Cześć dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na zupki, drugie dania, przekąski dla rocznego dziecka? Czym Wasze maluchy się zajadały a co nie było aż tak pracochłonne do zrobienia?
Mam jedną książkę z przepisami dla roczniaka, ale nie ma tam zbytnio pomysłów którymi dziecko by było zachwycone. Jak wygląda jadłospis dzienny Waszych maluchów? :)
Ja polecam zupkę dyniową jak ktoś ma miejsce w zamrażarce można sobie na zapas pomrozić takie porcyjki na jedną zupkę i potem wyciągać w razie potrzeby
Też planuję pomrozić sobie takie porcyjki zupki żeby nie musieć gotować codziennie, a zupka dyniowa jest do tego super. My dopiero zaczynamy rozszerzać dietę u córci. Ale zupę dyniową krem gotuję często dla siebie.
o tak tez polecam zaobserwować sobie jakiś profil na fcb czy insta czerpać inspiracje. myslę ze na pewno znajdziesz jakieś fajne przepisy. a mrożenie też fajna rzecz. potem jak nie masz czasu na gotowanie to wyjmujesz, rozmrażasz i gotowe.
No teraz w dobie internetu nie trzeba szukać daleko wszędzie praktycznie możemy dostać fajne przepisy czy na Facebooku czy w Googlach czy na Instagramie :)
Zupa dyniowa jest super, lubię robić i dla nas i corka też się zajada. Oczywiście też mroziłam ale to już nie ten smak i niestety często to co mrożę trafia do kosza
Ja mrozilam poczatkowo ale fakt srednio to potem smakuje wiec jak gotuje na kilka dni to poprostu w sloiki wlewam i zamykam co sie zawekuje mam na potem ale i tak nie stoja one dlugo;) bo na biezaco biore ;)
Ostatnio malej posmakował sos z miesem mielonym marchewka pietruszka deko bazyli;) do makaronu kaszy kazdego dnia z czyms innym;) kiedys dodawalam tez troche papryki słodkiej;) ale zapach ma niesamowity po odkreceniu sloika;)
no to cos za coś :) ze słoiczkami wiadomo wychodzi drożej ale jak dziecko je to tez trzeba sie cieszyć bo to jednak łatwiej podać taki słoiczek i co chwilę można inny smak podawać
Tak mój synek też lubi zupę z dyni. Lubi też pomidorową, barszcz czerwony, jarzynową. Pulpeciki w sosie też próbował i dobrze mu szło. Ostatnio robiłam mu placki z dyni i banana- widać było że mu pasowały. W internecie wszystkiego pełno, ale może macie jeszcze jakieś pomysły na coś już sprawdzonego? :)
Chyba najbardziej polubila omlety, naleśniki, placuszki np z banana. Sama fajnie sobie rwala i jadła. Polecam też kotleciki warzywne mogą być np z kuskusem. Miałyśmy to szczęście że u nas był duży dostęp do królika czy jagnięciny ale to suche mięsko które ciężko podać małemu dziecku i dlatego mieliłam wszystko z warzywami.
Moja na początku słoiczki jadła a teraz już nie chce, czasem jej połączę jakąś zupkę ze słoiczka z ryżem czy makatonem to zje ale widać, że już mniej jej to smakuje niż kiedyś
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.