Ropienie oczu u niemowląt to jedna z tych dolegliwości, które wydają się błahe, jednak w rzeczywistości wiążą się z koniecznością leczenia antybiotykiem. To choroba bardzo uciążliwa, powodująca u dziecka duży dyskomfort, a nieleczona może być groźna dla zdrowia dziecka. Wiem to z doświadczenia, ponieważ moja córeczka cierpi na tę dolegliwość.
słyszałam o tym na szklole rodzenia wtedy niby możńa przemywać solą fizjologiczną
Trzeba keki a nie
Bałabym się sama przemywać takie oczko.
o oczy maluszka trzeba dbać a nie ma co bać się je pielęgnować to nic trudnego
Moja córeczka to ma więc wiem że bez leków było by ciężko.
gdy dzieci były malutkie przynajmniej 2razy dziennie przemywałam oczy gazikami namoczonymi w soli fizjologicznej i nigdy żadne nie miało infekcji
można przemywać rumiankiem
Obyśmy tego nie mieli
trzeba też uważać na higienę
mojej córci ropiało ale przemywałam przegotowana woda lub sola fizjologiczna bo po rumianku bylo gorzej
tak mojemu bratankowi równiez pomagało przemywanie solą fizjologiczną
my w szpitalu dostaliśmy specjalną maść ale maluch wtedy cały zapuchł
ja słyszałam o soli fizjologicznej
My codziennie przemywamy solą fizjologiczną. To codzienny element higieny.
maluszkowi trzeba przynajmniej rano i wieczorem przemywac oczka wystarczy zwykła przegotowana woda i jałowe gaziki do nabycia w aptece za grosze
najlepsza jest sama woda
ja przemywam przegotowaną wodą lub rumiankiem
oczy zawsze myjemy rano i wieczór przegotowaną wodą
dbajmy o oczka to nie bedzie infekcji chodź czasem z błachego powodu coś sie rozwinie nigdy nie leczy się takich chorób u maluszka samemu nawet gdzieś czytałam ze nie wskazane przemywanie rumiankiem najlepiej odrazu do lekarza się udać