U nas córka miała bardzo wrażliwą skórę i do tej pory ma, że stosujemy kosmetyki AZS, a nic się nie działo
albo można zrobić test na rączce w sumie z mniejszym kawałkiem tejpu ![]()
Tak, na tamtym zdjęciu jest mega duża. U nas była bardzo malutka i sama zniknęła, a co do tejpow to jak byliśmy u neurologopedy to synkowi na buzi założyła takie:
Chciałam dokupić i tejpowac ale synek ulewał podczas jedzenia i od razu mokre się robiły (tejp na brodzie). Uczulenia synek nie miał
Faktycznie, bedziemy robic test alergiczny
@SylwiaMK zapomniałam, że taping na twarz dziecią się robi to faktycznie musza być w miarę bezpieczne i przetestowane
Powiem ci , że ja większość leków co kupuje dla psów to mają swoje ludzkie zamienniki. Problem jest w tym , że te u weterynarza są dużo droższe ![]()
Dziękuję za informację bo nie miałam pojęcia. No ale to bardzo prawdopodobne , że taki był powód.
Wybieracie się do pana Piotra? Czy w Gdyni inny osteopata króluje?
My też dostaliśmy zalecenie od neurologopedy, żeby tehpowac ale brzuch. Bo syn ma duże rozejście mięśnia prostego. I ja użyłam tych rejonów co mieliśmy w domu i nic się nie działo. Neurologopeda mówiła, że najgorzej to jest u noworodków. A że jakby coś się działo to po prostu kupić inne beżowe albo różowe.
No właśnie wiadomo, że się obserwuje
no i nie pamiętam ile dni był założony, ale robiło się też dzień lub 2 przerwy, żeby skóra odpoczęła.
Patent na zdjęcie oliwka xd
Jak byłam w ciąży to miałam 2 taśmy takie same i ta nad pępkiem mnie uczuliła a pod już nie. Przetestowałam ściąganie taśmy już na sobie więc na synku było łatwiej ![]()
Z córką tejpowalismy, na pewno nie zaszkodziło, ale wizyta u chirurga na NFZ i prytwanie potwierdzili że nie ma przepukliny tylko taki wystający pepek. Synek widzę że też ma taki wystający i wczoraj lekarz kazał więcej kłaść na brzuszek właśnie i dociskać pupę.
No ja raz w ostatniej ciąży miałam to zdjąć to to było masakra xd a co ciekawe pamiętam, że u córki aż tak źle nie schodziło ![]()
Do Gdańska do Pana Piotra W.
W Gdyni nawet nie wiem czy ktoś jest polecany. Byliście u niego lub sie wybieracie ?
@ironiczniepateyczna oj tak oliwka do sciągania się przyda, ja miałam po cesarce na końcach takie tasiemki przyklejone zamiast szwów i bardzo się bałam ściągania i olejek pod prysznic bardzo pomógł
@Mamaem leżakujemy dużo na brzuszku ale zacznę faktycznie tą pupkę dociskać lekko do maty.
Byliśmy kilka razy ze starszym, i raz z młodszym. W listopadzie pan Piotr był po zabiegu i mówił że może będzie musiał mieć jeszcze jeden. Ale wiem że jak się do niego napisze to terminie n znajdzie szybciej. Jak chcesz to mogę ci wysłać w wiadomości prywatnej numer do niego.
@magdap_96 do ściągania plasterków pani wyprawka polecała spray akutol
Akutol Spray Do Usuwania Plastrów 35ml - Opinie i ceny na Ceneo.pl Akutol Spray Do Usuwania Plastrów 35ml - Opinie i ceny na Ceneo.pl
My mieliśmy niewielką przepuklinę i tejpowaliśmy brzuszek z zalecenia neurologopedy żeby było ciekawiej. Kupiłam z jej polecenie taśmy K-active gentle i nie wywoływały uczulenia a synek też ma skłonność do alergii i delikatną skórę. Generalnie na pewno warto szukać taśm z serii sensitive, gentle czy coś podobnego i patrzeć po opiniach czy nie uczulają.
Jeżeli chodzi o ściąganie to używałam oleju ze słodkich migdałów na namoczeniu dużą ilością wody, czyli w praktyce po prostu w czasie kąpieli i plasterki całkiem dobrze odchodziły.
A z terminami to trzeba obserwować albo dzwonić, bo czasami terminy potrafią się zwalniać z dnia na dzień. Sama chodziłam do obleganego osteopaty, na szczęście miał kalendarz na znanym lekarzu, więc dało się czasem znaleźć szybszy termin z dnia na dzień jak ktoś odwołał wizytę.
Dzwoniłam wcześniej i nie dało sie szybszego terminu niestety. Wczoraj weszlam na znanego lekarza z ciekawości i zwolnił się termin i jedzieny dzisiaj na wizytę ![]()
@Mamaem dzięki, zapiszę sobie tą nazwę bo taki produkt zawsze się przyda przy maluchu
@Lea pomogł Wam coś taki taping ?
@magdap_96 daj znać jak po wizycie
Pan Osteopata rozmasował nas, zalecił ćwiczenia i powiedział, że według niego powinno pomoc na problemu brzuszkowe a wtedy przepuklina się schowa sama. Tapking mówił, że działa ale on niestety sie tym nie zajmuje wiec nie pomogl nam w tej kwestii.
A idziecie na kolejną wizytę? Bo nam zaproponowano kolejną wizytę i zastanawiamy się czy iść 14?
Ciężko stwierdzić czy same tejpy coś dały, bo z małym chodziliśmy też do fizjoterapeuty i miał rehabilitację w tym okresie.