Dziewczyny zbliża się roczek mojego synka i mam zagwostkę, jak u Was wygląda organizowanie urodzin? Synek pod koniec miesiąca kończy roczek i myślę, czy zorganizować jakiś obiad zaprosić chrzestnych bawić się w jakieś specjalne torty zamawiane na okazję, balony duże 1, ścianki? Wiem, że dziecko nie będzie pamiętało, ale jednak chciałoby się coś wyjątkowego zrobić. Niestety jestem samotną matką w trudnej sytuacji finansowej i na miejscu mamy jedynie dziadków i rodziców chrzestnych. Ominęło mnie całe ciążowe szaleństwo - fajnych zabaw, ogłaszania płci itd przeszłam bardzo ciężkie rozstanie i nawet ten miniony rok dobił mnie psychicznie, dlatego też pomyślałam, czy może taki roczek byłby sposobem na fajny czas i pamiątkę czy to tylko sztuczny szał? Wiadomo torcik czy coś zawsze musi być tylko w gorszym samopoczuciu człowiekowi nie w głowie organizacje kiedy na codzień liczy każdy grosz - proszę tylko nie linczujcie mnie ![]()
U nas roczek był w domu, co roku w sumie mamy tak samo organizowane: chrzestni z dziećmi akurat w wieku synka i dziadkowie z 2 stron. Torcik, zamawiam zawsze dokoracje na temu
robie jedzonko i tyle
nic wielkiego ale syn najbardziej zadowolony, że zmuchnie świeczki i pobawi sie z kuzynostwem ![]()
miałam tort, balony z helem 1 i napis mam roczek, i osobno zawieszone zdjęcie dziecka, urodzenie I po jednym z każdego miesiąca, rób tak byś czuła się dobrze
My robilismy na dzialce bo akurat bylo lato, byl tort , grill ![]()
Sama dmuchalam balony, przystrajałam bez jakiegos wielkiego rozmachu
skromnie dla rodziny ![]()
Czytam ten Twój post i pierwsze co mi się nasunęło na język to to, że jesteś super mamcia!
tyle przeszłaś, a mimo wsyztsko myslisz o swoim maluszku jak tu zrobic zeby miał wspaniałe urodziny!! Powiem Ci tak - zrób na miarę swoich możliwości, nie rób postaw się a zastaw się bo roczek nie musi wyglądać jak na insta żeby był piękny i wyjątkowy! U nas roczek chrześniaka był na ogrodzie, szwagierka zaprosiła chrzestnych, dziadków, kilku znajomych i zorganizowała grilla - było przyjemnie i miło, bez nadęcia, bez ścianek i bez wymyślnych dekoracji
a zdjęcia robiliśmy telefonami
a torcik nawet sama możesz zrobić, będzie nawet więcej warty niż taki kupny ![]()
Nic na siłę, myślę, że właśnie obiad a później torcik w domowym zaciszu z teściami/rodzicami i chrzestnymi plus ew jakaś przyjaciółka jest zupełnie wystarczający!
ja z chęcią bym na taką imprezkę się wybrała i świetnie się bawila ![]()
Ps. Nikt Cię ty u nie będzie linczowal, nie ma tu na to miejsca ![]()
Ja planuje zorganizowac roczek w ogrodzie , mam przyjaciolke , ktora lubi robic rozego rodzaju cuda dekoracyjne , w dodatku malym kosztem . Zawsze zamowi cos z temu , skoczy do akcion czy tedy a na koncu efekt wow . W internecie jest masa inspiracji , czy tutoriali jak zrobic takie rzeczy w domu wlasnie nie za miliony i to jest super . Jesli chodzi o gosci to chcialabym skromnie , ale ze wzgledu na duza rodzine to troszke tych gosci bedzie . Mysle wiec , ze zrobimy jakies salatki , surowki i po prostu grilla , do tego zamowimy torcik .
Moj brat robi chrzest z roczkiem zeby nie robic 2 osobnych imprez i uwazam , ze to tez jest super .
Tutaj na forum nie ma miejsca na krytyke czy ocenianie . Nie musisz sie o to absolutnie martwic
zostan z nami na dluzej to sama sie przekonasz
Kochana, nie musisz robić wielkiej imprezy. Mały tort, świeczka i kilka balonów w domu z najbliższymi w zupełności wystarczą. Twój synek tego nie zapamięta, ale dla Ciebie i rodziny będzie to piękna pamiątka i Wasza wspólna chwila. Ważne, że świętujecie razem, a nie że wszystko musi być idealne.
Zrób dziecku roczek, ale na miarę możliwości, myślę, ze dla Ciebie to też będzie ważne wydarzenie i święto, bo gdyby nie Ty nie było by jego
Byłam na różnych roczkach i w restauracji i na działce i w zaciszu domowym, każdy roczek był piękny, bo atmosferę tworzyli zaproszeni goście, którzy są bliscy sercu i dobrze życzą dziecku.
Zrobisz tak aby bylo na Twoją kieszeń, a nie żeby się komuś przypodobać czy tak pasuje
to spory wydatek jeśli chcesz ściankę z balonów robią przez kogoś czy dodatkowe kwiaty na stole w kanjpie
ja Ci powiem ze łączyłam roczek z chrzcinami , robiłam w lokalu i miałam dwa baloniki przypięte do krzesełka córki
kazdy zadowolony
wzięłam jeszcze fotografa ale mogłam sobie na to pozwolić. No mówię czy zrobisz na 5 osób czy 30 pamiętaj że to Ty robisz dziecku urodzinki i tak żeby Tobie było w zgodzie z samą sobą ![]()
Zorganizuj ten roczek na miarę swoich możliwości
To miłe, ze chcesz zorganizować dziecku taką uroczystość. Najwazniejsze tutaj bedą bliskie osoby. To ma być mily czad dla Dziecka ![]()
Synek mial roczek przy okazji Naszego ślubu(albo My slub przy okazji roczku) - nie bylo żadnych ścianek i wielkich dekoracji. Parę balonów na roczek i parę ślubnych.i jeden duzy z cyfrą “1”. I bylo pieknie.
