Patka myślę, że jak odstawisz od piersi to pokarm sam zaniknie
Obstawiam że poprostu sam zaniknie jak u mnie.
Ja karmię już 1.5 roku i powoli chce uśpić laktację... Tyle że córka jest fanką mojego mleka i nie umie żyć bez niego... Jest awantura o cyca... Więc myślę na takim uśpieniem laktacji...
Ja przy wyciszaniu laktacji, piłam napar z szałwii. Tak mi zaleciła doradca laktacyjna. Ale u mnie szybko poszło, bo karmiłam już rok i tylko raz dziennie do snu.
Nie wiem czy ten napar z szałwii podziałał :-) nie dam 100% pewności
Ja zaś przy pierwszym dziecku, kiedy byłam mamą kpi, bardzo szybko mi zanikł pokarm, bo po 3 dniach jakoś już śladowe ilości były, a po 5-6 już nic nie było. Córkę karmię już ponad 8 miesięcy i na razie końca nie widać nie coś czuję, że nie prędko będzie chciała się odstawić.
Megg kolejna dzidzia się szykuje? Czy coś źle zrozumiałam? :)
Oliwia jak już karmiłaś tylko raz to być może po prostu sam pokarm zanikł i napar z szałwii nie koniecznie tu w czymś pomagał
KontrolaJakosci to długo, ciekawe kiedy uda Ci się ja oduczyć jak tak bardzo lubi ;)
Kontrola jakości syna karmiłam 2 lata i to był koszmar z odstawianiem od piersi...nocny płacz bo chciał cycusia.
Córkę karmiłam rok i poszło gładko.A najmłodsza ma 9 miesięcy i też planuje rok karmić.
DoNiWe to jak udało ci się odstawić syna od piersi? Bo u mnie nie zapowiada się ciekawie... Jest ryk tak długo aż nie dostanie cyca...
Kontrola Jakości ja brałam syna na przetrzymanie.Wtedy starałam się mówić do niego spokojnym głosem że już nie ma mleczka bo jest duży i wszystko już wypił.czasami mu pokazywałam że nie leci ale nie pozwalałam mu samemu sprawdzić bo pewnie by poleciało.trwało to jeden długi tydzień i przyzwyczaił się.
DoNiWe super sposób ;) i dosyć szybko Ci to poszło
Kontrola jakości jak dziecko zrozumie że płaczem może wszystko to będzie płakał za każdym razem czego mu odmówisz żeby tylko dostał to czego chce. Jeżeli zamierzasz odstawić synka od piersi to po prostu nie daj
Patka z wlasnego doswiadczenia wiem ze to nie takie proste ( próbowałam kilka razy no u mmie tez inns bajka ze nie dalam i mleka mialam taki nadmiar ze bolalo)
W kazdym razie dalej sie karmi do drzemki i tez byl ryk moim zdaniem warto zastapic te mleko czyms i stopniowo zastepowac coraz bardzij az do zera wyjdzie w sensie ze karmic sie nie bedzie już. Wiem po swoim ze placzem nie wymusza ale potrzebuje tego cyca i zwyczajnje o niego walczy bo to coś co daje mu bezpieczensywo spokoj uspokojenie sie i mysle ze stad histeria u czesci dzieci jak nie mogs dostac uspokajacza. :)
Tym bardziej musiałam znaleźć sposób bo syn nie pil z butelki więc nie miałam jak mu podawać mleka modyfikowanego.
Gugus szybko poszło i też mleko się unormowało przez ten tydzien.zreszta nawału już się wtedy nie ma jak dziecko ma już 2lata
Tydzień męki z płaczem dziecka, które potrafi głośno płakać o cyca... Masakra, naprawdę. Moja córka ma 8,5 miesiąca i już mnie szarpie za bluzkę, biustonosz, kiedy chce sobie chociażby "pociumkać". Ten sposób z pokazywaniem, że mleko nie leci całkiem wporzo �
Ja narazie karmie córeczkę jest jeszcze malutka i nie wyobrażam sobie jej nie dać.
Aisa też mi się wydaje że najlepiej to zrobić jak mleko już będzie zastępowane innymi posiłkami.
Powiem wam że ciężko tak na przetrzymanie... Czasem jest taki ryk że zaraz się dusi,... Wtedy nie umiem jej nie dać cyca... Tylko to ją uspokaja...
Ale fakt chyba innego wyjścia nie ma...
Ja już powoli podaje modyfikowane ale moja nie chce pic.nie zmuszam jej na siłę ale muszę szukać takiego które polubi.a ma dopiero 9 mies to jeszcze mam trochę czasu.
DoNiWe najwazniejsze , ze sie udalo ;) i tak dlugo karmilas
DoNiWe a nie chcesz już córki karmić naturalnie?