Problemy z pępuszkiem

U nas na szczęście nie było takich problemów,

Drogie Mamy pragnę się z Wami podzielić swoim doświadczeniem jakie zdobyłam kilkanaście dni temu. Moja córeczka ma już niespełna roczek i dopiero teraz pojawiły się nasze pierwsze problemy z pępuszkiem. Wcześniej, jak była jeszcze noworodkiem, z pępuszkiem nie mieliśmy żadnych problemów. Kikut odpadł po dwóch tygodniach bez żadnych krwawień ani ropień.

Spuchnięty pępek u dziecka

Problem pojawił się teraz, kiedy panowały straszne upały. Córeczki pępuszek zrobił się czerwony i lekko spuchnięty. Wyglądało to nieładnie, ponieważ ma zawiązany pępuszek na wierzch czyli z pępuszka wystaje niby taka kulka. I właśnie teraz zrobiła się jeszcze większa, bo napuchła i jest zaczerwieniona. Bardzo się wystraszyłam. Gdy tylko zobaczyłam zmianę, zakropiłam córce pępuszek octeniseptem i zadzwoniłam umówić się na konsultacje lekarską.

nawet jak pępuszek odpadnie to trzeba pamiętać o pielęgnacji i można go przecierać octeniseptem albo aseptem, tak nam zalecała położna

dariolka195 u nas niestety ale ostenicept nie pomógł musiałam zastosować silniejsze leczenie maścią ale na szczęście objawy ustały i mam nadzieję że już nie powrócą.

my nie mieliśmy żadnych problemów na szczęście

u nas na razie nie było problemów z pępuszkami, mam nadzieję, że się nie pojawią

ale jak widać mogą też dużo później wystąpić

u nas w pelni octenisept pomogl na wszystko i pepuszek ladnie sie zagoil

nie mialam zielonego pojecia ze moga byc problemy z pepuszkiem przy starszym dziecku

u nas na szczęście też nic z pępuszkiem się nie dzieje

O a ja myślałam że jak pępuszek odpadnie to już jest wszystko ok a tu prosze myliłam sie .

u nas na szczeście jest spokój

u nas dobrze się zagoił

U nas też większych problemów nie było i jak dotąd nie ma, mam nadzieję że już się nie pojawią.

u nas dobrze sie zagoił ale pamieta ze pepka bałam sie najbardziej

ja też bym chciała, żeby małemu jak najszybciej odpadł kikut, też trochę boję się jego pielęgnacji, żeby wszystko było ok

u nas odpadl po 7 dniach od porodu i wszystko bylo ok

O to jakoś bardzo szybko.My niestety męczyłyśmy sie z nim miesiąc bez jednego dnia.

A czemu tak długo ??

U mojej szwagierki maluszka też nie odpadł pępuszek przez 8 tygodni i dostali skierowanie do chirurga.