Prezent dla rodziców - teatr

Dziewczyny, moi rodzice to już małżeństwo na emeryturze, którzy mają wszystko. Oczywiście cokolwiek im kupimy to jest po co, im już nie potrzebne, po co wydajemy pieniądze na nich, oni mogą a my z siostrą nie :upside_down_face::upside_down_face::upside_down_face:
Na przekór jednak chcemy im kupić na święta coś, myślę nad biletami do teatru. Może macie do polecenia jakiś spektakl? Często one się powtarzają w miastach więc w razie co będę szukać czy u mnie gdzieś jest, szukam czegoś w Warszawie :blush: a może macie pomysł co takim wybrednym osoba kupić. Co wy kupujecie swoim rodzicom?

1 polubienie

To zależy co rodzice lubią, a może jakiś voucher na masaż. Z teatrem też świetny pomysł wyjdą odpręża się :blush: może wyjście do jakiejś restauracji na kolację to zawsze inaczej jak w domu przed TV :wink:

Bilet do teatru to bardzo fajny pomysł. My kiedyś kupiliśmy voucher na termy, ale to pomysł dla tych co mają bliżej do gór :smiley:

Jeśli lubia badz nie byli to bedzie super pomysł :sparkles::sparkles::sparkles: Jeśli lubią żarty to kupiłabym też na śmieszy taki stricte małżeński spektakl :grin::grin::grin:

Jak lubią takie rozrywki jak teatr to myślę, że to fajny prezent, mój teściu dostaje tańsze bilety gdzieś tam z pracy i we wrześniu przy okazji wyjazdu do Warszawy byli na spektaklu “terapia dla par” byli zadowoleni! Więc może to?
A jak nie to może masaż dla par albo kolacja w ciemności, fajne doświadczenie :grinning:

1 polubienie

Właśnie takie rzeczy jak spa masaże itd odpadają, to są już starsi państwo i niestety z problemami zdrowotnymi. Właśnie teatr jest czymś gdzie często chodzili ale chyba aktualnie im się nie chce szukać, wiecie wychodzić ale jak kupimy im bilety to chętnie idą.
Jeden spektakl już mam w głowie bo sama na nim byłam ale szukam czegoś w innym teatrze bo poprzednio też im kupiliśmy bilety do Capitolu.
@Wesola95 zobaczę sobie ten spektakl, dzięki za polecajkę :blush:

Ooo a na czym byłaś ? Bo my z mężem czasem się lubimy tak “odchamic” i chętnie przyjmę polecajki! :grinning: byliśmy ostatnio na wrześniu na czymś, ale już nawet nie pamiętam tytułu, ale to było strasznie marne :sweat_smile: śmialiśmy się z mężem, że to była typowa rozrywka dla seniorów :grinning:

Z polecajek dla rodziców mogę jeszcze polecić skrzypka na dachu w operze :grinning:

Fajnie sprawdzają się też prezenty kolacja, masaż, weekendowy wyjazd albo jakaś fotoksiążka. Najważniejsze, że prezent będzie od serca

Byli, moja mama z tatą właśnie są z tych co uważają że wstyd nie być w operze, teatrze itd. więc jak byłam nastolatką to mnie zabrali na skrzypka na dachu właśnie :sweat_smile:

Ja byłam ostatnio na szalone nożyczki dla mnie były okej a w Capitolu na beoing beoing oraz kiedy kota nie ma

1 polubienie

Bardzo dobry pomysł, bilet do teatru, opery czy na balet to zawsze klasa. My teściom często kupujemy bilet na koncerty do filharmonii, sami sobie nie kupią, ale jak dostaną to z ogromną przyjemnością jeżdżą i zawsze są zadowoleni :blush:

Ja się podpinam pod wątek, szukam fajnego pomysłu na prezent na 70tkę taty. Będzie to przyjęcie niespodzianka, goście robią składkę, ale nie mają pojęcia co kupić. Macie jakieś pomysły? Bilet do teatru odpada…

Nie wiem czy też tak macie, ale ja mam zawsze problemy z prezentem dla taty, o ile dla mamy to nigdy nie był problem to dla taty zawsze główkuje i najczęściej pada na perfumy :sweat_smile:

A ile gości robi taką składkę? Mają jakiś budżet konkretny?:grinning:

2 polubienia

Jeśli zrezygnowałabyś z teatru, to może być też opera? Do tego może dorzuciłabym jakiś voucher do restauracji w pobliżu i mieliby super wieczór!

My byliśmy na imprezie niespodziance jesienią i wszyscy złożyli się na grilla gazowego :grinning: A tacie kupiliśmy na okrągłe urodziny większą ekipą zegarek kardiologiczny

Super pomysł z tym biletem do teatru! U nas tqkie vouchery cieszą się powodzeniem - to super okazja, żeby zrobić cos innego.
Moi rodzice ostatnio byli na spektaklu “Netwica natręctw” i byli zadowoleni :slightly_smiling_face: po zwiastunie sama bym na niego poszła.
Dobre opinie słyszałam też o spektaklu “Terapia dla par”

1 polubienie

Widzę że święta się zbliżają i każdy ma te same dylematy .
Rok temu kupiliśmy rodzicom bilety do kina (bo też wszystko mają) do dziś ich nie wykorzystali …
Teściom bilety do teatru - nie poszli …

Vouchery to super sprawa! :blush: Myślę, że bilety do teatru to bardzo fajna sprawa, w ubiegłym roku daliśmy na święta jednym rodzicom właśnie bilety na spektakl, a drugim rodzicom voucher na masaż dla dwójka, żeby mogli się zrelaksować :blush:

Budżet 1100 zł . Zegarek świetna sprawa ale nie dla mojego taty, który nie lubi nosić nic na ręku

Bilet do teatru to świetny pomysł. My kupowaliśmy rodzicom też woucher na wycieczkę z kuligiem w zimę. Byli bardzo zadowoleni. Vod o spektaklu to niestety nie pomogę

Fajnie, że masz takich rodziców “na czasie”, u mnie prezent dla taty na tego typu rozrywkę to tylko by go wkurzył, nie lubi takich atrakcji, mamę wyciągnie się szybciej, ale najbardziej mi szkoda, tego, że z racji, że oni tego nie praktykowali - my jako dzieci nie byliśmy nauczeni przez rodziców, że można korzystać z takiego typu atrakcji, że są fajne i miło można spędzić wspólnie czas, a nie tylko przed tv, jedynie co w szkole było coś zorganizowane, ale jak już był dalszy wypad to już odpadało ze względów finansowych. No ale cóż, dorosłam i teraz sama chętnie wybieram się z mężem do kina, teatru czy na koncerty.

Aktualnie częściej chodzę do kina niż teatru. W moim mieście nie ma zbyt dużego wyboru spektakli, obecnie na czasie jest “Opowieść Wigilijna”.

Teraz bardzo często wyświetlają mi się reklamy koncertów przy świecach - “Candlelight” - mają swoje różne repertuary, nie tylko muzyki klasycznej w różnych miastach, więc może coś takiego?
Ja osobiście, muszę coś wybrać, może jeszcze uda mi się pójść przed porodem :slight_smile:

1 polubienie