Ja od 5 nie śpię i nie wiem co mam ze sobą zrobić dosłownie. Ciągle się kleję i nie wiem jak już się schładzać . A właśnie walczę żeby córka usnęła .
Łącze się w bólu. Syn na szczęście coś tam śpi. Zanim mąż wyszedł do pracy wzięłam szybko zimny prysznic na chwilę pomógł. A jak będziemy mieli kryzys to chyba zjadę z Kazikiem do garażu ![]()
![]()
teraz stolarz u nas był więc miałam go na rękach bo inaczej jak odłożyłabym to mógłby nie dać nam nic ustalić to jesteśmy tak nagrzani od siebie ![]()
U nas też upały męczą synka
drzemki w dzień barszo krótkie bo gorąco
problemy z zaśnięciem i cały się poci bo to ruchliwe dziecko już jest ale i tak jest dzielny i sobie dobrze radzi
Ja mam wrażenie że im większy maluch tym trudniej z tym snem. Moja już ma tak że lata po tym łóżku, nie może zasnąć. Masakra to jest
Mój syn miał turbo drzemki wczoraj nawet w nocy dał nam popalić bo o 2 się obudził i usnął ok 4 próbowaliśmy go uśpić z mężem na zmianę …
Nie strasz
ja mam nadzieję, że bedzie tylko lepiej
Codziennie, kiedyś czytałam żeby nie kąpać codziennie bo po co naruszać barierę czy jakoś tak, ale no kąpiel to już taka nasza rutyna i przygotowanie do snu, taki znak dla małego, że zbliża się spanko
no i w lecie nie wyobrażam sobie go nie kąpać codziennie, przecież paszki śmierdzą na kilometr ![]()
![]()
My przez AZS kąpaliśmy co 3 dni, żeby wypadnie nie naruszać bariery hydrolipidowej, ale teraz jak synek ma skończone 8 miesięcy to nie wyobrażam sobie go nie kąpać codziennie - przy RD
zawsze kąpaliśmy wieczorem ale teraz nie raz się zdarza kąpiel w środku dnia bo ciężko domyć chusteczkami ![]()
RD to i większe zużycie wody i mokrych chusteczek ![]()
A czy Waszym maluchą też się tak mocno poci główka ?
Teraz w tych upałach owszem
Ja mam wrażenie że ma na włosach jedną wielką niagarę dlatego mi jest takiej szkoda że kombinuje gdzie wyjść uciec by chociaż trochę miała normalną głowę
U nas podobnie, mamy beżową spacerowkę to w miejscu główki mamy wielka plamę
biedactwa te maluchy ale teraz juz bedzis zimno przez tydzień ![]()
Ja się zastanawiam nad beżową ale ostatecznie wzięłam w kolorze takim brązowym truflowym i bardzo się cieszę. Wszystko co mamy jasne i u starszej i u młodszej to ma wielkie żółte plamy teraz
Ja właśnie z myślą o tym wzięłam wkładkę do wózka. O wiele łatwiej wyprać wkładkę niż wózek ![]()
No właśnie ja po tych akcjach co mamy teraz zastanawiam się czy nie kupić tej aeromoov i możesz z tego skorzystać i do wózka i do fotelika.
A jak już zaczęłam mówić o foteliku macie właśnie jakieś wkładki antopotowe do fotelika
Tez muszę kupić w końcu pasująca do naszego wózka bo mam kupioną ale nie zwrocilam uwagi na mocowanie pasów ![]()
Poleci ktoś jakieś kitchen helper dla dziewczynki?
Ja zamawiałam zwykły z allegro i to dawno więc już nie pomogę
Na roczek to może jakiś zestaw zabawek edukacyjnych, klocki, pchacz, książeczki, drewniana kuchnia
Fajnym pomysłem byłyby też ubranka ale przy mieszkaniu w bloku faktycznie lepiej unikać dużych rzeczy zajmujących dużo miejsca
A sprawdza Ci sie? W allegro w zakładce moje zakupy można wyszukiwać po slowie, wiec jak Ci się sprawdza to może uda się odnaleźć.
Na pewno w przyszłości też kupie ale póki co synek za mały