Problemy ze snem

Moja siostra jest akurat w ciąży i może na okrągło spać, jednak wiele kobiet ma bardzo często problemy z zasypianiem. Jak wiadomo sen jest najważniejszym dla organizmu okresem odpoczynku i regeneracji. Kobiety w drugim i trzecim trymestrze ciąży potrzebują więcej snu, a wiąże się to ze zmianami jakie zachodzą w ich organizmach. Jednak w czasie ciąży nocny odpoczynek bywa często utrudniony.

Ja nie miałam problemów ze snem wystarczyło że miałam poduszke przy głowie i spałam :slight_smile:

ja ostatni miesiąc mam problem ze snem, ciągłe wizyty w WC i szaleństwa w brzuchu mojego synka sprawiają, że ciężko wybrać odpowiednią pozycję, troche pomaga mi poduszka-rogal

Ja przez ostatnie dwa miesiace miałam tak że spałam w nocy po 2-3 godziny.

Ja pod koniec ciąży zasypiałam bardzo późno, około 1 w nocy. Zupełnie nie mogłam wcześniej.

Natomiast w pierwszych miesiącach mogłam spać na okrągło. Ciągle byłam senna.

ja w pierwszej ciązy miałam problemy ze spaniem od 3mca do końca, w drugiej ciąży przy małym dziecku nie miałam żadnych problemów, zasypiałam natychmiast wykończona

Ja w pierwszej ciąży zasnęłam raz w pracy , na siedząco :slight_smile: nie wiedziałam jeszcze wtedy, że jestem w ciąży.

ja też pamiętam jak w pracy senna byłam na samym p;oczątku

Ja też miałam wrażenie, że że przesypiam całe dnie.

ja w sumie tez tylko spalam ciagle, teraz mimo zmeczenia juz nie moge jak mala dokazuje

Ja będąc w ciąży pozwalałam sobie na lenistwo… spałam do 10-11, w ciągu dnia też urządzałam sobie drzemki. Z dziećmi już niestety się tak nie da.

ja na leprzy sen proponuje szklanke mleka wypic pomaga na zasypianie

Oczywiście ciepłego mleka :slight_smile: Ja przed snem lubiłam kakao wypić.

mI nic nie pomagało. Piłam ciepłe mleko,czytałam książki,oglądałam tv i cierpiałam na bezsenność. Usypiałam dopiero nad ranem na jakies trzy godziny.

Ja pod koniec ciąży też mało spałam, za nic nie mogłam się ułożyć do spania, ciągle mi było niewygodnie

mi tez nic nie pomagalo, przy pierwszym dziecku moglam choc w dzien sie przespac ale przy drugim juz brakowalo czasu na to

Mnie będąc w drugiej ciąży zdarzało się zasnąć razem z synkiem na drzemkę popołudniowa, na początku ciąży zasypiałam także na dywanie podczas zabawy z synkiem, bardzo byłam senna na początku.

ja raz wypiłam kakao w nocy i Malutka się tak pobudziłą ze do rana zasnąć nie moglam tak kopała

NIeźle nas te ciąze wykańczają. Nie mozemy spać w ciaży, po porodzie również sie nie wysypiamy bo dziecko nam nie pozwala. A partnerzy myślą ze to oni są w gorszej sytuacji bo my przeciez tylko siedzimy w domu.