Sklejka - nieprzyjemny chłopięcy problem

jak bęe maial syna to musze uwaażać na to.
Wspólczuje tej operacji zwlaszcza jak ma uczulenie na narkoze. poza tym o duzy stres dla matki i dziecka

trzeba pilnować, na szczęście u Nas pediatra nie widzi żadnych nieprawidłowości

dokladnie trzeba obserwowac a jak jest cos niepokojacego od raz u lekarza tylko bez paniki

mojej kuzynki synek miał własnie zabieg nic przyjemnego dla dziecka i rodziców

Żadna interwencja lekarza nie jest przyjemna dla dzieka, a nikt nie lubi patrzeć na cierpiącego malucha. Ważne żeby pomogło.

Sylwia a w jakim wieku miał zabieg?

mnie ten problem nie dotyczy na razie bo mam dziewczynkę :slight_smile:

jak ja sie ciesze że mam córcie
chociaz tu tez moze byc problem np zrastajace sie wargi sromowe

U nas jest stulejka, ale lekarz powiedział, że na razie się tym nie przejmować, bo u niemowlaków może tak być, a potem będzie ok

u mnie raz mały miał stan zapalny niestety

JA mam córkę więc ten problem akurat nas nie dotyczy. Jednak dzoewczynki mają również różne przypadłości na które warto zwracać uwage.

Ja mam synka i na razie wszystko wpożądku.

dobrze jest od czasu do czasu robić okład z rivanolu

jak jest zaczerwienione to wtedy dobrze przemyć rivanolem, albo octeniseptem spryskać, tak mi ostatnio lekarz polecił

u chlopców sa takie problemy u dziewczynek inne, moja mala po narodzinach podciekala

Moniqell a co było tego przyczyną?

i u dziewczynki i chłopaka trzeba dobrze dbać o higienę. bo pózniej szkoda maluszka jak wychodzą jakieś bakterie

Ja słyszałam że do sklejeń również dochodzi u dziewczynek, chodzi o wargi sromowe.

tez o tym słyszałam, niby jak się tą część ciała czysci tylko chusteczkami nawilżonymi to może byc z tym problem, najlepiej pielęgnować wodą przegotowana i nic się takiego nie stanie

patuszka, niestety tak właśnie jest - u dziewczynek wargi też sie sklejają