to prawdopodobne bardzo-takim zamartwianiem się nie pomagamy sobie i laktacji…ale tak to czasem jest
tak to prawda stres jest bardzo niekorzystny dla mlodej matki
ważne jest aby być dobrej myśli,nie stresować się przede wszystkim-chociaż czasem to bardzo trudne jest
teraz jak już nie karmię to chciałam czasem ściągnąć pokarm laktatorem ale właśnie bałam się ,że znowu laktacja powróci i będę mieć dopiero problem
ja karmiłam dziecko piersią do 13 mc. Teraz zamierzam też drugie dziecko tak karmić
Ciekawy artykuł, nie sądziłam, że tak można. Ja na szczęście nie miałam takich problemów.
ja karmie już 6 miesiąc i powoli mi zanika pokarm
bardzo ciekawy artykuł… nie przypuszczałam że coś takiego jest możliwe… gratuluje samozaparcia.
ja karmiłam do 4 miesiąca
cały czas karmię piersią już prawie 3 miesiące
Ja mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią bez przeszkód.
a moja córcia nie potrafiła ssać piersi - w szpitalu nauczyła się jeść z butelki i tak zostało
Jak byłam w szpistalu to tez dziewczyna miała ten problem
Mój maluch w szpitalu też był dokarmiany ale później bez przeszkód ssał pierś.
u nas tez byl dokarmiany a jak juz do domu przyjechalam to na samej piersi juz byla
na początku były problemy, a potem już z górki
należy jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi
pierwsze słysze o metodzie 7/5/3 ale nie miałam nigdy problemu z małą ilością mleka
Ja też nie miałam problemu z małą ilością pokarmu ale moja koleżanka prawie straciła laktacją ponieważ musiała odstawić syna na dwa dni ze względu na jego alergię. Bardzo jej pomógł elektryczny laktator.
Nasze dzieci są sprytniejsze niż nam się wydaje jak tylko poczują że coś idzie łatwiej to wybiorą łatwiejszą drogę
Dlatego maluch jak tylko wyczuje że z butelką nie musi się tak wysilać jak z piersią to na pewno wybierze butelkę
Spryciarze z tych dzieci mimo iż takie maleńkie