Ojej u nas to pewnie jesz co e trochę potrwa zanim usiądziemy razem do takich filmów ale też już bym chciała ![]()
Hahah , to nic ciekawego , nie ma co wcale tego oglądać ![]()
![]()
![]()
Jak już tak rozmawiamy o wkręcaniu się w filmy, to ja zawsze oglądam piratów z Karaibów, jak tylko lecą w tv ![]()
Ooo to akurat bardzo lubię
i dziękuję bo dałaś mi super pomysł
może jutro obejrzę z dziećmi , rok temu włączyłam , ale nie byli zaciekawieni
może dorośli ![]()
Dziewczyny , przypominam , ze dzis na amazon prime dodali DOM DOBRY
wiem , ze duzo osob chcialo obejrzec wiec przypominajka ![]()
Ogladalyscie zabojcza przyjazn ? Podobno dobry ![]()
To film czy serial? I gdzie mozna go znalezc?
Serial na netflixie ![]()
Oo to mnie zaskoczyłaś, ale sama nie wiem czy chce go już oglądnąć ![]()
A właśnie też dzisiaj o tym przypominałam już
i co oglądałaś już ?
Obejrzałam, ale hmm nie wiem co o nim myśleć, mam taki ambiwalentny stosunek
seriooo, nie mam totalnie opini o tym filmie
obejrzałam, nie wyłączyłam w połowie. Czytałam, że po tym filmie wzrosła liczba kobiet która zgłosiła się po pomoc - wiec fajnie, że tak wpłynął!
Jak dla mnie rewelacyjny !
właśnie wczoraj skończyłam oglądać
polecam
dziś mam w planie obejrzeć Dom Dobry, bo nie byłam na premierze w kinie ![]()
Oglądałam ostatnio teściów 3 ale tak średnio , a kto nie był w kinie to jutro bodajże wychodzi dom dobry
Wlasnie zaczynam ogladac , zaraz sie okaze, bo opinie byly dobre
Oglądałam w tym tygodniu
i nawet chciałam tutaj napisać , że polecam ![]()
Oo to musze koniecznie obejrzec ![]()
![]()
![]()
Naprawdę fajny, nieprzewidywalne zakończenie a takie lubię najbardziej
jak obejrzysz daj znać czy Tobie się podobał ![]()
Uwaga spoiler alert ! Za chwile zaspoileruje koniec filmu DOM DOBRY wiec jesli jeszcze go nie ogladalas i nie chce znac zakonczenia wraz z moimi przemysleniami , to nie czytaj dalej .
Wedlug mnie film jest ciężki, i porusza tez taki temat , wcześniej pisalysmy o zakonczeniu tego filmu , ze ma dwie wersje a ja uwazam , ze jedna . Dziewczyna wygrala sprawe i od niego odeszla , a nastepna ktora znalazl go zabila ale glowna bohaterka stawia/widzi siebie w skorze tej nowej kobiety , tym bardziej , ze gdy byla w klasztorze (?) To właśnie inna kobieta opowiadala o tym sposobie zabojstwa , a ta dziewczyna w krotkich bialych wlosach zapytala jej czy myslala co by bylo gdyby nie odeszla od niego .
Napewno takie zycie zostawia slad w psychice kobiety , wiec zapewne stad te dokladne wyobrazenie jej mozliwego zycia z tym facetem.
Tutaj koncze spoiler .
KONIEC SPOILERA
Film ogladalo sie ciezko , nie obejrze go drugi raz . Chociaz uwazam , ze jest to pozycja do zaliczenia dla kazdego , bo porusza tak wazne kwestie . Ciesze sie , ze ta produkcja otworzyla oczy wielu ludziom . Nie nalezy bagatelizowac sygnalow , jesli mamy podejrzenia , ze komus w naszym otoczeniu dzieje sie krzywda . Ani samemu pozwalac na to , żebyśmy my same czuly niebezpieczeństwo ze strony najblizszych .
Najgorsze jest to kiedy wiemy że dzieje się krzywda ale osoba która jest krzywdzona nie da sobie pomóc. Co w tedy? Pomagać na siłę? Odpuścić? To dopiero jest ciężkie.
Film faktycznie ciężki o też nie obejrzę drugi raz. O widzisz to ty masz jeszcze inne zakończenie ![]()
Jesli ktos nie chce pomocy to nie da sie czegos zrobic “na sile” czasem do niektorych decyzji trzeba dojrzec bez wzgledu na wiek . Kiedys moja ciocia mi powiedziala , ze czasem trzeba siegnac dna zeby sie odbic , bo bez tego ciagle bedzie “nadzieja” na samoistna , cudowna przemianę