Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

Lady pewnie nie trzeba tego używać co podają w szpitalu. Ja wyszłam z założenia, że mała czuła się po nim dobrze, więc chyba jej pasuje i takiego zaczęliśmy używać, gdy moje piersi zaczęły zawodzić

mi w szpitalu raczej nie dokarmiali mlekiem,raczej bym wiedziała o tym…

u mnie dokarmiali, bo mała często gubiła cyca i słabo jej się ssało, dopiero w trzeciej dobie zaczęła ładnie jeść

dariolka u nas w szpitalu to podawali przez sondę, żeby właśnie dziecko się nie przyzwyczajało do butli

u nas na początku to łyżeczką karmili a później przez butelkę, ale na szczeście mój synek nie zapomniał o ssaniu i jak narazie jest jeszcze na piersi :slight_smile: a karmie go już prawie 11 miesięcy

fajnie tak długo karmić ale i tak póżniej zamierzam dawać jakieś mleczko ,najpierw pomyślę jakie jak już będzie mojego za mało

mili wszystkie mają prawie identyczne składy, różnica to tylko marka i cena

ja na poczatku jak przestalam karmic piersia to kupowalam mleko bebilon okolo30 zl za puszke ale to tez bylo te anykolkowe

Milli powiem Ci, że im później wprwadza się mleko modyfikowane, tym większy wpływ na wybór ma dziecko. Ma już swój gust, swoje smaki… Wiem od koleżanek, że dzieci im się buntują na smak modyfikowanego bo przez 8-10 mies. piły tylko od mamy… Dlatego pewnie najbezpieczniej będzie sprawdzić, które mleko podejdzie Twojej Córuni:)

oj bebilonu to większe dzieci nie dadzą sobie wcisnąć… no chyba że są przyzwyczajone od małego… nie wspomnę nic o smaku mleka sojowego :wink:

my pozostaniemy przy bebiku, gdy będziemy zmieniać na 2

ja mam gerbera niunia pije ale tylko rano bo na wieczór to już tak nie chce… dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda te smakowe mleko bo szukałam po sklepach i ja go nie widze

claudia nie wiem, ale chyba w takich samych opakowaniach co zwykłe, tylko może w innym kolorze, czy jak

Claudia smakowe mleka są Junior - po roku:)

kurde juz nie dlugo a przejdziemy na kolejne mleko i sprobuje ze smakowym zobaczymy jak pojdzie:)

ja chyba jednak zostanę przy zwykłym-jak dla mnie mleko to mleko, a nie jakieś specyfiki

moja zawsze pila tylko mleko bebilon jakos najlepiej je tolerowala

na początku zaczynałyśmy od Enfamilu, smaczne mleczko, a później z racji szorstkiej buźki pediatra przepisała bebilon pepti (w smaku ochydne jak dla mnie) i buźka gładka jak u niemowlaczka :wink:

nika czyli skaza białkowa tak? Bo ten pepti chyba właśnie na to jest?

mam nadzieję, że nie, ale wydaje mi się, że bardziej przesadziło to, że mąż i cała jego rodzina to alergicy, po wyleczeniu małej zmiany na rączce mamy podjąć próbę przejścia na zwykłe mleczko, zobaczymy