Puzzle dla dzieci – czy warto je kupić i jakie wybrać?

Nati nie koniecznie bo czasem dziecko zostawi rodzica baw się puzzlami sam a zajmie się inna zabawka jak nie zainteresuje 

Malwa święta prawda . 

Aneczka u mnie w przedszkolu zawsze to działało jak z nimi ukladalismy

Nati w grupie co innego z innymi dziećmi a nie tylko z rodzicami 

Aneczka może ja zawsze układalam z siostra i chętnie to robiła ale dzieci są różne

Nati dokładnie różne są dzieci. I mają różne zainteresowania

My bardzo lubimy układać puzzle. Córki układają zarówno ze mną jak i same. Fajna sprawa, ja też od zawsze lubiłam układać puzzle:)

Są bardzo dobre dla dzieci na myślenie ☺

Córka codziennie układa puzzle co prawda 15 elementów ale z psiego patrola więc lubi patrzeć na ułożone 

My mamy pierwsze puzzle piankowe służące nam jako mata do zabawy. To super funkcjonalne rozwiązanie gdy maluch juz fajnie siedzi lub raczkuje.

U nas też pierwsze puzzle piankowo 

Marzę o tym żeby kiedyś układać puzke z córką i tatusiem to by była ciekawa zabawa i zapewne uściśla więzi rodzinne 

Ja to z córkami pewnie będę sama puzzle układać. Mąż nie lubi tego 

Ja wolę patrzeć jak córka układa by się nie rozpraszać. Jak chce bym z nią układała do ukladam. U nas jets teraz faza na puzzle całe dnie układa od paru dni. Co mnie cieszy bo już coraz więcej potrafi ułożyć sama . Juz 60 elementów już ogarnia ,więc zajmuje jej to chwilę,a ja spokojnie mogę w tym czasie nakarmić synka

Ja pierwsze puzzle kupilam jak corka skończyła rok.byly to puzzle z dziurka.Majac 18 miesięcy ukladala już 4 elementów puzzle sama beż pomocy.Odnosze wrażenie że moja woli ukladac niż się bawić.teraz skoczy 2 lata I kupilam jej puzzle.9 elementów z czuczu.powoli coś próbuje  ukladac samodzielnie choć często jej jeszcze pomagam.

Moja to chce żebym jej pomagała 

No to takie fajne zajęcie dla małego dziecka i interesujące a nie ganie na tablecie 

Anulka dokładnie lepiej puzzle, kolizji, rysowanie, malowanie niż granie czy oglądanie na tablecie 

Dokładnie. Ja mam zamiar mojej kupić taki klaser później z kredkami itd

Mój najstarszy syn to by znowu kleił plastelina od rana do wieczora. Ma takie zajawki. Jak joe plastelina ,  to farby, ostatnio znowu malował tylko kredkami, ja mu drukowałam obrazki a on malował:D 

Ja będę kupować malowanki, kolorowanki dla córki. 

Może jakieś klocki, zabawki edukacyjne aby też się czegoś nauczyła od najmłodszych lat