio stykały sie ze skórą maluszka a znam mamy co prasuja wszystko nawet skarpety dla mnie strata czasu
ja też krótko prasowałam i też tylko to co się stykało ze skórą, a na zwykły proszek też szybko przeszłam
a i nie kapię codziennie dzieci myję rączki buzie nóżki i pupę przebieram w piżamę i do spania
dzisiaj w koncu poprasowałam wszystkie ciuszki ale chyba tez juz nie będę prasowac tych po domu tylko wyjsciowe
ja nie prasuję ubranek synka i a kąpiel robimy mu co 2-gi dzień
o prasowaniu nie wedzialam że to mit
ja nie prasowałam w ogóle ubranek i córke myje co 2 dzień, w taka pore jak teraz ale latem codziennie
to ja ubranka prasuje do dzis, a synka kapie kazdego dnia, a dlatego ze u nas to jest rytual, ktory daje sygnal, ze po kapieli idziemy spac
ubranek nie prasuję za każdym razem bo nie mam na to czasu, ale zawsze dzieci są kąpane
raz prasowałam same body to zajeło mi to ponad 2h i ręki nie czułam
ja porą jesienno zimową to codziennie nie kapie dzieciaczków latem to tak obowiązkowo
ja po praniu zawsze prasowałam ubranka i dzieci były kąpane codziennie
w lato to wiadomo dieci sie bardzo poca i obowiązkowo kompie córke ale zima gdy głuwnie siedzi sie w domu nie widze takiej potrzeby, wystarczy raz na 2 dni