Przeciekająca pieluszka

Synek ma 11 miesięcy, wazy cos okolo 10,5kg i caly czas po zrobieniu kupy wszystko idzie do góry i trzeba przebierać. Pieluszki mamy dada pants 4. Myślicie że są dla niego za małe?

U synka każdy rozmiar z dada przeciekał. Czy siku czy kupka często albo wylatywało bokiem albo górą. Jestem wielką fajną huggisow ale przy większych rozmiarach to jest już droższa impreza.
Wagowo chyba się zgadza rozmiar 4, ale może spróbuj w podobnym budżecie lidlowskie lupilu- położna na wizycie patronazowej wspominała nam że lupilu pasują na chudszą dupke więc może u was się sprawdza

Musisz spróbować i poszukać. U mojej starszej już na przed pan cytaty nie dawały rady i musiałam znać inne rozwiązanie bo niezależnie od rozmiaru przeciekały.

Spróbuj jakieś innej marki :wink: u nas super się sprawdzają pampersy premium care - jeszcze nam sie wyciek nie przytrafił, mają taki specjalny pasek :wink:

Oo to musze spróbować z lupilu :wink:

Na tę wagę już bym brała 5 :slight_smile: corka wazy 8,8 kg a ma prawie rok i bede niebawem zmieniała na 5 :slight_smile:

1 polubienie

Spróbuj albo innej firmy, albo przetestuj większy rozmiar na próbę, bo te oznaczenia wagowe na opakowaniach to u nas się np nie sprawdzały, obserwowałam po prostu na oko jak się wydawały za małe i przy okazji właśnie zdarzały się przecieki to zmienialiśmy rozmiar na większy i zwykle rozwiązywało to problem :blush:

2 polubienia

Właśnie te przedziały wagowe nijak się mają do rzeczywistości :wink:

1 polubienie

Moze warto spróbować rozmiar większych:) Nam pantsy z Dady nie podeszly. Lepsze są z pampersa - akurat jest promka w Biedrze 1+1. Może warto spróbować:)

2 polubienia

U mnie jedynie złote dady się sprawdziły np. Dada pure to mi ciągle przeciekały.
Ja na twoim miejscu bym spróbowała rozmiar większe użyć jeszcze :blush:

@IwonaKar04 moj synek ma 12 miesięcy i używamy oryginalnych pampersów premium care w rozmiarze 4 i może ze 2 razy się zdarzyło że coś tam wypłynęło ale minimalnie na plecy ale jak był młodszy i już był wagowo na pograniczu zmiany rozmiaru …… więc u nas nie ma takiej sytuacji. Zresztą mój maluch robi dość stale kupki odkąd jest na RD. ja też tak jak dziewczyny sugerowałabym kupić rozmiar większy Dady jak malemu służą albo spróbować pieluch innej marki

My mieliśmy jedną paczkę pampersów lupilu na próbę i tak nam przeciekały strasznie, Dafy były te złote ok i Babydream też nawet się sprawdzają w miarę.
@IwonaKar04 a ogólnie to wolisz pantsy od zwykłych pampersów?

my jak mielismy problem z pampersami to przeszliśmy na te z pampers
apke mam bo zbieram punkty i tam co jakis czas pojawia się test na rozmiar pieluszsk
zrobiliśmy zgodnie z sugestia aplikacji (zakup większego rozmiaru) i problem się skonczyl

Dokładnie tak jak piszą dziewczyny :yum: spróbuj pieluszek innej marki, ja miałam kilka z paczki powitalnej Dada i jakoś mi one nie podeszły ….

Ja próbowałam z pants tylko pampers, i nigdy nie było przecieku. U młodszego też tylko tę firmę kupuje, i na palcach jednej ręki jestem w stanie policzyć wpadki.
Jeśli chodzi o rozmiar to zmieniam szybciej niż są te kilogramy oznaczone. Właściwie jak trochę ciężej jest zapiąć, albo odciski pozostaja

1 polubienie

Ja polecam lupilu w bialym papierowym opakowaniu one mają koeszonkę przeciwko kupie :grin: mi dady złote przeciekaja, dady białe trochę mniej ale też są bez szału. Lupilu złote też srednio podeszły a białe lupilu to nasze ulubione :smiling_face_with_three_hearts:

Właśnie dziewczynki a wolicie zwykłe pampersy czy pantsy ?

1 polubienie

Wczesniej mielismy zwykle pamparsy ale z czasem zalozenie ich przy tak ruchliwym maluszku było wyzwaniem :wink: pantsy sa teraz dla nas lepsze bo maluszek ladnie stoi np przy łóżku i łatwiej mi zmienić pieluszkę

Z tego co czytam to widzę ze większość proponuje zmienić na rozmiar wiekszy i tak tez sprobujemy :wink: jesli będzie dalej to samo to pomyslimy nad zmianą firmy :wink:

1 polubienie

Po stokroć wolę oantsy jednak jak dziecko się wywierca na przewijaku czy podłodze to nałożenie pantsow jest łatwiejsze

No właśnie ja też chce teraz kupić pampers pants bo miałam próbki i fajnie się je ubiera przy dziecku które nie chce zmieniać pampersów :face_with_peeking_eye: