Siwe włosy w ciąży

Cześć dziewczyny, czy wam też podczas ciąży zaczęły wychodzić siwe włosy? :face_with_peeking_eye::sweat_smile: jestem w 24 tc i kilka siwych włosów na swojej głowie już zauważyłam. :face_with_hand_over_mouth::stuck_out_tongue_winking_eye:

Mnie to ominelo , ale mam kolezanke ktora na koniec ciazy doslownie pol glowy miala w siwych wlosach , chociaz to moze jest uwarunkowane genetycznie albo na ciemnych wlosach lepiej je widac . Ja mam rude i chyba ani jednego

1 polubienie

Ja nie miałam i niemam siwych włosów . Ale myślę że to dużo zależy od genetyki człowieka. Moja mama ma 58 lat i powiem szczerze mało coa siwych pojedynczych włosów ma to po dziadku bo pamiet dziadek 83 lata miał a wlosy ciemne jeszcze pół na pół :wink:

1 polubienie

U mnie na szczęście jeszcze się nie pojawiły :blush:

1 polubienie

Mi tak w drugiej ciąży zaczęły wychodzić. Nie wiem czy to kwestia ciąży czy po prostu już siwieje, bo w rodzinie wszyscy siwi

1 polubienie

A ile masz lat? U mnie nie ma jeszcze siwych włosów :smiley: aleee obserwuję taką dziewczynę na tik toku która w młodym wieku osiwiała i wygląda pięknie! Więc nie ma się coś bać siwulcow :sweat_smile::star_struck:

1 polubienie

A mi się to wgl nie podoba. Widziałam kiedyś dziewczynę na siłowni, i niby miała ładne te siwe włosy ale jak stara babcia wyglądała. Moim zdaniem to właśnie mocno postarza

1 polubienie

Rozumiem, że nie każdemu musi się podobać :slightly_smiling_face: Każdy ma inny gust, dla mnie siwe włosy mogą wyglądać bardzo stylowo i z klasą, jak się dobrze je ogra :wink:

2 polubienia

U mnie siwe włosy się nie pojawiły, może to przypadek że akurat w ciąży zauważyłaś?

1 polubienie

Mnie to niestety spotkało, na koniec pierwszej ciąży miałam tam dużo siwych włosów, że po porodzie zmieniłam kolor na blond by jakoś to wyglądało :joy: co prawda pierwsza ciąża była dla mnie bardzo stresująca więc może i stąd ta siwizna, ale teraz będąc w kolejnej również widzę, że jest ich więcej.

1 polubienie

Ja też nie słyszałam nigdy żeby ktoś miał siwe włosy od ciąży. Sama pierwszy siwy włos znalazłam niedługo przed i więcej się nie pojawiło wiec może faktycznie zbieżność okoliczności.

1 polubienie

Kiedyś czytałam, że osoby naturalnie rude nigdy nie osiwieją :thinking: jestem bardzo ciekawa czy to prawda :smile:

1 polubienie

To chyba od genów zależy. Ja po 30 nie mam w ogóle siwych włosów ale mam koleżankę która w wieku 30 lat już włosy maluje bo ma siwe. A mój szef ma 35 lat i jest normalnie biały. Niektóre tylko ma ciemne włosy a 90% to siwizna

1 polubienie

Ja mam 29 lat i już mam siwe włosy mimo tego że moi rodzice nie maja takich tendencji bo mama do dzisiaj ma ciemno brązowe włosy naturalne a tata osiwiał po 50

1 polubienie

Ja nie mam siwych, za to zauwazylam ze moj maz odkad bylam w pierwszej ciazy moooocno osiwiał :joy: ale ma ciemne wlosy to bardziej widac.

2 polubienia

Mój mąż siwieje od kiedy wszedł w związek ze mną :sweat_smile:

3 polubienia

A babcia dziadek albo pra babcia i pra dziadek ? Czasami te geny przechodzą z dalszych pokoleń

Czyżby to miało jakoś związek z tobą ? :rofl::rofl::rofl::rofl:

Albo z teściową :crazy_face::crazy_face::crazy_face::crazy_face:

1 polubienie

niestety moja mama zmarła :frowning:
Więc wszystkie siwe włosy to w większości moja zasługa ( tak mówi mąż ) ale ja tam mu coś nie bardzo wierzę :wink:

1 polubienie