Szukam pomysłu dla koleżanki z pracy na wesele. Składamy się w kilkoro pracowników. Jakieś sugestie na prezent materialny?
Zestaw ręczników, szklanek czy sztućców.
wg mnie najlepsze są praktyczne prezenty typu zestaw sztućców, zastawy stołowej, pościel, ręczniki
Pościel, narzuta na łóżko, sztućce, zestaw stołowy. Dużo zależy czy mlodzi idą na swoje po ślubie czy nie. Jeżeli już mieszkają razem i za bardzo nic nie zmieni się to najlepiej kupić Voyager do np Agata meble żeby sami sobie wybrali co chcą na prezent.
Dostałam z pracy pościele.... Nietrafione w rozmiar natomiast ręczniki jeżeli juz to neutralne bo dostalan czerwono grafitowo i tak samo używam bo szkoda wyrzucic
My kupowalismy dla koleżanki z pracy grawerowany zestaw kieliszków i wina w drewnianym pudełku, które też było grawerowane :) Osoby które szły na wesele jeszcze normalnie dawały kasę w kopertach.
Fajnyn pomysłem byłby również bon do Ikea lub innego sklepu żeby sami wybrali co im się podoba
Może robot kuchenny, mikrofalówka coś do kuchni dla obojga małżonków. Zestawa ale jakaś nietypowa oryginalna np w kolorze czarnym, zestaw garnków porządnej firmy, trzeba dopytać czy mają swoją kuchnie na wyposażeniu.
Moja koleżanka robiła listę rzeczy która chcę dostać na prezent ślubny i mówi że zastawą stołowa to najlepsze co może dostać bo to troszeczkę większy wydatek. Ja żałuję że też tak nie zrobiłam, myślę że to jest super rozwiązanie i nikt nie musi się głowic co kupować a rzeczy do kuchni zawsze się przydadzą
może po prostu pieniądze albo coś w formie vouchera
Ja dostałam bon i właśnie zakupiłam sobie zestaw obiadowy, a od innych dostałam komplet sztućców. Myslę, że Voucher zawsze się sprawdzi i zostanie wykorzystany przez małżonków;p
Jeśli młodzi idą na swoje to ja bym kupiła coś w stronę: talerzy, pościeli, sztućców. Natomiast jeśli nie idą to raczej voucher albo pieniądze
My dostaliśmy wino z wygrawerowanymi iminami. Od dwóch różnych osób, ale to super, będzie na któreś rocznice ;)
Można też podarować coś oryginalnego:
https://amarone.pl/alkohole/wszystkie-alkohole-3/armaniaki
Jak armaniak. Zresztą w sklepie znajdziecie alkohole z całego świata.
Fajnie też może być zastawa sztućców - to coś co się na pewno przyda, a pamiątka będzie;)
Sztusce i zestaw obiadowy zawsze przydaje sie ;)
oj tak zawsze się przyda, ja akurat taki zestaw obiadowy porcelanowy dostałam od mamy w prezencie( nie ślubnym) na co dzień go nie używam bo był drogi i mi szkoda, ale jak mam gości to wyjmuję
Ja bym wybrała jakąś biżuterię handmade.
My dostaliśmy voucher, deskę do serów z nożami i do kompletu deskę do mies taka żeby można było podać na stół w formie patery. A szwagier teraz się składał na zestaw pościeli, prześcieradło, ręczniki itp
Ja w pracy dostałam komplet pięknej pościeli. Ręczniki kąpielowe z imionami i data ślubu. Kubki z Imionami i data i komplet sztućców. Aaa i kwiaty piękne.
Było mi bardzo miło.
Pracuje w 3 miejscach stąd aż tyle.
Ja też dostałam piękny komplet pościeli z Home and You i spory zestaw ręczników. Do tego kwiaty i życzenia. Byłam bardzo zadowolona;).
Kiedys też składaliśmy się na voucher na zabiegi do spa dla dwojga.