Ja wg zauwazylam ze teraz jak jest cieplo to chłopaki gorzej spis niż zims
Może jest im gorąco ? Ja nie widzę takiej zależności u dziecka. W nocy śpi ładnie . Gorzej jedynie zasypia ale jest to dla mnie całkowicie zrozumiałe bo po prostu rodzi się ciemno dosyć późno .
Musisz próbować. Moja na początku spała w rożku. A potem pod lekkim kocykiem. Jest lato więc zimno jej nie będzie 🙂
Ja próbowałam że spiworkiem, ale syn robił za każdym razem awanturę. Także po wielu próbach zrezygnowałam.
U nas tez póki co nie ma problemu ze spaniem ;) my mamy chłodno, syn śpi w piżamie z długim rękawem, ale jak idę do niego zobaczyć w nocy, to zawsze jest odkryty ;)
Ja usypiam Olka albo na rękach albo w wózku więc wkładam.go do spiworka jak już śpi więc może to jest jakiś sposób:)
I nas jak był mały To wgl nie chciał chciał spać spał tylko z nami, ale zawsze odkryty..
Ja nie umiem spać z dzieckiem pamiętam że miałam parę dni po porodzie że spałam z małym to noce nieprzespane
MamaLaury to ja się tak przyzwyczaiłam do syna , ze lubialam z nim spac ;)
My do teraz z młodszym śpimy razem ♥️
Ja nie spałam córka wcale bo jak się urodziła, byłyśmy jeszcze 9 dni w szpitalu, była w inkubatorze i potem podłączona do aparatury.
W domu mamy dostawkę to spi obok nas, raz spała ze mną jak byłam chora i nie miałam siły wstać. Syn spał ze mną przez jakiś czas a potem w łóżeczku.
To u nas syn dlugo z nami spał ;) dopiero niedawno się przeniósł do swojego pokoiku ;)
Ja na dłużą metę nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem i nawet nie chodzi tu o intymnośc a o to ze bałabym się bo się wierce w nocy ale nie tylko tu chodzi o ten komfort psychiczny ale też o to ze nie czuje wygody śpiąc z dzieckiem
U nas nie ma tego zwyczaju spać z dzieckiem. I bardzo się cieszę z tego powodu:)
u nas synek często z nami spał, ale od jakiegoś czasu, odkładam go do łóżeczka i też pięknie śpi
Ja za tydzień tez zaczynam nauke spania w swoim łóżku :)
Mamawojtusia chyba ta systematyczność jest ważna też, bo czasami robimy to z lenistwa;/
Czarnulka to tak jak i u nas i też wydaje mi się że to jest dobre zarówno dla nas jak i dziecka
U nas latem jak dużo synek przebywa na świeżym powietrzu łatwiej o słyszy sen na powietrzu ale znowu w nocy gdy gorąco się kreci
U nas jest teraz strasznie w pokoju tylko pieluszka bambusowa przykrywam ale i tak syn się kreci