Rogal do karmienia Ingantilo

Ja polecam poduszkę ciążowa w kształcie litery c w ciąży lepiej się śpi z taką poduszka a po porodzie służyc może do karmienia ja jeszvze często używam do karmienia obwijam ja dookoła pasa i fajnie się karmi w pozycji spod pachy z taka poduszka.

Tak jak w tytule, mam pytanie dotyczące rogala do karmienia Infantilo. Miała któraś z Was z takim do czynienia? Jakie są Wasze opinie? Polecacie czy nie?

grunt to właśnie żeby poduszka była wypełniona kulką silikonową oraz żeby miała zdejmowany pokrowiec do prania to dwie najważniejsze rzeczy moim zdaniem

Edit: chodzi o rogal Infantilo, w tytule jest literówka, a nie wiem jak to edytować :stuck_out_tongue: (może mi podpowiecie?)

Tak, zdejmowany pokrowiec to jedna z ważniejszych rzeczy, z tym się zgodzę :slight_smile:

Dokładnie najlepiej wypełnienie silikonowe bo wata czy inne wypełnienie po jakimś czasie się płaszczy i poduszka traci swoją odpowiednią formę. A Oprocz tego najlepiej z pokrowcem co się ściąga bo można łatwo wyprać a przy dziecku brudzi się bo wiadomo czasem może się dziecku ulac czy my w czasie karmienia będziemy głodne i upaxka się zawsze to fajna sprawa zdejmowany pokrowiec by do pralki dać i czysty znów pachnący i higieniczny.

Wypełnienie silikonowe i zdejmowany pokrowiec to chyba właśnie dwie najważniejsze cechy dobrej poduszki. Z samym zakupem rogala może się wstrzymaj do porodu, ocenisz czy Ci w ogóle potrzebny.

:slight_smile: niektóre są wypełniane włókniną albo skrawkami te są do kitu a niektóre są bez pokrowca ale gdy są wypełnione odpowiednim wypełnieniem to można prać je w całości

Ja takiego rogala do karnienia nie mialam, takze za wiele nie pomogę, ale szwagierka to ona wszytko kupowala rogal, nawet fotel specjalny do karnienia…wszystko musiala mieć…a rogal uzywala na poczatku ale nie wiem czy chwalila ale wiem ze juz po ok. 2Mc.go sprzedała , wiec pewnie nie byl przydatny i karmila bez rogala, takze opinie na pewno beda podzielone jak na większość rzeczy sa i pozytywne jak i negatywne, komus moze.byc lepiej a inna mama nie bedzie chciała karmic z rogalem…kazdy jest inny;-)

Duża poduche do spania mam od ponad 4 lat i w ciąży i po ciąży mi sluzyla i służy nadal do spania :slight_smile: uwielbiam tego co to wymyślił i polecam z całego serca :slight_smile:

My do karmienia mamy kurę, która kształtem przypomina tą poduszkę, ale u nas średnio się sprawdza. Częściej na niej śpimy niż karmimy, od razu po porodzie nawet Małej pasowała, ale teraz się wkurza. Bardziej sprawdza nam się rogal, który miałam do spania w ciąży.

JA MIAŁAM cudowny fotel do karmienia i wtedy nie była mi potrzebna żadna poducha a teraz też zamierzam kupić sobie poduchę do karmienia bo nie mam wygodnego miejsca w domu do karmienia… fotel z szerokimi bokami jest idealny żeby sobie ułożyć dziecko w rożku czy potem starsze ale ja teraz mam nieduże mieszkanko i nie mam miejsca na fotel niestety

W rozku nie powinno się dziecka karmić gdyż dziecku jest zwyczajnie za gorąco gdyż przy ssaniu wykonuja pracę mięśnie i dziecku jest gorąco gdy się je przykrywa przy karmieniu nie powinno być przykryte to od poloznej słyszałam nawet.
Poducha ciążowa i przy karmieniu się sprawdza osobiście mi te poduchy do karmienia się nie przydały choć jedną dostałam kiedyś w prezencie wygodniejsza jest poduszka ciążowa przy karmieniu.

