On miał już bardzo dawno robione, ale tak, mimo wszystko jakaś tam wada się znowu pojawiła, mniejsza, ale jednak ![]()
Też mam te z rossmanna misiowe
one tak uroczo wyglądają, że nie mogłam się powstrzymać.
Zamów przez internet bo u optyka raczej dla takich maluszków nie mają albo ciężko dostać. Chyba, że w sklepie z artykułami dla dzieci czesto mają te firmy co robią polaryzacje dla maluchów ale to musi być taki bardziej wypasiony sklep ![]()
Właśnie moja koleżanka planuje sobie zrobić taką laserową korekcję wzroku, żeby móc pożegnać się z okularami
, ale właśnie mówiła że to spory koszt, do tego musi przejść mnóstwo badań i kwalifikacji, no i zawsze to ryzyko że coś może pójść nie tak…![]()
Także jest to niby opcja ale trzeba mieć fundusze i odwagę ![]()
No i najpierw robią jedno oko a potem drugie
o moja znajoma poszła i zrobiła dwa naraz bo wiedziała że jak jedno zrobi i będzie wiedziała co ją czeka to nie pójdzie na drugie ![]()
![]()
Słyszałam kiedyś że warto pójść do optyka po karmieniu piersią bo wzrok może się pogorszyć. U mnie akurat po karmieniu pierwszej córki wzorki się nie pogorszył
ale za jakieś pół roku tez się wybiorę bo mi chodzą po głowie takie oprawki jak Ty nosisz ![]()
A ja po ciąży zauważyłam że gorzej widzę ale jeszcze KP. Planuje się wybrać na kontrolę by to sprawdzić
Ja też nie cierpię w sobie właśnie tego że muszę nosić okulary
niestety ale bez nich słabo widzę
O proszę! ![]()
Też słyszałam o tym, że od parcia ten wzrok może się pogorszyć, ale też słyszałam, że warto do okulisty iść jeszcze w ciąży bo sa wady które mogą wykluczyć do rodzenia SN ![]()
A jakie masz oprawki ?
Tak , ja w pierwszej ciąży musiałam iść do okulisty i okazało się że mam jakieś zwyrodnienia i przy porodzie sn mogłoby się coś wydarzyć ale to jakieś 5% szans, jednak mi odradzono. Doinformowałam się i okazało się że mogę to zalepić laserem na NFZ i tak też zrobiłam po czym okazało się że córcia była odwrócona więc tak czy siak miałam CC ![]()
Ja też słyszałam że przy porodzie może coś soe z oczami podział ale to przy złej techniczne parcia
A ja jestem po cc , i też czuję że od urodzenia pogorszył mi się mocno wzrok
ja 2x cc a po. jednej gorszy wzrok
Mi to się wzrok pogarsza średnio co rok ![]()
a jak nie założę okularów to naprawdę wszystko jak przez mgłę ![]()
Mi też zauważyłam że jest gorzej ze wzrokiem i też po cc ale to może też wiek ![]()
To wszystkie znamy ten ból ![]()
ja nawet bez okularów nie mogę obejrzeć tv
To ja mam tak samo , dała bym wszystko aby wyleczyć wzrok i nie musieć nosić okularów ![]()