Przegląd pieluch

U mnie na piersi to początkowo i po 10 kupek dziennie było. Aż się dziwiłam że tak często. Potem się to ustabilizowało do max 3 dziennie. Teraz jak zaczęliśmy rozszerzac dietę to już różnie bywa. Są dni że zrobi 1 a są takie gdzie jest ich 5. Też zależy co podam do jedzenia. Po słoiczki z suszoną śliwką były częste przeboje. To samo dzisiaj bo kaszce. 

Anisss ja go mam tylko na piersi, więc tej kupki może nawet do 10 dni nie być. Zatwardzenie to raczej nie było bo nie widziałam innych objawów. Teraz czasem kilka dni nie zrobi a potem taką ogromną, albo właśnie 2. A czasem tylko bąki idą i smród taki, że aż zatyka.

Ewcia mega długo, ja jak doczytywałam sie odnosnie kupek jak długo maluch nie robią to nawet natknełam sie na taki artykół gdzie było napisane ze po tygodniu to juz powinno jechac sie do szpitala bo moze do zakażenia dojsć 

u mnie co 3-4 dni ale te kupy to z takim wysiłkiem szły ale to po tej mieszance teraz jak jest przepajana woda z soczkiem to i codziennie sie trafia;) 

Aniss u mnie też tak było jak kp i mm, jak przeszłam na mm to się ustabilizowalo i codziennie są praktycznie. 

u nas na samym mm nic nie dało;( po mleku które ma niestety mogą być zaparcia;( stad ten sok z wodą ;) ale powiem wam ze jakie jest zdziwienie jak ta kupa jest teraz codziennie;)

Anisss to z pewnością zdziwienie. U nas po tej kaszce też było kilka kupek ale ona była właśnie na mleku modyfikowanym i pewnie dlatego tak po niej dawał. 

Anisss to mi położna o tych 10 dniach mowila i szczerze nie doczytywalam wtedy.

Ale wyszukałam na blogu hafija, że na kp dziecko może nie robić kupy przez 7-10 dni i jeśli przybiera prawidłowo oraz nie ma innych niepokojących zachowań to nie ma się czym martwić.

No u mnie robil co 5 dni a teraz znów jest od 3 dni codziennie. Nawet po 2. Zaczal wczoraj jesc brokul i od razu w nocy wyszlo. Dzis to samo.

Jak to wszystko się nagle zmienia, wystarczy jedna mała zmiana w pokarmie i już to powoduje kolejne zmiany 

Tak dokładnie, zmiana pokarmu i trzeba obserwować, czy wszytsko jest okey...

u nas też jak sie zaczęło rozszerzanie diety to kupek o wiele więcej i jednak nawet w nocy nad ranem już się pojawia 

Chyba w nocy to najgorzej bo się człowiek wybudzi całkiem jak trzeba pieluchę zmienić i dziecko też trochę bardziej pobudzone od razu 

a widział ktoś nowe pieluszki w Biedronce ?

cenowo droższe od tych złotych 

mial ktoś juz okazje je przetestować? ;D

Oj ja dawno nie byłam w biedronce ale dajcie znać co to za nowość i czy warto 

Ja widziałam, ale nie korzystam z Dada, wiec nie wiem...

to ja nie widziałam jeszcze tych nowych bo siedzę zamknięta haha

mi sie może uda jutro rano wyskoczyć jak nie to dopiero w poniedziałek 

Ciekawa jestwm tych pieluch moze zrobia na nie promocje ;)

Ja ostatnio dpstalam z rosmana pieluchy i jestem.milp zaskoczona duzo mieksze niz z lidla czy biedronki;)

mówisz o tej paczce za grosza? :) 

ja wczoraj dostałam raz 1 babydream taka mała paczka biała 

ktoś mial ? :)

Dada sensitive wygladaja całkiem przystępnie ale 73gr za pampersa więc poczekam aż będzie jakaś promocja na nie:)

Lasia za 1grosz to sa zielone pampersa jak dla mnie nie koniecznie byly dobre, mialy taka siateczke i kialam wrażenie ze ona sie przykleja jak te siateczki dry..

A teraz sa w promocji bynajmniej trójki widzialam za 18.99zl babydream;)