Przejście z mleka 2 na mleko 3

Hmmm a tak  też myślę czy można mieszać?  Chyba tak bo tu proszek i tu proszek, i nie będzie się źle rozpuszczało , a dziecko łatwiej przejdzie na kolejne. 

Podejrzewam że w niewielkich proporcjach można testowo zmieszać. Tak w ogóle , byłam zielona w mm. Do czasu kiedy mąż nie zauważył , że z mleka 1 na 2 różnią się łyżeczki do odmierzania mleka ;) mieliśmy mm 1 i mąż mył łyżeczkę , wziął z mm 2 i spostrzegł, że jest głębsza 

Ja nie mieszalam skończyło się 2 to otworzyłam 3 przecież to to samo mleko tylko ma inną ilość witamin w składzie 

Ja zmieniałam stopniowo łyżeczkę do łyżeczki;p

Ogólnie to różne opinie są co do mieszania mlek. Jedni mówią że można inny że nie więc nie wiadomo 

A no to wlansie jedna  mama  będzie mieszała mm dziecku , a druga od razu poda kolejne:)

Kolejny dowód na to, że trzeba zaufać sobie i robić tak jak podpowiada nam intuicja

O tak !

Też się zgadzam 

Dokładnie.  My stopniowo przechodziliśmy na inne mleko na zasadzie - najpierw jedna butla. Potem druga itd aż do wyeliminowania danego mleka.

Tak jest i jesli miałoby być cokolwiek niepokojącego to szybko da się zauważyć i zadziałać na czas

Właśnie szybko można Zauważyć 

Ponawiam spowrotem... z tym ,że...

U mnie córka 17 mcy I odrzuciła mm z dnia na dzień,  robi ble jak widzi butelkę , od kilku dni nie pije.  Miałam teraz przejść z 2 na 3 ,ale co , kupię i nie będzie piła i mleko zmarnowane :( 

Czy Wasze dzieci też tak miały? Je jogurty naturalne , serek wiejski,  ser żółty, ogólnie nabiał.

Nie ma z niczym problemów, wszystko już zjada.

Moja córka piła mleko przed snem prawie do 3 roku życia mimo że jadła wszystko.  

A wydarzyło się coś co mogło ją "odrzucić od butelki" ? Chociażby jakaś choroba, wymioty? Ja bym na razie nie kupowała tej 3, spróbuj jeszcze kilka dni proponować jej tą 2 i zobaczysz czy w ogóle będzie znów chciała wrócić do picia mleka. 

Mama słoneczka daj jej w kubeczku, bidonie jak nie chce butelki. Jak dasz jej 2 tydzień czy dwa dłużej to się nic nie stanie. Nie kupuj na siłę bo może faktycznie nie będzie chciała już pic

Shadow , poprostu jak zobaczyła butelkę to ,, nie,, dwa lyki  i ,,nie,, :( 

Czasami wcześniej tak robiła, ale po chwili piła. 

Czyli teraz już całkowicie odrzuciła butelkę? Czy jeszcze jej proponujesz?