Wydaje mi się, że to normalne. Chociaż u mnie już kilka tygodni później, bo 29 t.c. to czasami czuję ruchy w okolicy żeber, a czasami synek lubi kopać w okolicy pachwiny.
Ja mam wrażenie , że co dziecko to inna historia i inne ruchy ;) inna aktywność dziecka
Myślę, że to co opisujesz wszystko jest w normie, po prostu dziecko się tak ułożyło. Ale jeśli Cię to niepokoi to warto udać się do ginekologa.
Ginekolog rozwieje wszystkie wątpliwosci. Nie ma co czekac, tylko umawiać wizyte
Też tak czułam w obu ciążach że ruchy czułam początkowo bardzo nisko, obie córeczki były szybko ułożone nisko i główkami w dół.
w takim przypadku najlepiej umówić się do ginekologa
Ja też czuję ruchy na dole , to dla tego że mam uzozenie miednicowe , i prawdopodobnie tak już do końca będzie , w poprzedniej ciąży to samo i zalecona Cc
Ja też czułam ruchy bardzo nisko i za każdym razem panikowałam bo faktycznie u mnie szyjka była mocno skrócona ale ostatecznie nic się nie stało i urodziłam w 39 tygodniu. Jeśli coś cię niepokoi to zawsze zapytaj lekarza. Jeśli nic się nie dzieje to cię uspokoi, a jak faktycznie coś jest nie tak to szybko zareaguje
Też czuję ruchy cały czas na samym dole , pewnie też u mnie będzie oznaczało to cesarkę chociaż znam i przypadkiem gdzie kilka dni przed porodem okazało się że obróciło się poprawnie
To prawda, ruchy nisko często kojarzą się z cesarką, ale czasem maluszek jeszcze się przekręca przed porodem.
Dokładnie, ułożenie dziecka potrafi się jeszcze zmieniać nawet na kilka dni przed porodem. Warto obserwować i skonsultować z lekarzem, ale nie trzeba od razu zakładać najgorszego.