Garnuszek mós synek kocha, a psa na biegunach jakoś średnio., Jeszcze chyba za mały na takie atrakcje… czasami chce się pobujać przez minutę i kilka dni go omija… Myślę, że prezent dla np. dwulatka.
Stacji szczeniaczka nie mam, pociągu też nie niestety nie wypowiem się.
Te klocki fajne, ale jakoś nie wydaje mi się, że dla tak małych dzieci ![]()
Rekomendowane są od roczku, oczywiście dużo też zależy od rozwoju dziecka. Może rodzic bawić się z takim dzieckiem. Nauczyć go.
To moja opinia, że dla roczniaka to zdecydowanie za szybko, ale klocki same w sobie są genialne i jak nawet dziecko się nie bawi nimi, kiedy jest malutkie to zawsze mozna do nich wrócić jalk będzie większe ;]
Aiisa, proponuję jeszcze książeczkę sensoryczną, hand-made, z imieniem dziecka, wpadłam na to całkiem przypadkiem, a myślę, że dzieci uwielbiają tego typu zabawki, przynajmniej mój synio jest takimi oczarowany, chodzi mi o coś takiego jak w ogłoszeniu pod linkiem ![]()
Jeśli chcesz koniecznie zabawki to np rowerek trójkołowy,samochodzik na którym może siedzieć sie odpychać… Ja mojemu synkowi na roczek zakładam książeczke. Ma dużo zabawek ,które tylko leża i sie kurza… a tak na 18 lat bedzie mógł sobie wybrać i iść np na prawo jazdy…
Coś na przyszłość!
samochodzik ma na którym siedzi u się odpycha jest niby od 12 m ale on już zasuwa na nim od 10 jakoś może ciut wcześniej. rowerek biegowy też mamy ale jeszcze czeka bardziej na nim jeździ ale jak ja pilnuje go w sensie trzymam by trzymał pion ładnie ale już jest i podoba się czeka aż zacznie sam ładnie chodzić i na pewno będzie już sam korzystał.
Synek dostał taki samochod na roczek i prezent super nardzo czesto na nim siedział a jak byl troszke większy to jezdzil na nim sam odpychajac sie nozkami.Mozna tez kupić rowerek biegowy my kupiliśmy synkowi i bardzo go lubi
Dzieci tez bardzo lubia klocki wiec mozna taki prezent zrobić:)
agusia problem w tym że synek już to wszystko ma. rowerek biegowy jest i autko też on już od 10 miesiąca sobie sam na nim jeździ.
No cóż zobaczymy co goście wymyśla bo powiedziałam żeby wykazali się kreatywnością co do zabawek bo ciuszki mamy i wszystko więc zobaczymy co tam wymyśla ![]()
na pewno kupię małemu garnuszek na klocuszek i jakieś sortery mu po urodzinach na urodziny wstrzymałam się bo może ktoś na taki pomysł wpadnie po prostu a nie chxe by się zdublowaly prezentu więc po urodzinach kupię jAK zajdzie potrzeba. A tak to właściwie pomysłow nie mam więcej
Dobry pomysł z tym, żeby poczekać, bo faktycznie mogą się zdublować prezenty. Tak nieco przyszłościowo fajne są też te zestawy lego duplo, są już od 1,5 roku niektóre. Moja ma ten od 2 lat i zachwycona bawi się codziennie. Ale dla roczniaka no to zdecydowanie za wcześnie.
Koniecznie daj znać, bo ciekawa jestem kreatywności gości ![]()
dostał synek ciuchcie szczeniaczka Uczniaczka też fajna rzecz i duża liczy alfabet uczy itd synkowi się podoba dostał warsztat szczeniaczka konika na biegunach z siedziskiem sorter taki w kształcie auta cou się oczy ruszają i tam inne funkcje też ma i taka Kostke z klockami i mula i taki tor że stacja strażaków i wozami strażackimi z vtecha książeczke ze zwierzątkami ciuszki i pieniążki
Aiisa to super prezenty:) fajnie, że goście pomyśleli o tym, aby rozwijały dziecko. Teraz nie będziesz miała problemu z kupieniem czegoś dla synka, my również przeczekaliśmy i to czego brakowało to dokupiliśmy:)
ja mam w planie kupić stacyjke szczeniaczka tak myślę i garnuszek na klocuszek albo po prostu jakiś większy sorter zamiast garnuszka bo w sumie zobaczę jak pójdę na zakupy bo tak to właściwie większość rzeczy ma może jeszcze coś do kapieli zobaczę
Aiisa to super prezenty i bardzo ciekawe dla takiego dziecka ! Dobrze ze poczekałas z prezentem i tetaz możesz spokojnie cos kupić co wiesz ze bedzie przydatne a tego nie ma ![]()
Ciekawe, super, że goście się postarali, a nie poszli po najmniejszej linii oporu
teraz spokojnie możesz dokupić co chcesz ![]()
myślę nad tym by dokupić coś ale też może się wstrzymam i kupię coś lepszego tzn droższego.
u nas sprawdził się pluszowy fotel. super sprawa mała chodziła i siedziała tam dość długo. teraz ma prawie 1,5 roku i codziennie na nim siedzi i ogląda swoje książeczki. U nas był to strzał w 10
ja kupowałam teczkę dwu latka, co prawda dziecko miało dopiero roczek, ale chętnie wskazywało paluszkiem i chętnie przynosiło mi książeczkę zwłaszcza jak miało przyklejać naklejki ![]()
Teczka dwulatka super, ale zdecydowanie dla starszego dziecka, więcej frajdy, zabawy, a i aspekt edukacyjny.
Co prawda nie kupowałam jeszcze teczki dwulatka ale widziałam u kuzynki, że maluszek musi być nie co starszy, żeby ją ogarnął. ![]()
Ja na roczek kupiłam Lalkę z wyszytym na sukience imieniem dziecka. Bardzo fajne są body i wszelkiego typu ubranka z napisem " Mam roczek ", ale najbardziej polecam sztućce z grawerem. Piękna pamiątka:)