No dramat z tym cłem
Niestety, jak pisałam powyżej. Najbardziej to uderza w takie pierdoły. Bo z jednej strony rozumiem konkurencyjność tylko co to za konkurencyjność w przypadku naklejek, gdzie często tego typu naklejek nawet tutaj nie mogę znaleźć tylko muszę to być w postaci jakiś książek z naklejkami.
Jak już to taką małą ilość pakowaną w strunki znajdzie się w Tedim ale nie zawsze. To samo tyczy się balonów. Ja rozumiem że są sklepy do tego dedykowane i świetnie tylko powiedzmy sobie nawet taki sklep nie będzie miał każdego motywu przewodniego. U mnie starsza teraz uwielbia ten k-pop i wszystko wskazuje że będziemy mniej w taki deseń.
Niestety raczej się nic nie zmieniło
ja chciałam zamówić balony i teraz wszędzie są takie drogie ![]()
Kurcze a ja myślałam że jakoś obejdą te cło…naprawdę czy te unijne przepisy w końcu będą normalne …jak nie korki przytwierdzone do butelek co dla mnie jest kompletną paranoją…poprostu umilają nam życie inaczej…
Czyli faktycznie tylko zamawianie większej ilości w jednym zamówieniu by pomogło. Ehh, mógłby to być bardziej % od transakcji
Nawet nie bo musisz mieć jedną rzecz powieloną i już nawet różne rzeczy od tego samego sprzedawcy to jest cło na każdą rzecz
I to jest najgorsze, w ogóle już się nie opłaca zamawiać. Drugie tyle wychodzi cło .
Dokładnie. I to jest naprawdę słabe. Jak już wcześniej wspomniałam z jednej strony rozumiem koncepcję z drugiej strony nawet głupie balony. Byłam w sklepach związanych z balonami słuchajcie nie znalazłam takich jak mi się podobają a nikt nie będzie w takim sklepie specjalnie ściągał wzoru który mi się podoba. Tak to przynajmniej ratowało temu, ostatecznie zamówię z tego temu ale no jest niesmak
Kurczę szkoda że jeszcze nic nie wymyśli Ci Chińczycy , a chciałam pozamawiać kilka rzeczy ![]()
Dokładnie niech coś wymyślą w końcu bo naprawdę szkoda bo ja tak samo w sklepach szukam różnych rzeczy co niestety nie ma a tam są
te co bym chciała
Może jakaś nowa stronę wymyśla ![]()
![]()
![]()
Dokładnie i naprawdę ta Unia coraz częściej zamiast na plus to na minus
Cały czas czekam na to , bo tęsknię za temu
Też za nimi tęsknię
muszę popatrzeć na shein czy jest tam to co chcę zamówić ![]()
A ja nigdy nic z temu nie zamówiłam
z shein może z 3 razy. Jak coś potrzebuję to kupuję na allegro/pepco czy jakimś Sinsay. Jak coś potrzebuję to chce ją już lub z dostawą na następny dzień ;p
A co zazwyczaj kupujecie na temu ? Bo ja w sumie nie mam pomysłu co bym mogła kupić czego nie ma na allegro ;p
Ostatnie moje zamówienie to obrazki na ścianę, lampa literka K chmurki też jako dodatek do pokoju
a tak to etui na telefon zawsze z tamtąd zamawiam szkiełko . Wiatraczek też mam z temu ! I termometr do kąpieli ![]()
Ja korzystam z Aliexpres, ale to jeden pies.
Głównie kupuję naklejki, balony i świeczki na tort. Etui na telefon bo te z allegro mi się nie podobają. Dokładnie bzdury
Dla mnie AliExpress to jest odmienna rzeczywistość, tam nie umiem nic kupić
a za każdym razem jak chciałam to przy samej płatności nagle rosła cena ![]()
O to ja też tak miałam jak coś patrzyłam ale ja tam
Prawie wcale nie zamawiałam w sumie
Ja myślałam, że pojawi się dużo magazynów europejskich ale niestety nie
a szkoda bo musze dekoracje na roczek pozamawiać