Różnica 5 lat - wspólny pokoj

Hej , prośba o wypowiedzi mam które mają doświadczenie:) jak udało się wam pogodzić w 1 pokoju różnice 5 lat rodzeństwa ? Jakieś tipy? Dodatkowo - starszak to chłopiec, młodsza będzie dziewczynka:)

Jeśli nie ma opcji, żeby miały osobne pokoje, co byłoby najlepszym rozwiązaniem, to dobrze jest przedzielić im przestrzeń jakimś sporym regałem np.

U nas bedzie7 lat roznicy tak ze dopiero sie okaze jak to bedzie

Nie ma u nas takiej różnicy , ale np moja kuzynką miała pietrowe łóżko dla corki i syna :slight_smile: sa tez takie rozsuwane jeśli masz szeroki pokój dla dwóch osób :slight_smile:

Ja co prawda dwójki jeszcze nie mam ale razem z siostrą miałam wspólny pokój. Jest między nami prawie 5 lat różnicy i do wieku ok 15 lat nie było żadnego problemu ze wspólnym pokojem. Miałyśmy piętrowe łóżko, co dawało trochę „prywatności”.

U nas roznica bedzie 7 lat… i beda musieli miec za rok mniej wiecej wspolny pokoj… ale bede kombinowac zeby jakos strefy im zribic w pokoju… na razie 7 latek i polroczniak…

U nas roznica tez 5 lat i szczerze poki synek byl maly jako tako dawali rade ale teraz ma 4 lata a corka 9 i juz maja osobne pokoje bo była wojna :slight_smile:

Jest pełno rozwiązań na Pinterest ostatnio widziałam. Super robią małe nawet pokoje oddzielając od siebie przestrzeń. Super rozwiązanie to drzwi przesuwane albo szafa na środku z drzwiami z obu stron

1 polubienie

U nas różnica 3 lata i jeszcz maja razem pokój , ale za dwa lata przeprowadzka i już będą mieli swoje

Podział przestrzeni to dobre rozwiązanie :slight_smile:

Dobrze jak dzieci maja wspolne pokoje

A łóżka piętrowe teraz takie świetne można kupić lub zrobić, w zabudowie lub w formie jakiejś antresoli, że normalniej jakieś półeczki i szafki tam mogą być, więc super opcja żeby wygospodarować własną przestrzeń

1 polubienie

My mielismy wlasnie łóżko pietrowe i ja to bardzo przeżywalam balam sie ze corka w nocy spadnie z niego :rofl: fajne rozwiazanie na mały pokoj :wink:

Moj sie mega wierci w nocy i ny bardzo chcial pietrowe ale ja wlasnie tez bala bym sie ze spadnie w nocy

Teraz naprawdę mega rzeczy robią, jakieś balustrady, czy siatki zakładają, bezpiecznie i estetycznie :blush:

Dokladnie, moja corka akurat miala wysoka barierke ale wiecznie spała tak ze reka wisiala jej po za :rofl::rofl::rofl:

u nas córka się cieszyła i bardzo chciała piętrowe łóżko ale była walka kto będzie spał u góry a teraz to i tak się zamieniają zależy jak się dzieci dogadują ale do wszystkiego idzie przyzwyczaić ważne żeby każdy miał swoje miejsce i w miare sprawiedliwe podzielić miejsce w pokoju.

U nas synek byl za maly zeby spał na gorze i odrazu sam wybrał doł , dopiero bym zawalu dostala jakby on spał na gorze :rofl::rofl:

Myślałam właśnie za jakiś czas nad łóżkiem piętrowym , wg mnie pokój jest duży - ma 13 m2 i nie zamierzam kupować innego mieszkania :slight_smile: więc do wyprowadzenia dzieciaki razem będą z tą roznica

U mnie akurat 2 dziewczynki, ale w dzien jest ciezko, gdy malutka ciagle bierze rzeczy starszej - duzo tlumaczymy i tyle. Natomiast spanie w lozeczku obok zaakceptowaly super:)