Jak opisałas swoją wcześniejszą wigilię, to aż zgłodniałam tyle różnorodności, a wszystko dopracowane. Masz taka ilosc dan, że aż robi wrażenie. ![]()
O bardzo ciekawe , muszę kiedyś spróbować z będzie wtedy połączenie mojej rodzinnej tradycji czyli rosołu z karpia i tradycji rodzinnej męża czyli barszczu . Świetny pomysł żeby pogodzić te dwa dania może w końcu nie będziemy z mężem się kłócić co tym razem będziemy jeść w wigilię ![]()
A z lidlomixa co polecasz na święta ?
Ojej ja nie do końca wybieram przepisy a bardziej go używam jak narzędzie dodatkowe do rozdrabniania zagniatania itd. na pewno sobie warzywa ogarniam w nim na rybę po grecku, tam nawet jest przepis, makowiec, sernik w nim robię ale z własnego przepisu itd. w tym roku będę rozdrabniać tam na pewno warzywa i mieszać całą masę na pasztet z soczewicy i pewnie farsz do jajek z pieczarkami bo na szczęście nie aj robię święta więc tylko coś na śniadanie potrzebuje mieć ![]()
Chciałabyś podrzucić przepis na pasztet z soczewicy? ![]()
Oo to widzę, że lidlomix u Ciebie się nie kurzy ![]()
A u ciebie jak tam ? Używasz ?
Ja robię ten ale na marchewce i oleju, czasem sobie kombinuje z przepisem z jadlonimii
@Magdallenka0897 oj nieee ja lubię w nim ogarniać sobie rzeczy bo wrzucę ustawiam i mogę na chwilę odejść ![]()
Ale widzę że z rodzynkami wygrywa ![]()
u mnie na wigilię dla.mnie zawsze był kapuśniak. Bo ja nie lubię czerwonego barszczu
Ja uwielbiam rodzynki, mój szwagier np nie zje nic gdzie widzi rodzynki ![]()
![]()
Ja wgl nie rozumiem tej awersji do rodzynek
ja jak nie ma nic słodkiego, to nie raz się nimi ratowałam
My z rodzynkami mamy mieszamw stosunki , takie same w sobie czy czekoladzie są pycha ale w serniku to dla mnie zlo ![]()
Ja mam dobry układ z córką bo w musli jak są rodzynki to ona wszystkie wyjada
Ja zjem normalnie jak w czymś są, ale dla mnie wygrywa wersja bez. Jakby mi się chciało słodkiego to bym samych nie jadła, ale w czekoladzie prędzej ![]()
O kurczęta, ankieta się rozkręciła
#teamrodzynki, też je czasem jem od tak o, jak już w domu nie ma nic innego to rodzynki wjeżdżają ![]()
Ja barszczyk uwielbiam, ale właśnie szwagier nie przepada to chociaż ma zupę rybną ![]()
@Magdallenka0897 a Ty nie używasz lidlomixa? Ja uwielbiam gościa
u nas to z trzy razy w tyg minimum jest w użyciu ![]()
Ostatnio wyciągnęłam mikser i w nim robię ciasta a lidluś trochę ostatnio odpoczywa , dzisiaj coś w nim będę robić
To moja teściowa to samo
mam wrażenie że jak usłyszy tylko słowo “rodzynki” to już ją odrzuca ![]()
@daga1271 ja również nie rozumiem czemu te rodzynki takie są nielubiane ![]()
Ja do w ogóle lubię wszystkie owoce suszone ![]()
I na przykład keks z tymi wszystkimi dodatkami jest dla mnie pychotka ![]()
U mnie lidlomix chodzi dzień w dzień i to nie raz nawet
ostatnio raz w tygodniu średnio coś piekę i już nie bawię się sama i nie szukam przepisów tylko robię z lidlo. Sernik na spodzie ciasteczkowym ostatnio robiłam i wyszedł pyszny, a nawet białek osobno się w nim nie ubija. Cynamonki wjeżdżały chyba 10 razy w tym sezonie, szarlotka Tereski też super. Na święta mam pewniaka gwiazdę makową, a w weekend będziemy robić pierniczki, wybieram ten przepis co ma najwięcej opinii ![]()
Ja akurat nie przepadam za suszonymi owocami, ale rodzynki muszą być ![]()
Ale dużo osób tak reaguje na rodzynki że fuj i ble . Więc może trzeba mówić suszone
winogrono ![]()
Ale ja np jak dodaję rodzynki czy inne suszone owoce do ciasta to zawsze je parzę chwilę we wrzątku , nie są wtedy takie twarde
Ja rpdzynki uwielbiam
Maż nie przepada. Synek - jak raz spróbował - to twierdzi, że “pycha” ![]()
A czy są tu Mamy używające TM? Może polecicie jakieś ciasta, ktore wychodzą:) Coś bym na Święta upiekła.