Czy myślicie już o prezentach na święta? Ja lubię wszystko mieć załatwione wcześniej, już powoli myślę co kupić mężowi co córeczce i na co nakierować męża dla siebie
jednak jest to mega ciężkie zadanie. Trochę brak pomysłów mi na tego mojego starego, dla córeczki myślałam o sorterze, zwierzątkach magnetycznych, lalce ale nie wiem bo mała będzie mieć dopiero 10 miesięcy.
A wy co już planujecie ?
Maz ostatnio zaczal wedkowac wiec mysle ze jakis kołowrotek mu kupie
synek uwielbia lego wiec jakis zestaw a corce nie wiem bo ona ma 9 lat i zabawki juz jej nie bardzo interesuja;) ale chetnie poczytam moze cos mi wpadnie w oko ![]()
Oczywiście że tak. Mam też zamiar zaproponować szwagierce żebyśmy w tym roku nie robiły prezentów dzieciakom bo mój dwulatek jeszcze niż z tego nie wie. Jej dzieci w wieku półtora roku i 2 miesiące więc też mało co z tego wiedzą a dzieci mają naprawdę wszystko i moim zdaniem to wydawanie bez sensu pieniądzy. Od drugiej szwagierki dzieci mają 10 i 7 lat więc dostaną woucher do parku trampolin wiem że lubią tam jeździć ale jeżdżą zadko bo jednak jest drogo do tego dokupie im świąteczne skarpety na trampoliny. My nie robimy sobie w domu prezentów w tym roku bo mamy dużo wydatków a dzieciaki i tak coś dostaną od ciotki i dziadków więc wystarczy.
Pewnie że tak. Jeżeli chodzi o dzieci, no to tak mój tam też nie ogarnia, ale ze szwagierka mamy ustalone, że mój syn dostanie Albika, ale to tak od całej rodziny, a jej córka kuchnie drewniana z Lidla. Dla męża mam portfel, kupiony w maju
mega promocja była. A synowi my już nic nie kupujemy, bo ja mu na bieżąco kupuje jakieś zabawki, a dostanie na pewno jeszcze od drugich dziadków i chrzestnych
A może taki DIY typu skarbonka, torebka, szkatułka ja pamiętam że siostrzeńcy takie kupowaliśmy plus wszystkiego rodzaju koraliki do samodzielnego robienia bizu
Właśnie ja bym chciała stworzyć listę dla mojej młodej żeby prezenty były w miarę trafione w to co nam się przyda lub byśmy chcieli jej sami kupić. Zastanawiam się czy jakby zabawki ubranka kupiła rodzina a od nas dostała regał na książeczki czy to byłoby okej bo w sumie ona właśnie świadoma jeszcze nie będzie mając te 9 miesięcy
Kuchnia z Lidla jest mega, siostrzenic ma ta z Ikea i no według mnie nie jest tak fajna jak tamta.
U mnie z tym mężem to trochę brak już pomysłów, kosmetyki mu kupuje na bieżąco, perfumy dostał rok temu, skarpetki też, portfel dostał na urodziny jakieś 3 lata temu i jest super stanie, na Nintendo nie ma czasu, na komputer rzeczy dostał na urodziny. Myślę o łódce sterowanej bo mówi o niej ciągle że by na działce i rodziców na dopływie rzeki albo w parku z córką puszczał i o czymś na wodę by mógł ze sobą brać. Ale nie wiem ![]()
Oczywiście, że zaczęłam juz planować! Lubię mieć wszystko wcześniej zakupione, żeby mieć spokojną głowę i portfel przed świętami ![]()
Od nas zwykle córka nie dostaje prezentów - dostaje od wszystkich wokół i wydaje mi się, że to wystarczające. Jedynie co robię dla niej to kalendarz adwentowy - samodzielnie przygotowuję mini paczuszki na każdy dzień grudnia ![]()
Z mężem to zwykle trudniejsza sprawa
liczę, że podsunie jakiś prezent w najbliższym czasie
Albik to coś w co warto zainwestować
świetny prezent!
No i kuchnia z lidla to też mistrzostwo! Również uważam, że lepsza niż ta w Ikea. My swoją kuchenkę dorwaliśmy w Carefour i też jestem bardzo z niej zadowolona - służy nam kolejny rok
Świetne prezenty wybraliście i to takie, które posłużą na dłużej
Mamy sporo koralikow i juz corka porobila dla wszystkich
ale lubi takie szkatulki i inne pierdółki wiec pomysle o czyms takim ![]()
Ja zawsze prezenty kupuje wcześniej. Dzieciakom to sobie w rodzinie przekazujemy kto co chce lub czym się teraz interesuje. Mężowi co roku nie wiem co kupić i w tym roku jest tak samo ![]()
Ja osobiście nie kupuje wcześniej, lubię tą magię jak chodzi się po sklepach w poszukiwaniu prezentów a w tle gra świąteczna Muzyka ![]()
Ja od dawna w sumie mało wyczuwam magię świąt taką jeśli chodzi o zakupy. W domu jakoś się właśnie nadrobi muzyka, zapachem, ale wychodzę na dwór, a zamiast mrozu i śniegu to deszcz, chlapa i wiatrzysko, już wtedy na zakupach nie czuję tej magii, dlatego wolę pokupować wcześniej
Powiem ci szczerze że ja zacznę w tym roku dopiero po 9 listopada bo mamy wtedy chrzest i mam tyle na głowie, zamowienia na necie świece, szatki tort , sala , w między czasie lekarze , szczepienia masakra ![]()
![]()
Faktycznie na dworze w ostatnich latach bardziej jesień jak zima ![]()
No pogoda nie zachwyca niestety na święta… ja pewnie w tym roku wszytkie prezenty na internecie pokupie bo nie będę mieć czasu na chodzenie po sklepach.
Ja to omijam sklepy w okresie świątecznym szerokim łukiem
dla mnie taka przytłaczająca jest atmosfera
i tak staram się sama wymyślić co ktoś może potrzebować, bo w sklepie ciężko mi się zainspirować
Ja rok temu kupiłam mężowi drążek do podciągania i takie koła na sznurkach to był mega zadowolony ![]()
A ma któraś mama jakiś pomysł na drobiazgi do 20/25zł? Mamy w rodzinie łącznie 15 dzieciaków w wieku 4-10 lat. Nie chce iść w słodycze, ale nie chciałabym zbankrutować. Dlatego zaczynam myśleć o tym już, bo to nie takie proste…
Ja już sobie robię serduszka przy fajnych rzeczach na Allegro ![]()