Hej nie widzę aktualnego a mam rozkmine- jakie kaszki biobas? Helpa ? Czy podajecie po jednym warzywie dziennie i codziennie inne ? Kilka dni to samo ? Kilka dziennie ? Różnie sondę ![]()
bo pogubiłam się w tym rd
Można podpiąć do jakiegoś starszego wątku :
Rozszerzanie diety - #159 przez SylwiaMK I go odświeżyć ![]()
My kupiliśmy biobas bo są fajne i tańsze niż Helpa, ale to już kwestia indywidualna
przez pierwszy tydzień będę podawać po jednym warzywie, ale codziennie inne, w razie alergii mam nadzieję to szybko wyłapać bo chce podawać jedzenie do powiedzmy godziny 13
Na Ig - pierwszesmaki 3 dni temu dziewczyna wrzuciła jadłospis na pierwsze 7 dni zerknij sobie ![]()
Jeśli chodzi o kaszki to ja podaje te z hippa, co do warzyw to na początku dawałam po jednym warzywne czy owocu po 2 dni bo czasami pierwszego nie zaakceptował ale juz kolejnego tak. Ogólnie nie ma już zasady, że podajesz jeden produkt przez kilka dni bo alergia czy coś, możesz codziennie podawać co innego tylko po prostu bardziej obserwować gdy podajesz rzeczy, które mogą uczulać. Ja po podaniu kilku warzyw robiłam z nich zupę krem.
Przez około 7-10 dni podawałam warzywa, ja sobie robiłam że codziennie nowe wprowadzaliśmy, ale to samo co poprzedniego dnia, też dawałam jako dzień drugi
w sensie jak np. 1 dzień - ziemniak , to kolejnego dnia dawałam też jesczcze raz ziemniak, ale jako drugi posiłek np. brokuł , wtedy analogicznie dzień 3 dawałam znowu brokuł, ale dodatkowo na kolejny “posiłek” np. marchew. Nie wiem czy to zrozumiale napisałam ![]()
![]()
I dopiero po tych kilku dniach jak było wszystko ok, to łączyłam razem w jeden posiłek np 2 warzywka które już poznaliśmy i nic się po nich nie działo ![]()
I też właśnie jak @Wesola95 mówi podawałam do 13-14 maksymalnie, bo później było jeszcze dużo czasu do wieczora żeby obserwować malucha czy nic niepokojącego się nie dzieje ![]()
Ja używałam z helpy, bo kupiłam przy okazji zakupów w Rossmannie i nam się sprawdziły. Ale też brałam te bobovita porcja zboż, ale to rzadko, bo to jednak kaszka instant, a ja wolę te gotowane