Nie znam akurat pojemników z tej firmy, ale wg mnie warte polecenia się szklane pojeminiki z IKEI. Faktycznie zupełnie inaczej pokarmy w nich się trzyma, wydają mi się świeższe. A sam pojemnik łątwiej sie myje i nie zmienia koloru po jakiś kolorowych sosach np albo po marchewce i nie przyjmuje zapachu.
Dziewczyny zdarza mi się przechowywać żywność w plastikowych pojemnikach, miałam takie z marketu, ale wieczka zniekształcają się, niektóre łamią, są nieszczelne. Czy korzystacie z takich pojemników? Zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w szklane (łatwiej je utrzymać w czystości, nie matowieją, ale są droższe) znajoma z kolei poleca mi pojemniki tupperware, znacie ich produkty? Są warte polecenia? Mam z tej firmy tylko dzbanek na zimne napoje i dwa zamykane kubki i tak naprawdę niewiele mogę powiedziec bo korzystamy z nich tylko latem. Dodam że pojemników użteam również do przechowywania produktów, które podaje 11 miesięcznemu synkowi.
Markę tupperware znam od 20 lat, kiedy moi rodzice przywiezli z Kanady plastikowe miski z pokrywką do przechowywania. Wiem, brzmi to smiesznie, ale jednak... Mam te miski do dziś, oczywiście nie są one w cudnej kondycji, ale mam do nich sentyment. Zostałam z nimi wyprowadzona z domu na studia i tak wprowadzilam sie z nimi do mojego domu. Sentyment, ale do rzeczy. Nie znam innych, lepszych pojemnikow do przechowywania żywności. Rzeczywiscie, jedzenie zachowuje świeżość duzo dluzej i są warte swojej ceny bezdyskusyjnie. Oczywiscie, przerabialam po drodze pojemniki z Ikei, Biedry szklane i plastiki, ale to po prostu nie to. Ostatnio dostalam w prezencie piękne pojemniki z tupperware i forme do zapiekania. Jestem nimi zachwycona. Piękny desing (nie to co 20 lat temu). Sama zobacz Megg... są mega. Rzodkiewki wytrzymaly w nich 1,5 tyg. Wedliny i ser też duzo dluzej, niż w innych. Jesli się zastanawiasz, to nie masz nad czym. Są plastikowe, ale to nie jest taki tandetny plastik. Mozna myć w zmywarce.
Nie zbyt się znam z tą marką, ale z ich opisu wynika iż są godne zainteresowania.Mnie trudno doradzić bo pojemniki szklane wydają mi się bardziej praktyczne pod kilkoma względami, tak jak napisała Figa.
Ja przechowuje w plastikowych głównie ser i szynkę jakoś nie mam problemów z nie szczelnością i z pojemnikami nic się nie dzieje. Kupione w pepco.
Ja mam plastikowe pojemniki. Mam też jednen szklany ale ma.plastkowa pokrywkę. W nich przechowuje
Aga K a jak zachowują się te plastikowe pokrywki? Czy one nie niszczą się w zmywarce i nie wyginają?
Ja myje w zmywarce nic się nie dzieje
Meg ja mam mnóstwo pojemników i ogólnie rzeczy z tupperware i jestem.bardzo zadowolona. Zawsze wszystko świeże, dłużej można w nich potrzymać niż w zwykłych. Są drogie, ale warte swojej ceny. Maja 30lat gwarancji, gdzie np jak Ci się nie będzie pojemnik domykal, to po prostu wymienisz na nowy. W zmywarkę także można wszystko myć i nic się z tym nie dzieje ;)
Megg, na razie nic się nie dzieje, mam je od niedawna, ale tak jak GugusA pisze, jest gwarancja:)
Aga ciekawi mnie czy np po 20 latach gwarancje uznają czy nie wymyśla że to nasza wina i nie uznają jej
A gdzie kupujecie te pojemniki?
Mam podobne wątpliwości jak aneczka,że np. po 20 latach gwarancja nie będzie uznana. Możemy usłyszeć teksty typu,że pojemniki,pokrywy były myte w zbyt wysokiej temperaturze i uległy zniszczeniu z naszej winy.
Aneczka, nie wiem, bo nic mi się z nimi nigdy nie stało. Zresztą, dziewczyny, prawda jest taka, że po tych 20 latach wypadałoby je już po prostu zmienić. Nie ma rzeczy niezniszczalnych, a one nie kosztują milionów - fakt są drogie, ale nie tak bardzo, że nie można sobie na nie pozwolić.
Figa, jest tego pełno na Allegro. Dodatkowo, na oficjalnej stronie tupperware można znaleźć najbliższą konsultantkę (przedstawicielkę), która przedstawi i omówi wszystkie produkty, którymi jest się zainteresowanym. Można również u takiego kogoś kupić bezpośrednio.
Nie używałam nigdy takich. Natomiast takie zwykłe plastikowe, ogólnodostepne jak najbardziej. Jednak jak zauważam nic się z nimi nie dzieje, a juz parę lat je mamy.
Rozwiewajac wasze watpliwosci, nie ma problemu z wymiana. Moja pra babcia jeszcze kupowala je i teraz jak np moja mama wymieniala miske , bo zaczela sie luszczyc, a ma jakies 10lat, to bez problemu, tylko, ze teraz np juz nie ma takich samych jak kiedys, ale proponuja podobne ;) Mojej mamie pekla pokrywka z pojemnika do piekarnika i tez bez problemu wymienili po 5 latach ;) Ja jestem naprawde bardzo zadowolona;)
Gugus to dobrze że bez problemu wymieniają
Z tego co przeciw to solidna firma :) Chyba musimy się zaopatrzyć:)