Ja karmiłam w rożku bo tak czulam sie pewniej przy maleństwie i synek byl opatulony spowity a w domu mam chlodek więc myślę że za gorąco nie bylo :slight_smile:

Ja nie mam niestety możliwości wstawienia do pokoju fotelu do karmienia, bo i tak jest ciasno, więc będę się ratować poduszką. Strasznie żałowałam, że nie kupiłam takowej, gdy karmiłam pierwsze dziecko, a potem laktacja się posypała, więc nie było takiej konieczności, a jakoś ciężko było mi znaleźć naprawdę wygodną pozycję do karmienia…
Jeśli chodzi o to niekarmienie w rożku - nigdy o tym nie słyszałam, położna też nic nie wspominała, że maluch wtedy po prostu się przegrzewa. Ale z tego co zauważyłam, wiele mam przez te kilka pierwszych tygodni otula dziecko rożkiem, bo czuje się po prostu pewniej zarówno przy podnoszeniu z łóżeczka, jak i przy karmieniu czy noszeniu.

Ja miałam i poduszkę w kształcie litery C i Rogala do karmienia. Powiem szczerze, że poduszka w kształcie c była idealna w czasie ciąży. To dzięki niej mogłam się spokojnie wyspać. Układałam ja i spokojnie spałam. Nawet mojemu mężowi pasowała idealnie. :slight_smile:
Jeśli chodzi o karmienie z jej użyciem to da się oczywiście i moja koleżanka karmiła cały czas z nią jednak ja karmiłam do momentu kiedy dostałam od kuzynki poduszkę do karmienia “fasolkę” z fasolka było mi o wiele bardziej wygodnie. Jest mniejsza lepiej ja ułożyć i prościej, dziecko na niej spokojnej leży. Ważne jest oczywiście tak jak napisałyście żeby pokrowiec był ściąganu i miał możliwość wyprania bo łatwo go wybrudzić bo dziecko np ulewa wypełnienie też jest ważne i oczywiście też się z Wami zgadzam że sykukonowe wypełnienie jest najlepsze.

Jeśli chodzi o rożek to przecież w szpitalu większość mam karmi w nim bo w niego zawijają nam dziecko po urodzeniu.

Cześć!
Jestem mamą 3-miesięcznej Hani. Przed porodem zrobiłam wyprawke rzeczy, które uważałam, że mi się przydadzą po urodzeniu, i w tym był też rogal do karmienia. Posiadam rogal do karmienia firny MOTHERHOOD i uważam, że jest świetny. Podczas karmienia kręgosłup jes odciążony, ponieważ rogal jest na tyle twardy, ze dzieciatko sie nie zapada, wiec i ja nie musze sie nachylac. Rogal ma ściaganą poszewke. Przydaje sie nawet podczas zwyklego lezenia jako zwykla poduszka.

Osobiście nie miałam takiego rogala, ale tak jak większość z was dobrze mi posłużyła poduszka w kształcie litery c. Szczególnie była pomocna po cesarce bo mogłam się w niej opleść i nie bolało mnie podbrzusze w momencie karmienia. Później karmiłam w rożku usztywnianym, bo było mi po prostu wygodniej. Nie zawsze zawijałam ją całą, a jak już to robiłam to była tylko w bodziaku. W rożku jak najbardziej można karmić byle nie przesadzić z ilością ubranek, najlepiej sprawdzać czy maluszkowi nie jest w nim gorąco.

Teraz jeszcze popularne są poduszki do karmienia w kształcie kury ponoć mega wygodne jeśli chodzi o postawienie łokcia i dziecka.

Dokładnie tak jak napisała Silver karmiąc w rożku trzeba tylko zwrócić uwagę żeby dziecku nie było za gorąco. Więc ubrać go w odpowiednio mniej warstw ubranek.

Dokładnie ale niestety czesc mam szczegolnie tych swiezo upieczonych nieświadomie ubierają na grubo i jeszvze owijaja. Najlepiej sprawdzić na karku czy dziecku nie jest za gorąco :slight_smile: i po prostu jeśli już w rozku to ubrać dziecko w lżejsze ciuszki by nie przegrzalo się dziecko w rozku