Przepisy na ciasta

Bardzo mnie to ciekawi , jak to robisz że ta polewa tak równo ścieka, i jak robisz te czekoladki? Bo mam foremki i chciałam wybrobowac je zrobić :slight_smile: i robiłaś może kiedyś czekoladę belgijska ?

:heart_eyes: ja ostatnio też mam fazę na buratę, u mnie z rukolą, pomidorkami, oliwą chilli i kremem balsamicznym :heart_eyes:

@Patrycjaw25 piękny i smakowity :heart_eyes: tez lubię robić torty ale jakoś czasu brak i miejsca w lodówce :stuck_out_tongue:

Sama robiłam zamówiłam na temu za grosze formę

@daga1271 a wiesz ogólnie robię trochę gestrzy drip i tak szybko mi nie ścieka to pewnie dlatego , powoli spływa na dół
@Magdallenka0897 rozpuszczam białą czekoladę w kąpieli wodnej i wylewam na formę jak stwardnieje to wyciągam :smiling_face_with_three_hearts:
A belgijskiej czekolady nie robiłam :thinking:

2 polubienia

Nie dziwię się że tyle zostało!
Wygląda obłędnie! Smakował jak widać również rewelacyjnie :blush:

Też mam właśnie tą foremkę z temu :wink: dziękuję bardzo za podpowiedź :wink:

A ja mam taką z Action :rofl: ale to prawie jak temu :grin: @Patrycjaw25 a z jakiego przepisu robisz drip ? I czym tynkujesz ?

Powiem szczerze masę oreo robiłam pierwszy raz i jak dla mnie spoko tylko zapomniałam dodać coś owocowego np dżem żeby przełamać smaki , co prawda nasączyłqm biszkopt ale to dla mnie za mało , i słodziutki torcik wyszedł :smile:
@magdap_96

Ja robię drip z tego przepisu a tynk z masła i białej czekolady z przepisu "shugarlady " świetnie się sprawdza polecam :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Patiiii, ten tort wygląda obłędnie! :star_struck::star_struck: Jesteś mistrzem! :star_struck::heart_eyes::grin:

1 polubienie

Dziękuję :smiling_face_with_three_hearts: mistrzem może nie bo jeszcze mu daleko do mistrza ale powiem szczerze że z kolejnym tortem lepiej mi się tynkuje , mąż nawet powiedział że szybciej mi idzie to tynkowanie , pierwszy raz to się bawiłam z tym tynkiem :see_no_evil: ale bardzo mi miło jak się podoba :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

A też na początku miałaś taki gruby ten tynk ? :face_with_peeking_eye::speak_no_evil:

Oj mój pierwszy maślany tynk nie pytaj​:rofl::see_no_evil: do tego krzywy i buła mi się zrobiła bo za krotko schladzałam ale czlowiek się uczy na błędach. Pierwszy tynk grupy bo nakładałam i chciałam wyrównać te krzywizne a i tak nic to nie dało :rofl:

A jak ja zrobiłam taki tynk to siostra mówiła , że jej smakuje bardzo dobrze :smiley: a jakie ciasta robicie na Wielkanoc ? :smiley:

1 polubienie

Ja robie sernik Krolewski i babke piaskowa :wink:

1 polubienie

Mniam , nie mogę się już doczekać tych pyszności :smiley:

Dziękuję za przepisy :smiling_face:

@Magdallenka0897 u mnie na wielkanoc na pewno będą babeczki cytrynowe do koszyczka i chyba zrobie ten sernik lotus w końcu :heart:

Ja właśnie jeszcze nie wiem co upiec , zastanawiam się jakie ciasto ale ostatnio mam smaka na Karpatke :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts: xawno nie robiłam i nie jadłam, oczywiście tylko swoja karpatka mi smakuje nie robię tych z pudełka i masę też robię swoją na swoim budyniu , smak jesy świetny lepszy od tych sztucznych mas w proszku.:blush:

1 polubienie

Był pyszny na prawdę ale też słodki bardzo , że jeden malutki kawałek i ma się dość :smiley: no ale chłopak wziął do pracy twojego kolega to taki słodki Leonek i dla niego to nie było słodkie :smiley:

Jadłam dziś lody lotus :heart: ale dobre były

1 polubienie

Ooo , lodów jeszcze nie jadłam :see_no_evil: ale domyślam że muszą być tak samo pyszne jak serniczek :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Jeśli chodzi o ciasta to ja czasem robiłam ciasto daklas i było super :stuck_out_tongue: kilka razy zrobiłam fit sernik ze skyrow i też dawał radę xd
Miałam też kilka niepowodzeń i zrobiłam bajkę olejową bez oleju na początku mojej kariery piekarniczej xd
A teraz jak nie mam czasu to jem z Sowy, chociaż już mi się zaczyna przejadać.
Jest fajna aplikacja foodsi nie wiem czy słyszałyście i tam można kupić ciasta za połowę ceny, które nie zeszły :stuck_out_tongue: oj dużo popróbowaliśmy dzięki temu i wiemy co dobre :smiley: no i jesteśmy eko i nie marnujemy jedzenia :slight_smile: tam też czasem są inne jedzonka np. Pizza, sushi.
Oczywiście wszystko jeszcze nadające się do jedzenia. Asortyment zależy od miasta :slight_smile: w Poznaniu to jest wypas :wink:

1 polubienie