Rozstępy - jak sobie z nimi radzić?

U mnie rozstępy pojawiły się na pupie w ciąży mimo iż używałam olejki z Bio oil i starałam się aby były cały czas nawilżone. Teraz używam Musteli na rozstępy i widzę poprawę jednak wiadomo że one nie znikną całkowicie.

Tak to prawda rozstepy nie znikna całkiem jedynie co będą bladsze jasniejsze ja mialam przy synku minelo już 3,5 roku i do końca nie znikly zostały widoczne ale nis tak bardzo na piersiach.

Niestety z rozstepami nie jest łatwo i ciezko jest sie ich pozbyć, ja mimo smarowania kremami przeciw rozstępom i oliwki a mimo to nigdzie mi.sie nie pojawiły rozstępy procz ze mialam na piersiach i nie zeszło ale mialam takie bardzo.delikatne.

Też mam rozstępy i staram się smarować brzuch. Słyszałam, że bardzo dobre są produkty firmy palmer's :slight_smile:

Po Palmersie przyszedł czas na Nacomi. O ile balsam do biustu jest super, tak masło do ciała już dla mnie takie sobie, ale ja w ogóle nie przepadam za masłami, więc nie wiem po co w ogóle je kupiłam :stuck_out_tongue:

masło kakaowe jest bardzo fajne do nawlizania skóry choć rozstępy mogą się pojawić czy się smaruje czy nie ale lepiej nawlizac niż nie. rozstępy to w dużej mierze sprawa z genami albo mamy skłonności albo nie :slight_smile:

to prawda, ale zawsze mimo wszystko lepiej smarować i zapobiegać. Wierzę w magiczną moc kremów - stosuję je zwykle dwa razy dziennie :slight_smile:

warto też skład sprawdzac bo niektóre preparaty mają skład który wręcz przyczynia się do starzenia się skóry zamiast odpowiednio nawlizac.

też prawda Aiisa, skład powinien być jak najbardziej naturalny, a kosmetyki bez parabenów. Warto korzystać z próbek produktów, aby niepotrzebnie nie przepłacać za kosmetyki, które nie będą nam odpowiadały.

Aiisa słyszałam, że Bio Oil to właśnie sama parafina, a płacimy w większości za marketing. Tylko wiele kobiet jest z tego olejku zadowolonych, więc kto wie… :wink:

majupa często cena nie idzie za składem, a za marką. Więc zwracajmy uwagę na składniki. Często sama przeglądam nieznane, niereklamowane produkty bo wśród nich właśnie można znaleźć perełki.

Mama_Gratki Dlatego Bio Oil omijam szerokim łukiem :wink:
Często okazuje się, że marki własne jakichś sklepów są znakomite, np. Babydream z Rossmanna.

Tak samo jak z Emolium. Reklama i popularność to często nie gwarancja jakości. A szkoda.

Dokładnie reklama zawsze kogoś skusi do zakupu produktu. Przyznam, że w czasie ciąży używałam Bio Oil biorąc pod uwagę jego zachwalanie wśród innych i popularność. Przy następnej ciąży będę bardziej zwracała na skład danego produktu. Dlatego nie ważna jest sama marka za którą płacimy większość ceny, ale najważniejszy jest skład- bez zbędnej całej chemii.

Madzia, wspomniałaś o emolium, ale skład mają dobry. Jest coś o czym nie wiem?

Mama Gratki, z tego co widziałam u sroki, to wcale nie jest taki rewelacyjny właśnie, ale też zależy który kosmetyk konkretnie.

Tak, zależy od tego który kosmetyk: Analiza: Emolium | Sroka o....
Ale aż tak różowo nie jest jak mogłoby się wydawać.

Przeczytałam, niektóre produkty mają nieciekawy skład, ale znowu inne w porządku. Musimy czytać i czytać :slight_smile:

mama gratki emolium zależy jaki produkt ale cześć ma nieciekawe sklady włącznie z parafiną w składzie więc osobiście dużo kosztuje a wcale nie jest takie dobre jak dla mnie przereklamowany z kolei większość baby dream ma fajne sklady ale też warto czytać bo może być coś z serii produktów gdzie np jedna z kolekcji kosmetyków rzecz wcale nie jest taka super.

Ja używałam olejkiem bio oil ale nie bardzo pomoglo.Rozstepy pojawily sie przy synku minelo juz prawie 4 lata niestety Rozstepy nie zniknęły całkiem tylko zrobiły sie bladsze niz byly.