Prezent na roczek

Ja od 5 nie śpię i nie wiem co mam ze sobą zrobić dosłownie. Ciągle się kleję i nie wiem jak już się schładzać . A właśnie walczę żeby córka usnęła .

Łącze się w bólu. Syn na szczęście coś tam śpi. Zanim mąż wyszedł do pracy wzięłam szybko zimny prysznic na chwilę pomógł. A jak będziemy mieli kryzys to chyba zjadę z Kazikiem do garażu :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: teraz stolarz u nas był więc miałam go na rękach bo inaczej jak odłożyłabym to mógłby nie dać nam nic ustalić to jesteśmy tak nagrzani od siebie :frowning:

U nas też upały męczą synka :frowning: drzemki w dzień barszo krótkie bo gorąco :frowning: problemy z zaśnięciem i cały się poci bo to ruchliwe dziecko już jest ale i tak jest dzielny i sobie dobrze radzi

2 polubienia

Ja mam wrażenie że im większy maluch tym trudniej z tym snem. Moja już ma tak że lata po tym łóżku, nie może zasnąć. Masakra to jest

1 polubienie

Mój syn miał turbo drzemki wczoraj nawet w nocy dał nam popalić bo o 2 się obudził i usnął ok 4 próbowaliśmy go uśpić z mężem na zmianę …

Nie strasz :frowning: ja mam nadzieję, że bedzie tylko lepiej

Codziennie, kiedyś czytałam żeby nie kąpać codziennie bo po co naruszać barierę czy jakoś tak, ale no kąpiel to już taka nasza rutyna i przygotowanie do snu, taki znak dla małego, że zbliża się spanko :smile: no i w lecie nie wyobrażam sobie go nie kąpać codziennie, przecież paszki śmierdzą na kilometr :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

My przez AZS kąpaliśmy co 3 dni, żeby wypadnie nie naruszać bariery hydrolipidowej, ale teraz jak synek ma skończone 8 miesięcy to nie wyobrażam sobie go nie kąpać codziennie - przy RD :joy: zawsze kąpaliśmy wieczorem ale teraz nie raz się zdarza kąpiel w środku dnia bo ciężko domyć chusteczkami :joy:

RD to i większe zużycie wody i mokrych chusteczek :rofl:
A czy Waszym maluchą też się tak mocno poci główka ?

Teraz w tych upałach owszem

Ja mam wrażenie że ma na włosach jedną wielką niagarę dlatego mi jest takiej szkoda że kombinuje gdzie wyjść uciec by chociaż trochę miała normalną głowę

U nas podobnie, mamy beżową spacerowkę to w miejscu główki mamy wielka plamę :frowning: biedactwa te maluchy ale teraz juz bedzis zimno przez tydzień :rofl:

Ja się zastanawiam nad beżową ale ostatecznie wzięłam w kolorze takim brązowym truflowym i bardzo się cieszę. Wszystko co mamy jasne i u starszej i u młodszej to ma wielkie żółte plamy teraz

Ja właśnie z myślą o tym wzięłam wkładkę do wózka. O wiele łatwiej wyprać wkładkę niż wózek :slight_smile:

1 polubienie

No właśnie ja po tych akcjach co mamy teraz zastanawiam się czy nie kupić tej aeromoov i możesz z tego skorzystać i do wózka i do fotelika.

A jak już zaczęłam mówić o foteliku macie właśnie jakieś wkładki antopotowe do fotelika

Tez muszę kupić w końcu pasująca do naszego wózka bo mam kupioną ale nie zwrocilam uwagi na mocowanie pasów :frowning:

Poleci ktoś jakieś kitchen helper dla dziewczynki?

Ja zamawiałam zwykły z allegro i to dawno więc już nie pomogę

Na roczek to może jakiś zestaw zabawek edukacyjnych, klocki, pchacz, książeczki, drewniana kuchnia :smiling_face: Fajnym pomysłem byłyby też ubranka ale przy mieszkaniu w bloku faktycznie lepiej unikać dużych rzeczy zajmujących dużo miejsca

A sprawdza Ci sie? W allegro w zakładce moje zakupy można wyszukiwać po slowie, wiec jak Ci się sprawdza to może uda się odnaleźć.
Na pewno w przyszłości też kupie ale póki co synek za mały