Rogi komór bocznych

Może warto skonsultować z innym lekarzem bo wiadomo jak to usg może nie być dokładne 

Cześć dziewczyny!

Dzisiaj lekarz zbadał mnie i stwierdził że rogi komór bocznych wynoszą 9,5mm. Boje się bo norma jest do 10mm.

Jestem w 30 tygodniu ciąży.

Panicznie się boję.

Główka jest większa bo wskazuje na 36tyd.

Warto skonsultować się z innym lekarzem jeśli masz jakieś wątpliwości nie deneruj się przede wszystkim umów się na wizytę gdzie indziej na pewno wtedy będziesz spokojniejsza nie bój się pytać lekarze są od tego :) 

Myślę, że mimo wszystko jak dziecko jest większe to nie ma co patrzeć na normy. U mojej koleżanki dziecko miało bardzo dużą głowę a urodziła w 41 tygodniu. Też się bała czy wszystko będzie ok i po porodzie robiła synkowi różne badania ale okazało się, że wszystko jest w porządku :) 

ja bym poszła do innego lekarza i się na zapas nie martwiła

skonsultuj u innego lekarza, nie martw się na zapas. ja chodziłąm do swojego lekarza w ciąży, ale jak coś wg niego nie grało to konsultowałam to z innym specjalistą. mój lekarz nie potrafił przekazać mi pewnych informacji tak abym się nie stresowała, z kolei drugi wszystko wytłumaczył i uspokoił.

Tak jak piszą dziewczyny lepiej skonsultować to z innym lekarzem,ale rozumiem Twój stres. Wiesz jets to górna gdzieś norma,ale dalej norma. Warto spojrzeć na USG całościowo,a to zrobi tylko lekarz. Pamiętaj również ,ze często są błędy pomiaru. u nas też razy wyszło,że syn jest za duży że przez 3 tygodnie strasznie dużo urósł. Lekarz mnie uspkoil ,że to może być błąd pomiaru mam się nie stresować i na następnej wizycie sprawdzimy czy dalej będzie tak wysoko na siatkach,ale już było okej choć mimo wszystko trochę przeżywałam bp miałam cukrzycę ciążową,a w niej mogą być za duże dzieci gdy jednak te poziomy nie są wyrównane 

Wydaje mi się że gdyby dziecko było poza norma byłby to powód do niepokoju ale jakby nie patrzeć wziąć jest w granicy normy i może lekarz właśnie w ten sposób na to patrzy i dlatego też nie ma powodu do niepokoju jeśli jednak uważasz że coś jest nie tak skonsultuj się z innym lekarzem dla świętego spokoju :) 

dokaldnie tak jak pisze mamalaury, nie panikuj na zas :) jak masz obawy skonsultuj z innym lekarzem ale nie googluj wszystkiego jak szalona bo zwariujesz :)

Po co te nerwy po co te emocje na zapas. Czy lekarza powiedział ci że jest sie czym martwić? Póki co wszystko jest  w normie moze na granicy ale jednak w normie nie ma sie co martwić na zapas napewno wszystko będzie dobrze kochana daj znać za jakis czas

Na spokojnie. Tutaj nerwy nie pomogą a działają tylko na niekorzyść weź to pod uwagę :) 

Skoro mieści się w normie to chyba nie ma co panikować. Ale tak jak piszą dziewczyny, najlepiej skonsultować to z innym lekarzem.

wiem coś o tym bo  też wszystko bardzo przeżywałam ale dziecko się urodziło i jest całe i zdrowe więc nie ma się czym martwić na zapas 

JA tez dla świętego spokoju skonsultowałabym to z innym lekarzem. 

Myślę że trzeba podejść do tego spokojnie. Wiadomo sytuacja stresuje ale nie warto panikować. Jednak wszystko mieści się w normie, w prawdą jest że te sprzęty które mają lekarze nie są super dokładne. Często wykazują błędne pomiary. Dla świętego spokoju zawsze możesz skonsultować się z innym lekarzem ;)

Najlepiej z innym lekarze to skonsultować 

U mnie cała ciążę pokazywalo szerokość główki 3 tygodnie do przodu też się bałam. A tu gloweczka mała zgrabna wogóle nie szeroka. A też czytałam że może to na niedożywienie dziecka wskazywać i wogóle. Dlatego skoro norma do 10 to jest to norma i się nie przejmować

na spokojnie idż na następną wizytę i lekarz Ci powie to jest tylko elektronika która też się myli 

MiskaPyska ma rację mi na USG pokazywało że syn będzie miał główkę za dużą a było w porządku po porodzie. USG i pomiary czasem się myla

daj znać czy wszystko w porządku