Też kiedyś przez przypadek zafarbowałam od cioci zoestaw dla maluch bo wrzuciłam wszystkie kolory z bucikami
musiałam już wyrzucić bo brzydko się zafarbowało
teraz do każdego prania daję te chusteczki do wychwycenia kolorów ![]()
![]()
Tak! Ja nawet jak piorę same “bezpieczne” rzeczy to dodaję te chusteczki bo nigdy nie wiadomo ![]()
To mnie dziwi jak mój mąż z taką nonsza lansją te ubrania ze sklepu od razu na siebie ubiera ja mówię człowieku tu masz całą tablicę Mendelejewa. Oczywiście przesadzam i znam bardzo dużo osób które nie biorą rzeczy nowych No bo przecież są nowe
Mój mąż dostał ode mnie koszulkę w tym tygodniu i założył bez prania of course
więc syn postanowił zrobić mu niespodziankę na nową bluzkę i dzięki temu poszła do prania ![]()
![]()
![]()
Moj mąż też mi nie pozwala nowych koszulek prać bo twierdzi że się spierają i kurczą. Pierze dopiero jak wynosi ![]()
u mnie by to nie przeszlo chodzenie w takim…
za dużo w niektórych miejscach widziałam co dzieje się na magazynach plus często mniej lub bardziej te ubrania sa “zapiszczone”
ale kazdy robi jak chce:)
Mój też tak robił ale teraz zaczął kupować o rozmiar wieksze tshirty i najpierw je pierze ![]()
Faceci cos mają z tym ubieraniem prosto ze sklepu
U nas to prędzej ja nałożę coś prosto ze sklepu niż mąż
on to by dosłownie wszystko prał zawsze przed użyciem a ja to w sumie różnie
Nooo chyba ich kusi to że są takie nie wyciągnięte ![]()
Ja raz założyłam nowe kolarki bez prania i potem się zastanawiałam dlaczego deska toaletowa jest żółta, okazało się, że puszczały jakiś barwnik i mi skórę zafarbowało
a ja sobie już chorób w Google szukałam ![]()
I co za choroby znalazłaś
?
Pewnie wszystkie jakie są, tak to jest jak się googluje objawy ![]()
Tak, zawsze można dojść do raka mózgu ![]()
Już nie pamiętam
ale była wtedy w ciąży i wszystko było dla mniw groźne ![]()
![]()
Ja piorę prawie wszystko nowe - ubrania, reczniki posciele itd.
Jedynie nowych plaszczy czy kurtek nie - tzn. Swoich i meza nie. Chyba ze zapach jest niefajny to próbuje wyprać ![]()
Dzieciaków oczywiście piorę ,)
Ja teście staram wszystko
Ja też wszytko piorę , nie lubię tego sklepowego zapachu taki specyficzny przed pierwszym praniem ![]()
Czy któraś z Was uzywala tych pampersow active baby?
Albo moze ktos ma.porownie tych active baby i pampers premium care ?
uzywalam jedne i drugie ale jeżeli sie nie myle to premium maja kieszonke a activ nie
i te z kieszonka byly lepsze i zatrzymywały zdecydowanie lepiej wszystko a szczególnie kupe i mniej przeciekaly
obecnie kupuje tylko premium po ostatnich uczuleniach
Dzieki:)
Widzę ze wrzucilam nie do tego watku info.