Teraz telefonami mozna zrobic.piekne zdjecia które bedą pamiątka
Ja organizowalam corce roczek w ogrodku u moich dziadkow, ale mloda jest z koncowki czerwca wiec bylo cieplo
jedynie co kupilam to kilka balonow z helem i obciazkiniem zeby nie odlecialo, tort i jedzonko robilam sama.
Tort- mozesz zrobic sama biszkopt latwo sie robi mase mozna zrobic z jakiegos serka mascarpone, a tynk z masla. Jesli planujesz kameralna imprezke to na malej tortownicy nie powinien kosztowac wiecej niz 50-60 zl. Gdybys chciala cukrowe figurki mozna zamowic online(ale wg mnie zbedny wydatek, bo i tak pozniej wyrzucisz).
Przy takich imprezach liczy sie zebys miala dobrych ludzi obok siebie i z nimi celebrowala to swieto. Z wyjatkowych rzeczy moze zastanow sie czy jest jakis zwyczaj ktory mozecie z synkiem pielegnowac zarowno teraz jak i za 18lat. Moze jakies wspolne zdjecie w Twoim ulubionym miejscu, albo jakas szczegolna potrawa, odcisk dloni-cos co bedzie tylko Wasze. Duuuuzo zdrowka dla Twojego “doroslego” roczniaka ![]()
![]()
Roczek mojej córki wyprawiam w domu. Najbliższa rodzina czyli dziadkowie, moje i męża rodzeństwo, chrzestny i przyjaciele z córką. Balony zamówiłam na temu , “1” i girlanda do zrobienia samodzielnie na taśmie. Tort piekłam sama, pierwszy raz w życiu
do tego zimna płyta, to co zwykle na takie imprezy robię. Na ciepło tarta z kurczakiem i szpinakiem. To takie szybkie i niedrogie opcje. Nie ma co szaleć, synek na pewno ucieszy się że zdmuchnął świeczkę, do zdjęcia na pamiątkę wystarczy balonik. Najważniejsze żebyście byli radośni w tym dniu i miło go spędzili
Zrób to na co możesz sobie pozwolić ![]()
Kochana, aż mi się uroniła łezka od tak pięknych słów:face_holding_back_tears: bardzo Ci dziękuję za wsparcie i dobrą radę bardzo to doceniam ![]()
![]()
Zdecydowanie zostanę tu na dłużej, bo po dzisiejszym poście widzę jak cudowne tu są osoby
bardzo dziękuję za ciepłe słowa i tak miłe przyjęcie ![]()
![]()
Ahhh bardzo dziękuję Kochana ![]()
![]()
Oh co za wspaniała podwójna pamiątka gratuluję ![]()
![]()
Dziewczyny! Chciałabym Wam wszystkim podziękować i każdej z osoba za tak ciepłe przyjęcie i wszystkie odpowiedzi i wspaniałe słowa od każdej z Was! Na prawdę podniosłyście mnie na duchu tak po prostu
jesteście wszystkie wspaniałe i dziękuję, że dzielicie się swoimi doświadczeniami i radami
na prawdę zrobiłyście mi dzień za co ogromnie ogromnie z całego serca Wam dziękuję !
w gorszych chwilach odsuwam się w kąt a widzę, że lepiej zajrzeć tu i odrazu buzia się uśmiecha a człowiek lepiej się czuje
cudownego wieczoru dla Was wszystkich:heart:
Nie do końca to tak mialo być. Ale i tak bylo pieknie ![]()
Zamów na temu balony. Są za grosze a naprawdę dobrej jakości. Za 30-50 zł kupisz naprawdę fajny zestaw łącznie z ozdobami na tort. U nas roczek był w maju zrobiliśmy wielkiego grilla ale ja mam dużą rodzinę na miejscu, było ponad 30 osób więc wynajęliśmy namiot. Torta piekłam sama i ściankę też robiłam sama. Jak dodasz troszkę dekoracji zawsze tobie będzie lepiej na duchu hihi ![]()
Roczek Twojego Synka to piękna okazja, cudownie że pomyślałaś o zrobieniu dla niego przyjęcia, mimo Twojej trudnej sytuacji, ale nie martw się, nie musi się to wiązać z wysokimi kosztami
na pewno dziadkom i chrzestnym będzie miło jeśli ich zaprosisz, a dla Twojego Synka nie będzie najważniejsze, czy będą wystrzałowe dekoracje i rozmach, tylko Twoja obecność
symboliczny torcik, świeczka, możesz dorzucić racę na tort, to robi super efekt, za kilka złotych a zrobicie sobie fajne zdjęcia na pamiątkę
balon czy urodzinowa czapeczka ewentualnie i dekoracji więcej nie potrzeba
najważniejszy będzie uśmiech Twojego Skarba
Ty będziesz szczęśliwa, że zrobiłaś co w Twojej mocy, a za kilka lat z Synkiem obejrzycie w albumie wspólne zdjęcia z tego dnia i to będzie najistotniejsze wspomnienie ![]()