Wiadomo, że życie naszych dzieci jest dla nas najważniejsze, ale w tym wszystkim nie możemy zapominać o sobie
Ja mam rozstepy
Mój mąż też nie zwracal uwagi na roztepy
Warto przeciw rozstępom smarować brzuch oliwką bambino …
A co wtedy jak juz sie ma rozstepy
to juz nic nie pomoze , mozna je jedynie rozjasnic
Ja nie mialam, ale stosowałam różne specyfiki na ciało.
Ja używam tego samego balsamu nawilżającego,z którego korzystałam jeszcze przed zajściem w ciążę. Jestem w 36 tygodniu ciąży i nie widać rozstępów. Mam nadzieję, że się już nie pojawią ;).
Ważne jest, żeby szybko reagować na jakiekolwiek zmiany skórne - ja za poradą koleżanek, które już urodziły zmieniłam swój balsam na oliwkę dla niemowląt na samym początku ciąży. Okazało się to największym moim błędem. Dostałam okropnego uczulenia, oliwka wysuszyła mi strasznie skórę - stała się szorstka, zaczerwieniona, pojawiła się wysypka. Nie mogłam pozbyć się tego uczulenia przez miesiąc czasu.
polecam na początek wypróbować próbki które można dostać w aptece
MilkShake też tak myślałam że jak nie mam w 37 tygodniu to już nie będę mieć, ale niestety pojawiły się na sam koniec
ja niestety mam roztepy, smarowalam sie ale widocznie nie mam tak rozciagliwej skory
Niestety jezeli rozstępy maja sie pojawic to i tak sie pojawia bez wzgledu czy sa stosowane różne kremy…
Sylwuskaaaxdd i tu sie zgadzam , ja nawilzałam bardzo skóre ale i tak gdzies sie rozstęp u mnie pojawił,
Z tymi roztemi macie dziewczyny rację jak mają się pojawić to się pojawiają
Mogą się pojawić, ale możemy zmniejszyć ich nasilenie. Dobra dieta, duża ilość wody oraz ruch są nam wstanie pomóc.
dieta nic chyba nie ma do roztępów
u mnie koleżanki dbały bym nawet w pracy sie kremowała, zawsze się pytały jak szłam do łazienki, czy wzięłam ze sobą balsam
ja smarowałam piersi i brzuszek zwykłym balsamem NIVEA i nie mam zadnych rozstepow tak mi powiedzial ginekolog i pomoglo
ja pharmaceris
Ja używałam zwykłą oliwkę dla niemowląt. Rewelacyjny jest również bio oil.