Problem z chodem córki

Hej, mam problem z córa. A właściwie z jej chodem. Ciagle chodzi na palcach 

Byłam z nią u różnych lekarzy. Mówią że z tego wyrośnie... Neurologicznie i ortopedycznie wszystko okej. A mnie to coraz bardziej denerwuje. Ma ktoś z tym problem... ?

U nas też problem lekarz twierdzi,że jest okej i do 4 roku ma prawo. Narazie czekam na wizytę u specjalisty

Przyczyn chodzenia na palcach może być bardzo dużo. Byłaś u fizjoterapeuty ?

A w jakim wieku jest dziecko? Może idź jeszcze do innego neurologa

A używaliście chodzika? Bo często przez to dzueci tak się uczą i choza. 

Chyba trzeba iść do fizjoterapeuty żeby pokazał ćwiczenia lub żeby okleil stopki tejpami. 

Podobno do drugiego roku dziecko ma prawo źle chodzić bo się jeszcze uczy także tu pytanie ile córka ma lat. Nam lekarze najpierw mówili, że do drugiego roku, a po bilansie, że do 4 takze jakoś im nie ufam choc u nas zupełnie inny problem 

Myślę że warto żeby obejrzał fizjoterapeuta

tez zaczełam się interesowac tym tematem bo córka teraz 19 miesiecy i tez zaczeła chodzic na palcach.Z tym ze ona to robi sporadycznie raczej w formie chwilowej zabawy.mówią ze dziecko ćwiczy równowagę.wiec pozalam jej ..problem jest w tedy gdy codziennie tak chodzi w wiekszosci.wtedy wazne by zdiagnozowac przyczyne,mogą to byc złe napiecie mięśni,nadwrazliwosc dotykowa w podeszwie stopy..wtedy wizyta u fizjoterapeuty obowiazkowa

zawsze w takich przypadkach zalecany jest fizjoterapeuta. Pediatrzy się niestety często na tym neiznają. Mi też pediatra mowila przez lata że synek wyrośnie "z uciekających do środka stópek" - niestety nie wyrósł a teraz po latach ciężko to wypracować i niestety mamy płaskostopie. Więc im szybciej zgłosicie się do fizjo tym lepiej 

Figa ale to z chodzikim jest przeważnie jak jest źle dopasowana wysokość dziecka do wysokości chodzika  . . Jestem ciekawa co ci powie lekarz 

Ja uwazam ze trzeba sie skonsultowac ze specjalistą w tanym zakresie bo pediatra ma tylko wiedze ogólną 

Moja mała też czasem idzie na palcach ale to rzadkość upominam ja i już idzie normalnie. 

Na Twoim jednak miejscu gdyby takie chodzenie było notoryczne to udałabym się do fizjoterapeuty. 

Ile ma Twoja córeczka? Chodziła w chodziku? To też może być przyczyną 

Dla mnie tez nie lekarz a fizjoterapeuta powinien zbadac problem i sie wypowidziec

Plozsan założyła wątek,ale widzę nie bierze udziału w dyskusji 😊

Znajomy miał taki problem ale nic nie wyszło a z czasem przeszlo

No właśnie koleżanka zakłada wątek i chyba nie komentuje a my się chcemy dowiedzieć ? 

Moja koleżanka z podstawówki też tak dziwnie chodziła na palcach aż pamietam, że w drugiej czy trzeciej klasie miała na to operacje i coś tam robione na ścięgnach... wiec może faktycznie lepiej zapytać specjalisty 

Karcie ja uważam że wszystko co nas niepokoi najlepiej konsultować ze specjalistą chociaż teraz niestety przez ogromny przyrost covid jest to utrudnione.