Hehe to zmienia się perspektywa. Ja nigdy nie zwracałam uwagi na to, że krawężniki są takie wysokie. A jednak po cesarce to trochę trudniej tym wózkiem wjechać.
Ja zazwyczaj wybierałam takie miejsca że było gdzie, jak np nie było w łazience to rozkladalam podkład i robiłam to na podłodze. Matka zawsze sobie poradzi.
Hahah dokladnie
wraz z pojawieniem sie dzidziusia na Swiecie mama zyskuje dodatkowe umiejetnosci o ktore wczesniej wcale by siebie nie podejzewala
od organizacyjnych, po umiejetnosci w stylu MacGayver czyli zrobic cos z niczego ![]()
też mam nadzieję, że nie ma znieczulicy i niemowlakowi nie odmawiają
Ja staralam sie tak planowac wyjscia abym miala gdzie na spokojnie przebrac dziecko ,
Doklad ie najwaznejsze to mieć zawsze przy sobie wlasne podklady do przewijania ![]()
Jak łazienka była przestronna, to wtedy przewijanie w wózku. Jeśli nie, to na kolanach się zdążyło. Jeśli już musiałam przewinąć to szukałam takiego miejsca gdzie można było się rozstawić.
Oczywiście że tak . Ja poprostu nawet jak bym miała nic nie zamówić w restauracji weszła bym wzięła opcję zamowienia czegoś, przebrała malucha i udała że jednak się nie zdecydowałam czegoś zakupić ![]()
dziecko przecież trzeba przebrać bo będzie marudzić. Ja przestałam przejmować się co ludzie gadają robię co powinnam robić a jak ktoś będzie oburzony bo dziecko przewijam to mi to wisi bo najważniejsze że dziecko ma czysto i sucho i jest spokojne bobto również komfort dla mnie .
Nie rozmieniałam jeszcze jak zrobić to jesienią, ale póki było ciepło stawałam wózkiem na boku wkładałam podkład wrazie w ten mały z canpola i przewijałam młodego normalnie w wózku.
Ja tez sie tym zastanawialam
Zwykle staram sie korzystac z pokoi rodzinnych w centrach handlowych, ale czasem w restauracjach faktycznie korzystalam z przewijaka nawet jak nie bylam klientka…Zwykle nie bylo problemu, jesli grzecznie poprosilam – pracownicy rozumieja, ze z malym dzieckiem czasem trzeba
Czasami tez pytalam po prostu o skorzystanie z toalety i tez nie robili problemu. W miesiacach jesienno-zimowych zdecydowanie wygodniej miec taka opcje pod reka, bo przewijanie na lawce czy w wozku na dworze to czasem spore wyzwanie i malo komfortowe dla dziecka ![]()
Do tego na dworze już jest chłodno i takiego maluszka szybko przewieje a to noe dużo trzeba i już chore.![]()
Dziękuję za odpowiedz
wiosna, lato to wiadomo, że niw problem bo można na trawniku, w wózku czy na ławce. Zostanę mamą jesiennego malucha i dlatego właśnie pytanie o zimniejsze miesiące ![]()
Miałam taką nadzieję, że restauracje nie odmówią mamie w potrzebie ale byłam ciekawa Waszych doświadczeń
teraz czuje się spokojniejsza wewnętrznie w tej kwestii
Ale też na spokojnie te pampersy to jednak dużo wytrzymują i aż tak często ich nie zmieniasz jakby się mogło wydawać na początku. Ja mogę dać taki tip od siebie że ja patrze jak leżą na małej i jak kg mamy do większego rozmiaru i gdy jesteśmy na początku kg kolejnego to jej zmieniam na większe, szczególnie na noc np. 1 były 2-5kg a dwójki 4-8, to tak naprawdę w okolicy tych 4 kg zmieniłam już na 2 tak samo teraz 3 są od 6 kg i jak było 6 coś na liczniku wagi to też zmieniliśmy. One są wtedy trochę luźniejsze i wygodniejsze, że nawet jak te siku będzie to aż tak jej nie przeszkadzało i na spokojnie możemy dojść do domu. Wiadomo zawsze przed spacerem czy wyjściem zmiana i jedynie
nam może pospusc plany ale nie raz wracałam do domu na zmianę, chwilę nic jej się nie stanie a wygodniej w domu jednak ogarnąć
My mamy zawsze sobie poradzimy ![]()
My czesto jak jestesmy na zakupach to korzystamy z przewijaków w wyznaczonych toaletach mamy zawsze przy sobie podkłady i nuezbedne rzeczy do przewiania fajnie tez jest to ze w niektorych sklepach np. DM ma taki koncik do przewijania niemowlaka i sa nawet pampersy krem na odparzenia,chusteczki mokre,plyn do dezynfekcji oraz podklad do przewijania super opcja gdy na zakupach trzeba przewinąć maluszka.Ale zawsze pytamy czy mozemy skorzystac nawet jak nic nie kupujemy to panie mówiły ze nie ma sprawy ze po to sa te konciki. A gdy naprawde nie ma gdzie przewinać dziecka to mam podróżna mate i przewijamy w aucie
My wgl synowi zakładamy na noc albo na wyjścia większe, on waży 11 kg a 5 są niby od 15 kg. I się wydaje, że nie jest jakiś dużo większy niż 4 a znacznie pojemniejszy
My korzystamy z toalet z przewijakkem jesli niema to pytamy czy mozemy skorzystac z toalety w restauracji itp mysle ze nie zrobia problemu jak zobacza male dziecko ![]()
Ojjj niestety ale z tym roznie bywa