Dziewczyny proszę o pomoc :) muszę upiec 10 blach ciasta ;) ogólnie mam mnóstwo przepisów , ale chciałabym coś całkiem innego. I może macie jakieś przepisy? Nie ma żadnych wymagań co do preferencji. Tak żeby znalazło się coś dla każdego. Jedynie ma być smacznie ;)
będzie ciasto oreo,
malinowa chmurka,
biszkopt makowy z kremem z białej czekolady,
jabłecznik,
myślę nad słonecznikowcem , ale potrzebuje jeszcze kilku pomysłów :) jeśli macie sprawdzone przepisy to proszę :)
w mnie są trzy rodzaje ciast ktore robie bardzo często bo zawsze ktoś ma ochotę
-karpatka klasyczna z kremem budyniowym
-skubaniec ze śliwkami lub wiśniami i trzykolorowa pianka jest WSPANIAŁA ja robie w tortownicy ale wiadomo można w prostokątnej
Kurczę próbuje dodać zdj jak wygląda ta pianka ale nie chce się zdj dodać
pysznie czy przepysznie torcik potrójnie czekoladowy
A może Shrek albo leśny mech to bardzo dobre i efektowne wyglądem ciasta zawsze każdy się zachwyca
A co to za okazja jak można zapytać ze musisz ogarnac aż tyle blach smakołyków?
Ja uwielbiam brzoskwiniowiec z delicjami. Nie mam jako tako przepisu ale dajesz ciemny biszkopt na to masę budyniową w tą masę wkładasz delicje przykrywasz drugą częścią masy na to ciemny biszkopt, delicje i galaretkę. Wygląda to mniej więcej jak na zdjęciu ale ja wolę dwa biszkopty cieńsze
może sernik pistacjowy? Delikatny kremowy z dodatkiem pasty pistacjowej i białej czekolady :)
Uwielbiam malinowa chmurkę , jednak sama nie pikę nigdy nic 🤣
marchewkowe ciasto, sernik złota rosa, może jakieś beziki:D
A może szybkie i bez pieczenia ;) Snickers z masą budyniową, kajmakiem i solonymi orzeszkami, przekładane herbatnikami. A na wierzch polewa czekoladowa. Dla mnie super!
Polecam też sernik królewski - ja nie jestem mistrzynią cukiernictwa a zawsze wychodzi 😜
Dziewczyny super pomysły , zdecydowanie skorzystam :)
MammaNK a jak robi się te ciasto ? Bo fajnie się zapowiada :)
są to dwie imprezy , na sobotę piekę ciasta dla szwagra na 40 ;) następnego dnia chrzciny u córeczki kuzynki :) i tak się nazbierało. Nie wiem jak to rozłożyć w czasie bo nie wytrzymam stać tyle godzin. Plusem jest , że mama do mnie przyjeżdża i robimy je razem :) do tego moja córka ma 7 lat a uwielbia piec i gotować. Także już dużo ogarnia ;)
A nie wiem czy znacie ciasto ze spodem z nutelli (nie pamiętam nazwy). Ale bierzecie sucharki i rozdrabniacie je w okruszki (tłuczkiem, albo w termomixie), dodajecie nutellę i mieszacie. Wykładacie na blaszkę ( to będzie spód). Wtedy śmietana kremówka z marcarpone i galaretka z drylowanymi wiśniami na górę i do lodówki - pyszne i szybkie :D
A może jakiś sernik?
Polecam też ciasto 3 bit bez pieczenia😉
To musisz niezle pięć skoro masz takie zamówienia na różne okazje
Ciasto marchewkowe jest ciekawe, może ,,zielony mech” czy jakoś tak- nie pamiętam nazwy ale było to ciasto ze szpinakiem- też dobre
Pina to ciasta dla rodziny ;) prezent po prostu.
Nie będzie nas tam mimo , że deklarowaliśmy przyjście. Jak już się kiedyś zadeklarowałam to głupio mi odmówić ;) i „robotę” muszę rozłożyć tak żeby na spokojnie wszystko zrobić.
Karolina uwielbiam to ciasto z nutellą. Sama jeszcze nie robiłam ale mama często robi na różne imprezy i zawsze pierwsze znika. A już w ogóle przy dzieciach bo galaretka to hit
My ostatnio w pracy na dzień mężczyzny kupilysmy z dziewczynami po kawałku ciasta dla każdego. Ciasto dubajskie no mega! Było tak pyszne ale też bardzo sycące i spokojnie wystarczyłoby zjeść pół kawałka. Wszystkie się zachwycalysmy (bo wiadomo, że sobie też wzielysmy :D) ja już zaglądałam na przepisy ale średnia jestem w pieczeniu. Wiem, że tam kluczowym składnikiem jest ciasto kataifi które można kupić albo zrobić samemu. To ta chrupiąca część w masie pistacjowej.
Wrzucam zdjęcie ze strony piekarni, z której bralysmy:)
Ich opis:
Ciasto Dubajskie to czekoladowe brownie, przekładane kremem śmietanowo pistacjowym z pokruszonymi pistacjami i chrupiącym ciastem kataifi.
MałaZołza no wygląda wybornie to ciasto i na pewno było pyszne. Z tego co wiem to ciasto kataifi jest ciężko dostępne i można zastąpić ciastem filo, które się podsmaża. Miałam zrobić podejście do tej czekolady dubajskiej, ale jakoś brakuje mi doby;/
sernik( mam przepis , rozpływa się w ustach i jest bardzo puszysty i delikatny), rolada bezowa (robię w lidlomixe) jak będziesz chciała to mogę podać przepis